Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to może być

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie. Do lekarza oczywiście pójdę, ale pewnie dopiero w następnym tygodniu, więc teraz chcę podpytać, czy ktoś miał tak jak ja. Od ostatniej miesiączki miałam strasznie dziwny śluz, nawet dobrze go nie umiem opisać, jest taki serowaty, czy coś, o barwie żółtej. Szczerze mówiąc o dość nieprzyjemnym zapachu. Później w okolicach owulacji miałam 2 dniowe krwawienie (nie plamienie), było dość bolesne, pojawiały się skrzepy. Od zakończenia tego krwawienia wciąż (ale i podczas niego miałam) mam taki ból podbrzusza, taki skurcz, Tak jak mam zwykle przed miesiączką (ale do niej jeszcze daleko). Śluz jest dalej dziwny, teraz jest bardziej wodnisty, nie ma też żadnego zapachu, raczej jest o barwie białej, ale może lekko wpada w żółty. Co to może być? Czytałam o grzybicy, o rzeżączce, itp. Miał ktoś podobne objawy?

Gość gość
Tak kochałam się na samym końcu miesiączki

Gość gość
Czyli nikt tak nie miał :(

Gość gość
Nikt nie pomoże? Nie miał tak nikt? Nie macie zdania na ten temat? Sorry, że tak obrazowo to przedstawiłam, ale inaczej by nie było sensu. Pomóżcie. Co to może być, jak myślicie?

Gość gość
masz chyba infekcję łączoną - grzybiczą i bakteryjną razem - powinnaś koniecznie udać się do ginekologa. Zacznij podmywać się tantum rosa i aplikuj sobie na noc probiotyk dopochwowy taki jak invag, który odbudowuje mikroflorę pochwy. Poczytaj więcej na www.invag.pl

Gość gość
Dziękuję. W końcu ktoś zainteresował się moim losem ;) Do ginekologa pójdę na pewno w najbliższym czasie, bo wole to wyleczyć

Gość gość
Po bzykaniu ,zostawił grzyba,i być może ciążę

Gość gość
to już wole tego grzyba niż ciąże... Wszystko się wyjaśni jak pojde do lekarza. Ody to jednak nie była zadna ciąża

Gość gość
a jak sie zabezpieczaliście?

Gość gość
mieliśmy prezerwatywe, w dodatku nie skończył w środku we mnie, ewentualnie preejakulat mógł być, ale raczej w prezerwatywie...

Gość agula8
poczytaj sobie dokładnie o objawach grzybicy na http://www.invag.pl/Infekcje_pochwy/Rodzaje_infekcji . Ja przy grzybicy iałam biały serowaty nalot i straszne swędzenie.Zanim dotarłam do lekarza brałam probiotyk dopochwowo i maść clotrimazolum. dostałam od lekarza globulki też dopochwowe i kontynuację probiotyku.

Gość gość
byłam dzis u lekarza (prywatnie polecialam szybciutko), powiedziala, ze wg niej jest wszystko ok. ale teraz juz mnie przestalo bolec podbrzusze i ten sluz juz lepiej wyglada... bede dalej obserwowac wszystko i jak cos to polece znowu

Gość gość
Jeżeli lekarz stwierdził że jest wszystko dobrze, to nie masz czym się martwić. Na co dzień stosuj do mycia sfer intymnych płyn o niskim pH, po umyciu smaruj się provag żelem, zawarty w nim kwas mlekowy chroni przed infekcjami i podrażnieniami, sama go stosuje już kilka miesięcy i jestem z niego zadowolona, jest wydajny i niedrogi.

Gość arlecia29
możesz stosować irygacje tantum rosa, możesz też kupić dopochwowy środek lactovaginal - uśmierzą objawy, jeśli to grzybica to środki bez recepty nie pomogą, przy małych infekcjach lub profilaktycznie - tak, jeśli masz jakieś podrażnienia czy świąd polecam provag żel też go dostaniesz bez recepty