Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dacie księdzu w tym roku w kopercie

Polecane posty

Gość gość

pytajnik

Gość Komunista małopolski
daje 3 sekundy a potem spuszczam pieski.

Gość wiesniaczka
powiedz mu ze nie masz pieniędzy, ale możesz dać mu talerz zupy i szklankę herbaty jak apostolowi

Gość gość
100 zł.

Gość gość
psem poszczuje zboczeńca :D kasa ? Haha smiechu warte, te zboki mają juz jej za duzo

Gość gość
nic nie daje, nie ma takiego obowiązku

Gość gość
Ja nie wpuszczam ksiedza, moi sąsiedzi rowniez nie.

Gość gość
a mi ksiąd dał jak potrzebowałam? nie! to ja też nic nie muszę

Gość gość
ode mnie nie wziął jak usłyszał, że jestem samotną matką. I jeszcze mnie zaprosił do siebie po odbiór paczki dla dzieci. Zaprowadził mnie też do caritasu.

Gość gość
Dokładnie, jak pojdziesz do nich w potrzebie to ci g***o dadzą

Gość wiesniaczka
ksiądz figuruje w państwie pl jako kaznodzieja. ma wiec ubezpieczenie i pensje. a sciaga z was dodatkowo z: pokoledzia, mszy za dusze, mszy za wstawiennictwa, pogrzebów, slobow, chrztu, bierzmowania, komunii, skrzynki wiszą w kościele a i tak wam jeszcze pod noc bezczelnie tace podstawia. coz, macie co chcecie. do zbawianie nie potrzebna sa Bogu wasze pieniądze tylko uczynki

Gość gość if
dostanie zaproszenie na spotkanie AA...w kopercie a jak będzie to proboszcz to ZAPROSZENIE do klubu ANONIMOWYCH ŻARŁOKÓW

Gość Prawiczek z 30cm fiutem
Ja wczoraj w******łem księdza :) Ja wczoraj w******łem księdza :) Ja wczoraj w******łem księdza :) Ja wczoraj w******łem księdza :)

Gość gość
Każdy daje ile chce i jeśli chce rzecz jasna i nie wiem po co ta dyskusja?

Gość gość
mi ksiądz nie pomógł jak potrzebowałam na leki a tobie samotna matko jak pomógl to teraz ty daj jemu

Gość gość
wiesniaczka ksiądz figuruje w państwie pl jako kaznodzieja. ma wiec ubezpieczenie i pensje. a sciaga z was dodatkowo z: pokoledzia, mszy za dusze, mszy za wstawiennictwa, pogrzebów, slobow, chrztu, bierzmowania, komunii, skrzynki wiszą w kościele a i tak wam jeszcze pod noc bezczelnie tace podstawia. coz, macie co chcecie. do zbawianie nie potrzebna sa Bogu wasze pieniądze tylko uczynki x x x I z tego też powodu nie wzieliśmy z mężem ślubu kościelnego. Wystarczy nam cywilny po którym zgodnie z prawem jesteśmy malżeństwem i tworzymy rodzinę. Pieniądze które chcial ksiądz za godzinę klęczenia przed oltarzem przeznaczyliśmy na nasze dziecko.

Gość Prawiczek30cm fiutem na prawde
R****łem go całą noc :) ******łem go całą noc :) ******łem go całą noc :)

Gość gość
ani swiatla tyle nie naswieci ani swieczek tyle nie wypali ani chodnika tak nie zabrudzicie ile z ludzi zbierze na do własnej i kurioskiej kabzy choćby z tego slubu czy pogrzebu.

Gość 200zł
Maciek jesteś bezmózgi ! !:D

Gość gość
kazdy daje tyle na ile go stac jeden da 200 inny tylko 50 a ci najbiedniejsi czasem nic

Gość gość
widocznie może maciek chce tyle dawać. jak zwykle komuchy każdemu do kieszeni by zajrzeli. to jest moja prywatna sprawa na co przeznaczam swoje pieniądze.

Gość gość
pan Jezus powiedział do uczni = darmo otrzymaliście darmo dawajcie. gdzie to darmo?????

Gość gość
Ale po co księdzu dawać pieniądze ? Za co ? Za to, że przyszedł do was do domu ? Ja księdza do domu nie wpuszczam, wiem jaki jest proboszcz w mojej parafii, ciagle mu mało :O ciagle tylko zbiórki na wszystko, ostatnio wymyslil ze bedzie rozbudowywal kosciol, zebrał juz 200tysiecy :O budowa trwa :O Wikary wcale nie lepszy, jest masa plotek, ze pił wódke w sylwestra z ministrantami i to nie raz, bo jakos dziwnie młodzież lgnie do niego, którys wypaplał i wszyscy o tym gadają.

Gość gość
u nas daje sie od 300 w gore/raczej

Gość gość
nie musisz wpuszczać ani dawać księdzu pieniędzy. nie ma obowiązku. nie chcesz nie dawaj. masz prawo, ale nie zabraniaj innym ludziom, którzy z własnej woli dają.

Gość gość
nie rozumiecie jednej prostej i podstawowej prawdy. wasze pieniądze nie sa potrzebne Bogu, bo do niego należy wszystko co wasze oczy widza (zloto, diamenty i wsio) ale ponieważ macie wolna wolę wiary i wielbienia go, to jedyna jest to jedyna rzecz która mozecie mu dać sami z siebie i która do niego nie należy z automatu. media trzeba oplacic to oczywiste- prócz podatków bo te wyznań nie obowiazuje w Polsce, a jeśli się zada określonych kwot za pogrzeb to sorry, ale Jezus nie wyciągnął reki po pieniądze do Łazarza. przynajmniej nic mi o tym z Pisma nie wiadomo.

Gość gość
50zl i nie dlatego, ze jestem biedny...uwazam, ze wystarczy, co niedziele na tace klade 10zl w skali roku to niezła sumka, wiec podczas koledy dostanie 50zl.

Gość gość
papież jest przeciwny rozjuszaniu ksieży kasą , można dac 10-20 zł nie wiecej