Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOJA GŁUPIA KUMPELA SAMA SOBIE ROBI ZDJECIE DO DOWODU ZAMIAST DO FOTOGRAFA SZOK

Polecane posty

Gość gość

mowi ze woli sama zrobic i ze jej facet zrobi zwykla cyrówwka a ja tlumacze jej ze sie nie da bo swiatlo i odleglosci glowy od bokow zdjeciaq musza byc idealne no masakra a ona sie zaklada ze mna ze zrobi sama fote i zaniesie do fotografa tylko wywolac.. zaden fotograf nie przyjmie jej takiej foty sa takie matoly jeszcze na swiecie szok

Gość gość
Tez tak zrobilam, i co, zd****o? Wystarczy oswietlic dwoma lampami, wykadrowac mozna w programie graficznym, a kazdy fotograf wywola...

Gość gość
ja tez tak zrobic chcialam ale nie umiem kadrowac w jakim programie graficznym to sie robi i ile kosztuje ten program ?skad sciagnac taki program czy da sie zwykla cyfrowka czy trzeba lustrzanke miec? ile pikseli musi miec aparat by dobre bylo foto domowe?

Gość gość
Jezu, nie wiem ile pikseli musi mieć aparat. Musi robic dobre i nie rozmazane foty i tyle, pewnie ze lepiej lustrzanka. W skali 1 do 1 min. 300dpi A co do programow to ja uzywam platnych ale kadrowanie to nie filozofia pewnie znajdziesz cos bezplatnego. Ja zrobilam juz w dobrym rozmiarze i nalozylam kilka sztuk tak aby razem mialy rozmiar dopasowany do rozmiaru zdjecia, pocielam gilotynka i mialam sporo zdjec za doslownie 3zl

Gość no i co z tego autorkooo
ja tez tak zrobilam, zwykla cyfrowka, na bialym tle, ustawilam lampy i poszlo., potem wykadrowalam , poukladalam 4 obok siebie i wydrukowalam to zdj w rosmannie za 30 centow , przeszlo! zrobilam tak do wizy i paszportu :)

Gość gość
Zdjęcie zrobisz nawet zwykłym kompaktem za 200zł. Obrócisz i wylądujesz nawet w darmowym. GIMPie.

Gość llep
Twój problem nadaje się na kolejny odcinek..... tralalalaa (melodyjka) "Trudne sprawy"...

wg mnie lepiej tak, bo zawsze u fotografa nawet jak mi robi 2-3 ujecia to wygladam tragicznie, poza tym stres, drogo - nawet 30 zl teraz przecie! - a w domu pare ujec i zawsze cos fajnego znajde. polecam pogooloogwac, wiele tipow i instrukcji, i ja tez korzystalam z darmowego programu, niewiele przy tym pracy jest

Gość gość
blagam podajcie mi te strone na ktorej obrobie to zdjecie zanim zaniose do fotografa bo raczej trzeba zanosic zeby wydrukowal bo nigdzie takich maszyn nie ma dobrych ze sie nie rozmaza piksele przy wydruku

Gość gość
w rossmanie ?a gdzie w rossmanie masz takie maszyny? zwariowalyscie chyba/// trzeba by miec super program do kadrowania jakis i dobrze wyadrowac a w necie takie programy sa platne

Gość gość
kochana a podasz mi strone w necie darmowa na ktorej obrabialas swoje foty.. bede ci wdzieczna moj chlopak powiedzial ze nie bedzie umial tego wykadrowac ..ale moze z tym programem latwiej bedzie moze to trudne jest ..sama nie wiem

Gość gość
a wjakich kolorach robic najlepiej foto doradzcie kochane jaki kolor bluzki zeby wyszlo dobrze podobno nie wolno robic w kolorach jaskrawych a wiec w jakich

ja mialam czarna bluzke pogogluje :jak zrobic samemu zdj do dowodu " , znajdziesz wiele instrukcji krok po kroku i naprawde nie ma tu wielkiej filozofii mieszkam za granica i tu rossmany maja maszyny do drukowania zdjec..sie przynosc***endriva i samemu mozna sobie wydrukowac w ciagu paru sekund

w Polsce chyba w saturnie sa maszyny gdzie mozesz sama sobie wydrukowac zdjecia, bez proszenia obslugi czy fotografa i czekania kilku godzin /dni , ale nie jestem pewna

Gość gość
niestety nie ma w polsce nigdzie takich maszyn do drukowania zdjec do dowodu wychodza rozmyte chyba piksele chyba ze to wina nieobrobionej foty. dobrze ze sie rozmazuja nie znam sie

one drukuja zdj normalnych formatow a nie dowodowe rozmiary.. zrob zdj rozmiaru dowodowego i ustaw po kilka na stronie i wydrukuj to jako jedno zdj a potem powycinaj.

Gość gość
W POLSCE NIE MA MASZYN

Gość gość
ee tam

Gość gość
OJ TAM