Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy te objawy moga swiadczyc o ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam troche sie niepokoje bo od ostatniej miesiaczki minelo 35 dni w tym czasie sypialam z partnerem( stosunek przerywany) od ponad tygodnia mam objawy takie jakbym zaraz miala dostac miesiaczke ( lekki bol w podbrzuszu, wrazliwe piersi, powiekszony brzuch tak jak zwykle mam przed miesiaczka) poza tym od tygodnia ciagle boli mnie glowa choc przedtem to sie zadko zdarzalo mam takze zwiekszony apetyt a potem jest mi niedobrze u ginekologa bylam 3 tyg temu po tabletki anty wtedy zostalam przepadana i wszystko ponoc bylo w porzadku tylko mialam mala nadrzerke i ginekolog przepisala mi metroidazol czy to moze byc przez te tabletki? Pozdrawiam i prosze napiszcie jakie mialyscie pierwsze objawy ciazy...

Gość gość
takie objawy moga świadczć o ciąży, ale nie muszą Jak jeszcze dłużej nie będziesz miała miesiączki idź do lekarza. Możesz też zrobić test jak się boisz

Gość gość
Zrobie test choc mam nadzieje ze wyjdzie negatywny...

Gość gość
zrób test. i nie ważne czy wyjdzie negatywnie, czy pozytywnie idź do lekarza jeżeli nie będziesz miała dalej okresu

Gość gość
Pojde jutro zadzwonie i sie umowie na wizyte choc 3 tyg temu bylam i powiedziala mi ze wszystko jest w porzadku

Gość gość
A Ty bierzesz tabletki anty? to jak Ty chcesz mieć miesiączke? Jeżeli nie będziesz miała dłużej miesiączki, to może jest to objaw jakiejś choroby (może to ta nadrzerka ma na to wpływ) o ile nie jesteś w ciąży. Lekarz może dac Ci takie leki na wywołanie miesiączki

Gość gość
Jeszcze nie biore tabletak anty lekarz mi je przepisal 3 tyg temu ale nie zaczelam ich jeszcze brac bo miesiaczka nie przyszla jak narazie. Nadrzerka ponoc byla mala i dostalam na nia te tabletki dopochwowe. Po nowym roku umowie sie na wizyte do lekarza bo troche mnie to martwi.

Gość gość
no to może te leki C**przesunęły miesiączke. ale lepiej idz, bo lepiej sprawdzić co się dzieje

Gość gość
Wlasnie czytalam ulotke i w skutkach ubocznych nie bylo napisane ze moze opoznic miesiaczke poza tym skonczylam je brac tydzien temu

Gość gościol
przy wielu lekach nie ma napisane że mogą przesunąć miesiączkę, właściwie to się nie spotkałam nigdy żeby przy jakichś było tak napisane. A faktem jest że czasami niektóre leki (szczególnie antybiotyki) mogą np zatrzymać owulację, albo choroba czasami wpływa na to, po prostu organizm uznaje że to nie jest dobra pora na dziecko i sam to mądrze załatwia.

Gość gość
Zrób test płytkowy, wynik powinien być już wiarygodny. U mnie pierwszą oznaką ciąży był ból w podbrzuszu ale dwa razy silniejszy niż na okres i oczywiście brak okresu. Może ten lek rzeczywiście wpłynął na opóźnienie miesiączki. Masz nadżerkę więc dobrze by było abyś zaczęła stosować probiotyk, najlepiej dopochwowy, taki jak invag, który zapobiega infekcjom a to przy nadżerkach częsty problem. Wiem bo sama ją mam. Rób sobie także regularnie cytologię.

Gość gość
Dziekuje dzis kupie test i zrobie go jutro rano