Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimek24

Alkoholizm tata

Polecane posty

Gość Anonimek24

Witajcie. Nie wiem gdzie teraz szukać pomocy, więc piszę tutaj i proszę o zrozumienie. Mam 14 lat, jestem zwykłą nastolatką z pasjami i zapałem do życia. Od jakichś 6 lat, mój tata ciągle pije. Czasami jest lepiej, czasami gorzej. Tata ma firme transportową i ogółem dba o nią. Były sytuacje, że mamy nie ma w domu, jestem ja z rodzeństwem, a On się upije i chodzi pijany.Przeważnie jak gdzieś na kilka dni to tam pil i pił. Z czasem zaczął pic codziennie nawet jak miał jechać w trasę. Ja zaczęłam od tego wszystkiego uciekać, bo mama ciągle płacze z tego powodu, mi też jako jeszcze w prawdzie dziecko nie jest łatwo. Skończyłam szkole muzyczna, zapisałam się do teatru, chóru, wracam do domu codziennie o 21 i w domu czeka mnie On. Bardzo Go kocham i często Mu to mowie, aczkolwiek jak jest pijany rani słowami. W końcu 2 miesiące temu zgodzić się na terapie w zamkniętym ośrodku. Wrócił 14.12.13, był taki kochany, można było z nim porozmawiać i w ogóle, w święta odmawiał alkoholu, a wczoraj znowu się upił i jak raz to zrobił to juz wpadł. Ja nie wiem co mam robić. Bardzo się o Niego boje, dzisiaj jak Go zapytałam czy było Mu lepiej jak spędzał czas z rodzina czy z alkoholem, odpowiedział, że lepiej mu widocznie z alkoholem. Bardzo mnie to zabolało. Boje się też zapraszać koleżanki do domu, żeby On nic nie zrobił.. Nie wiem co mogę zrobić, proszę o pomoc.

Gość gość
Alkocholik musi osiągnąć swoje dno, czyli musi dużo stracić zeby coś zrozumieć. Nie należy mu w niczym pomagać ani ułatwiać życia, wszystko musi go bezpośrednio dotykać. przykro mi o tym pisać ale taka jest prawda. Wiele kobiet odwraca się od swoich mężów w trosce o dobro dzieci inne zaś dźwigają ten ciężar przez całe życie.