Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmamagość

Usypianie niemowlaka przy radiu porada Tescia

Polecane posty

Gość gośćmamagość

Teść za każdym razem kiedy nas odwiedza mówi żebym włączyła radio jak mały śpi albo chociaż telewizor. Synek nie potrzebuje tego do snu bo śpi jak kamień ;) Gotuje, czy piore, po domu nie chodzimy na paluszkach i jemu taki 'hałas" w niczym nie przeszkadza ale teść twierdzi, że tak bedzie lepiej.... Z tego co wiem to nawet dla dorosłego nie zdrowe jest zasypianie np przy włączonym tv bo nawet kiedy człowiek zaśnie odbiera fale z zewnątrz i siłą rzeczy się nie wysypia. Jeszcze żeby mojego maluszka budziły jakiekolwiek odgłosy ale nie.

Gość gość
Mam dziecko które po porodzie spędzili sporo czasu w szpitalu i tam cały czas grało radio jakby taka terapia w tej chwili mała ma ponad rok i nadal uwielbia słuchać i nawet tańczyć - napewno dziecku tym nie zaszkodziSz

Gość gość
Zresztą to od ciebie zależy co zrobisz i jak będziesz postępowac bo to twoje dziecka

Gość gość
Teściu ma racje. Przeciez to jest tzw. ' biały szum " , wbrew pozorom zwiekszajacy tolerancje na niespodziewane , głosnie dzwieki które moga zakłocic sen człowieka. Nie słyszalas o dzieciach , ktore spia przy właczonej suszarce czy odkurzaczu ? Jesli twój maluch nie ma problemów ze snem to ok. A starsi ludzie nie zawsze sa glupi , tak jak młodzi nie wiedza wszystkiego :)

Gość gość
Myślę, że nie jest to jakaś na tyle istotna kwestia, aby się w niej słuchać bądź nie teścia. Zdecyduj sama, bez przesady ;)

Gość gość
u nas też zawsze leciało radio jak synek spał..

a tak, słyszałam o tym. Kolega ma syna, i usypiali go autentycznie przy odkurzaczu włączonym w drugim pokoju ;) Nasza młoda zasypiała gdy w pokoju obok grało radio czy tv czy ogólnie leciała jakaś płyta. nie mamy z nią problemów, nie budzi sie, mozemy chodzic po pokoju i jest ok. A bratowa ma syna i jak go usypiała to musieli być wszyscy na spacerze, bo dziecko moze się przecież obudzić. To akurat dobra rada ;)

Gość gość
Mam w rodzinie przypadek, że jak się pojawiło dziecko to w domu musiała być taka cisza, że pierdnięcie muchy było słychać. A teraz są takie efekty, że ktoś coś głośniej powie i dziecko (ma już 3 lata) zatyka uszy i często zaczyna płakać. A w kościele jak zagrają organy to jest ryk i do domu. Także lepiej nie przesadzać z tą ciszą.

Gość gość
Ja w dzień przeważnie puszczałam cicho jakąś muzykę, tylko w nocy miał ciszę, właśnie żeby odróżniał odpoczynek nocny od drzemki.

Gość gość
no u mnie tez dziecko przy wlaczonym cicho radiu spalo a jak mial problemy z zasnieciem to wlaczona duszarka byla niezastapiona odkurzacz tez sue pare razy sprawdzil niekiedy porady starszych sa dobre

Gość gość
suszarka*nie duszarka hehe