Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ten internet robi z ludzmi to brak mi slow

Polecane posty

Gość gość

juz sie clkliem pomieszalo we lbach,nawet pisac im sie normalnie nie chce.coraz bardziej infantylny ten jezyk.ja jeszcze w miare toleruje slowo FOTKA,ale kiedy czytam,czy moge wyslac FOCIE to mnie szlag trafia.dorosli ludzie uzywaja takich slow.np.facet 40-letni,chlop jak dab a pisze czy mu wysle FOCIE:Ohmm

Gość gość
debilizm do kwadratu z tymi zdrobnieniami nawet dziennikarzy ogarnia powoli ta maniera, niedawno słyszałam jak któryś powiedział mama, tata, zamiast matka, ojciec, na antenie albo pieniążki zamiast pieniądze w ustach ekonomisty brzmi jakby mówił o jakiejś zabawie w przedszkolu a nie o poważnych problemach finansowych dużo można by przytaczać naród nam głupieje

Gość gość
Vy5l3sh m1 f0cięu k0tQ?

Gość gość
focia to dla mnie jak ciuciu.ja tak mowilam jak mialam roczek i nie umialam jeszcze wymowic slowa cukierek,ale mialam roczek,a tu dorosli ludzie.zenada:O

Gość gość
No to czy zechce panna wysłać mi fotografię swojego oblicza?

Gość edekzfabrykikredek
Roczek to niezdrobniale co? Chyba ciote masz i kiepski chumor,wacka se zmien:-)

Gość gość
chumor to ty masz.ja moge miec humor jesli juz.napisalam roczek,zeby podkreslic,ze mowa o baaardzo malym dziecku,ktore jeszcze moze mowic cuciu.niestety jak widac,niktorym trzeba pewne rzeczy tlumaczyc dosadnie.

Gość gość
Cóż, to prawda, że naród nam głupieje, szczególnie od zmiany w systemie edukacji i wprowadzenia gimnazjum- kiedyś przeciętny gimnazjalista, idący do liceum, nie ukończyłby podstawówki z tak mizerną wiedzą- wybaczcie, ja w ośmioklasowej podstawówce nie widziałam, żeby najwięksi debile pisali "jusz", "ludzią", "na prawdę", czy używali właśnie tak infantylnych zdrobnień jak "focia" albo idiotycznych zapożyczeń, nie mających zupełnie sensu ("słitaśny, coolowy"). Za użycie słowa "fajny" w wypracowaniu miałam obniżoną ocenę- bo to słowo potoczne, a w dodatku świadczyło o ubogim słownictwie (polonistka wypisała mi na czerwono z 10 innych przymiotników, których mogłam użyć, przyswoiłam je błyskawicznie, bo mi wstyd było, że nie umiałam ładniej napisać). Teraz namnożyło się różnych dys-, a szczególnie dysmózgii, wszystko idzie w stronę maksymalnych uproszczeń i wygody... Nie mówię że to całkiem źle, niektóre reguły są przestarzałe, ale ta masa zdrobnień, zapożyczeń nie mających najmniejszego sensu, połączone z kompletną nieznajomością jakichkolwiek reguł, prowadzi tylko do zubożenia, pogorszenia jakości języka i dalszego pogłębiania debilizmu w społeczeństwie. A powiedz coś, to Cię zjedzą...

Gość gość
Z gimś****wem nie da się dyskutować :(

Gość edekzfabrykikredek
Kup se kobito gazete w kiosku i po problemie. :-) niemusisz tu czytac to nie przymus.

Gość gość
i siedzi sobie taki gosc po drugiej stronie komputera i sie dziwi,dlaczego kobieta mu nie odpisuje,przeciez on chcial tylko´´focie´´

Gość gość
Niestety w gazetach w kiosku czy na portalach internetowych też zaczyna się roić od błędów... Bylejakość nas otacza, tyle Wam powiem.

Gość gość
dawniej kobiety zachodzily w ciaze,dzis fasolkuja...dawniej rodzily sie dzieci,dzies bejbiki,fasolki...