Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROZAICZNE PYTANIE DO MAM PÓŁROCZNIAKÓW

Polecane posty

Gość gość

Jak zmieniacie butelki i smoczki? Od razu gdy dziecko kończy 6 miesięcy? I z mlekiem następnym to samo?

Gość gość
mleko zmieniałam mieszając,tak przez tydzień,np 3 miarki mleka poczatkowego i 1 miarka mleka nastepnego, na drugi dzień juz 2 miarki mleka nastepnego i tak codziennie,az przeszłam całkowiecie na melko nastepne,jakoś mój synek nie widział różnicy w tym mleku i mogłabym od razu,ale tak wyczytałam w necie,a ze smoczkami to nie doradze,bo mój synek nie chce smoczków,

Gość gość
Mleko zmienilam zaraz po szostym miesiacu.zostalo mi polowe puszki jedynki ktora pol na pol mieszalam z dwojka.Potem dawalam juz tylko dwojke.Smoki kupowalam wedlug rozpiski ale i tak wracalam jeszcze na trochę do tych mniejszych bo za bardzo lecialo.

Gość gość
Butelek nie zmienialam.

Gość gość
Butelki powinno się co pół roku. Smoczki co 3 -mce. Z resztą smoczki do butelek saprzystosowane do wieku dziecka.

Gość gość
jak mała miała 6 miesięcy to jeszcze mi zostało mm 1 i dawałam aż się skończyło, może do 6,5 lub 7 miesięcy nie pamietam, a potem od razu przeszłam na mm 2, nie mieszałam, tylko od razu cała porcja z "2". Różnicy dla dziecka nie było, je z różnych firm. zaraz skończy rok, ale że mm 2 się skończyło, a już mam mm 3, to zaczęłam dawać tak samo, od razu całą porcję i też zjada. jeszcze z 2-3 miesiące i dam jej zwykłe mleko z kartonu, ze sklepu jak dla dorosłych. szkoda kasy na mm.

Gość gość
Chodzi mi o zmianę smoczków na większe.

Gość gość
Moja córka zaczynała od 1 Aventu. na nich ciągnęła prawie 3 m-ce :-) Później na 2 tylko z dwa tygodnie i przeszła na 3. Od 6 m-ca zmienię na 6 :-)