Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc z problemem

krostki w okolicach pochwy

Polecane posty

Gość gosc z problemem

Witam. Wczoraj zauważyłam w okolicach pochwy małe krostki, takie zaczerwienione. Jeszcze jakieś dwa dni temu miała także powiększoną, zaczerwienioną i bolącą łechtaczkę. Kupiłam żel w aptece "Provag" i wszystko było w porządku, no a potem zauważyłam te krostki, wokół pochwy. One nie bolą, jedynie swędzą, strasznie. Staram się tego nie dotykać i też smaruję tym żelem, ale nie wiem czy pomoże... Kochałam się z chłopakiem 5 dni temu, a to pojawiło się dopiero wczoraj. Byłabym ogromnie wdzięczna, gdyby ktoś mi napisał co to jest i czy to jest groźne. Nie chcę iść do ginekologa, jeszcze nigdy nie byłam i wstydzę się takich rzeczy. :c

Gość gość
Chlopak Cie czyms zarazil. Powinnas uzywac gumki bo mogesz chlopaka zarazic. Idz do lekarza obowiazkowo.

Gość gosc z problemem
tylko właśnie chodzi o to, że my zawsze z gumką to robiliśmy więc niemożliwe, żeby mnie zaraził czymś, tak? :

Gość gość
gumka czasem nie chroni w 100%. Przy wirusie HPV można się nawet tak zarazić.

Gość gość
to może grzybica a co do lekarza, to zawsze musi być ten pierwszy raz ;)

Gość gosc z problemem
co to jest za wirus? na czym to polega?

Gość gość
Jesteś zarażona

Gość gość
Ja przy problemach intymnych i swędzących problemach zawsze stosuję zestaw Clotrimazol maść przeciwgrzybicza do smarowania oraz probiotyk dopochwowy Lactovaginal. Zastosuj kurację Clatrimazol 2 razy dziennie a Lactovaginal raz dziennie na noc przez 7 dni. Jeśli to nie pomoże to wtedy koniecznie już do lekarza. Wizyty u ginekologa się nie obawiaj. Nie jest tak strasznie a kiedyś musi być ten pierwszy raz. Jeśli Ci nie przejdzie to nie masz wyjścia i musisz się umówić do ginekologa. Powodzenia

Gość gość
Spróbuj posmarować krostki provag żelem, żel zawiera kwas mlekowy dlatego szybko łagodzi podrażnienia, chroni również okolice intymne przed bakteriami i grzybami. Dla każdej kobiety pierwsza wizyta u ginekologa wiąże się ze strachem ale spokojnie to nic strasznego, po to jest ginekolog żeby w takich sytuacjach pomagał.

Gość gosc z problemem
witam ponownie. Chciałam napisać, że już mi to przeszło, nie byłam u żadnego lekarza ani nic, tak jak wcześniej pisałam, używałam tylko tego provag żelu. Przeszło po kilku dniach, wszystko jest już w porządku :)

Gość arlecia29
super, ja też jestem fanką provag żelu, używam od kilku lat na różne dolegliwości, głównie na świąd, podrażnienia, po depilacji, po basenie... zawsze się sprawdza

Gość gość
Hej ja tez mam z tym problem tzn zrobily mi sie krostki ale nie w srodku ale na wierzchu pochwy , zauwarzylam to zaraz po okresie , sa czerwone jedne mniejsze , i wieksze momentami swedza ale staram sie nie drapac ,.Od poltora mca nie wspolzylam z partnerem bo szykowalam sie do zabiegu w szpitalu i nie wskazane bylo uprawiac sex, teraz jestem jakies 3 tyg poczabiegu , i tez jeszcze nic nie bylo , wykluczam wiec zakażenie czyms przez kontakty intymne .Smaruje mascią clotrimazolum jest troche lepiej ale krostki nie znikaja .Moze to w szpitalu zlapalam jakiegos wirusa? Jestem troche podlamana , czekam na wizyte u ginekologa :-( .

Gość gość
Witam serdecznie na to jest lekarstwo odkryłam krem Aldara jest drogi ale pomaga użyłam już cztery saszetki i widzę poprawę :) pozdrawiam

Gość gość
To brzmi jak reakcja uczuleniowa (chemiczna) na cos. Moze byc, majtki, tampon, condon, cos co zaczelas uzywac przed tom wysypkom. NIE DAWAJ GORĄCEJ WODY NA TO !!!!!!!!! PSZYNIESIE CI ULGE, ALE SIE ROZOJDZIE NA CALE CIALO !!!

Gość gość
ja smaruje a po 10 godz. zmywam ciepłą wodą bez mydła to źle robię

Gość gość
Moze uczulenie. Ja np. Mam uvzulenie na wszystko z Durexa. Swedzi mnie potem jakby mnie pchly oblazly, jestem czerwona i cala w krostach. Tez potem zawsze clotrimazolum i duzo zimnej wody.

Gość gość
Wstydzisz się iść do lekarza a wspolzyc się nie Wstydzisz? Jak to możliwe że uprawiasz seks a nigdy u ginekologa nie byłaś?