Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kalina88

Krwiak w ciąży I trymestr

Polecane posty

Witam wszystkich! Jestem w 8 tc*******statnim usg okazało sie że mam krwiaka 4,5 cm w macicy. Kruszynka na dzień 23.12 miała 0,85 mm- czyli krwiak jest sporo wiekszy :( bardzo mnie to martwi,leżałam od Bożego Narodzenia i nadal leżę,nie chodzę do pracy. Zażywam dhupaston obecnie 3x1 a wcześniej przez 6 dni 3x2. + oczywiście kwas i witaminy gdyż stwierdziłam ze mi nie zaszkodzą. Plamienia miałam ale znikome przez 2 dni i to niewielkie czekoladowe ilości. Nie krwawiłam, nie krwawie ani nie plamie. Proszę Was o pomoc: czy jest szansa ze będzie wszystko ok z kruszynka? Jak nie plamie to znaczy ze jest dobrze czy nie? Czy krwiak sie wchłania czy powiększa? Wizytę mam u ginekologa 2.01. Błagam powiedzcie dobre słowo...

Gość gość
Nic sie nie martw, tez mialam krwiaka ale po kilku tygodniach sam sie wchlonal i w wiekszosc**przypadkow wlasnie tak sie dzieje;) wypoczywaj duzo a niedlugo nie bedzie sladu po krwiaku;)

Gość gość
I ja również miałam krwiaka . Wchłonął się :) Brałam duphaston i luteinę dopochwowo . Głowa do góry !

Gość gość
Ja też mam krwiaka jestem w 12tc , wizytę mam 08.01,ponoć ma się wchłonąć.Leżałam tydzień w szpitalu ,było plamienie teraz jest już OK., biorę luteinę dopochwowo.

Gość gość
ja tez miałam krwiaka,wchłonął sie po 2 miesiącach.gdy zaczniesz plamic na brązowo to oznacza że krwiak wypływa.ja tak miałam.

Gość gość
czy mając krwiaka faktycznie trzeba leżeć i tylko leżeć? lekarz każe się oszczędzać!

Gość gość
Ja majac krwiaka zbagatelizowalam nakaz lezenia i pracowalam;) Skonczylo sie na tym, ze wyladowalam na 5 dni w szpitalu z plamieniem.. Na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze ale ty lepiej odpoczywaj jak najwiecej;)

Gość gość
do wc, kuchni mozsz isc, na sofe posiedziec czy na podworku na krzesle

Gość gość
plamienia to stara krew krwiaka

Dzięki za dobre słowo :) Grunt to pozytywne myślenie bo inaczej jak sie człowiek naczyta na wszystkich forach to mało co nie oszaleje. Co do leczenia to przez 2 dni jest spoko ale kolejne dni sa coraz trudniejsze :( no ale czego sie nie zrobi dla maleństwa ?! Pozdrawiam

Gość justyna222356
Tez mialam krwiaka dokladnie w 8 tc.Dostalam duphaston 2x 2 tab.Przyjmowałam lek do 20 tc. Odpoczywaj i zazywaj leki. Bedzie dobrze:-)

Gość mama prawie 3 latka
5 tydz z kawalkiem zaczelam krwawic najpierw zywa krwia przez kilka godzin potem kilka tyg braz. lezalam i przyjmowalam luteine, nie pamietam ile maly mial wtedy rozmiarowo ale krwiak ok 6cm, w 12 tyg sladu po nim juz nie bylo i ciaza zakonczyla sie dobrze czego i Tobie zycze

Gość gość
Ale czy brak krwawienia to dobrze?