Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katharinanana

można jeździć bez lewego lusterka

Polecane posty

Gość katharinanana

mam urwane lewe lusterko a miałam dziś zaplanowany wyjazd koło 70 km w jedną stronę...powrót wieczorem późnym, mogę dostać mandat za brak lusterka

Gość gość
A wiesz do czego służy lewe lusterko w samochodzie może???

Gość katharinanana
to spoglądania wstecz.....np przy wymijaniu najpierw sprawdzam czy nic za mną nie jedzie i też nie zamierzam wymijać.....wiem do czego służy lewe lusterko....tylko czy tymczasowy brak tego lusterka grozi mandatem??

Gość gość
Mandat dostaniesz, jak cię złapią, ale ja bym wolała bez lewego niż bez prawego jechać :) Ustaw sobie lusterko w środku bardziej na lewą stronę i dasz radę, szczególnie na trasie,bo w mieście to gorzej :) Wiem, że zaraz odezwą się ci, co nawet prędkości nigdy nie i zaczną swoje mądrości, ale mi kiedyś ukradli oba lusterka, a do pracy musiałam jechać i jakoś dojechałam :P

Gość katharinanana
sąsiad ma w piwnicy stare lusterko od malucha i mówi, że mi prowizorycznie przywiąże sznurkiem albo przybije gwoździem Co wy na to?

Gość katharinanana
no tak tyle że akurat jest okres świąteczno-noworoczny i bardziej patrolują niż zawsze....mogą zabrać prawko za brak lusterka, mandat czy punkty albo zabrać dowód rejestracyjny

Gość gość
Kobieto był dziś zwykły dzień nie można kupić i wymienić.Bardziej się o mandat boisz niż o bezpieczeństwo???Skręcasz w lewo i co sobie zobaczysz jak ktoś cię będzie wyprzedzał???G***o;i tak dowód mogą zatrzymać.

Gość katharinanana
podszywie spadaj!!!!!!!!!

Gość gość
nie można.....mogą ci zabrać dowód rejestracyjny i skierować na nowy przegląd samochodu

Gość gość
Ale głupoty tu piszą... Ludzie nie piszcie z głowy bo prawo jest inne. Lewe lusterko jest obowiązkowe, prawego może nie być.Takie jest rozporządzenie.Najlepiej mieć wszystkie dla bezpieczeństwa.