Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

luteina duphaston

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w 9 tc mieszkam w UK w wigilie zaczelam plamic na zmiane zywa i brazawa krwia, poki co krwawienie ustalo, nie wiem czy zaczac zazywac te leki, czy wogule i do kiedy? nie mam za bardzo mozliwosci skontaktowac sie z polskim ginekologiem czy ktos moglby mi doradzic?

Gość gość
dodam ze krwiwilam 4 dni

Gość gość
tylko czy jest sens? mogłaś już poronić.

Gość gość
nie wydaje mi sie, bo nie krwawilam mocno, 6 stycznia mam skan, wiec bede wiedziala co sie dzieje ale czy jesli okaze sie ze jest okej to czy mam brac te leki ? mimo ze przestalam plamic ?

Gość Jaamajka
ja jak zaczelam plamic w 9tc i trafilam do szpitala to przepisano mi duphaston 4xdziennie pozniej 3 i tak prawie do 24tc, a od 24 do 30tc luteinę.

Gość gość
jak byś pojechałą do szpitala na ginekologie i powiedziałąże masz plamienia i bóle to ci zrobią scan, miałam tak w 7 tyg i zobili od razu, dzidzia była zdrowa ale ja od razu zaczęłąm brac luteine dopochwową bo miałam z Polski a ty jak masz te leki to też zaczij one jedynie pomogą ciązy pzetrwać jak coś złego się dzieje

Gość gość
ja bym brała luteine dopochwowo ale zawsze bezpieczniej z wiadomoscia lekarza.Trzeba brac bez przerwy 2 razy dziennie

Gość gość
Jamajka to pewnie w Polsce bo w UK tych leków nie przepiszą a czemu plamiłaś

Gość gość
po poronieniu ustają objawy ciąży lub jak ciąża obumże ja tak miałąm

Gość gość
ja bede miala po dwa opakowania obu lekow i nie wiem czy uda mi sie pozniej zalatwic z polski wiecej, sama nie wiem co mam robic, bylam w szpitalu prosilam o scan ale ze to byly swieta to nie mial kto mi zrobic ;/;/

Gość gość
nie sadze ze poronilam bo nie mialam bolow brzucha, i nie lecialo mi duzo , czuje sie dobrze, wszystko okaze sie oczywiscie dopiero po pierwszym scanie

Gość gość
mieszkam w UK jak chcesz to mam luteine dopochwową bo sama tez jestem w ciąży napisz emaila to się odezwe

ja w piątek po świętach miłlam lekkie plamienie. poszłam do lekarza. zrobłl mi usg dopochwowe. wszystko z dzieckiem ok, ale w trofoblacie zrobił mi się mały krwiak który pękł i krwawił. Został podrażniony przez stosunek płciowy. Lekarz zapisal mi luteinę 3 razy dziennie do czasu ustapienia krwawienia.

Gość gość
to bierz jak najszybciej lekarstwo bo czasem przyczyna jest błaha a luteina czy duphaston ratuje ciąże

Gość gość
mi rowniez zaczelo sie plamienie po stosunku, sama nie wiem czy powinnam brac czy nie skoro juz nie krwawie , czyli dla bezpieczenstwa lepiej brac ? moj mail pemowo@wp.pl

Gość gość
ja brałam od 7 tyg jak miałam plamienie aż do 20 tyg

Gość gość
w Polsce na plamienie lub krwawienie zawsze lekarze zalecają duphaston lub luteine i okres leżenia chociaż z 2 tyg

Gość gość
odsprzedam luteine po ciazy zofia_n@yahoo.com

Gość gość
odkupie luteine lub duphaston nmarzena@yahoo.com