Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twardnienie brzucha

Polecane posty

Gość gość

Czy te skurcze Braxtona Hicksa objawiaja sie twardnieniem brzucha na kilkanascie sek ? Jestem w 24 tyg, i czytalam ze moga juz wystapic. Wczoraj w ciagu dnia z 3 razy mialam tak ze mi sie twardy brzuch zrobil ale to na krotka chwile. Do lekarza ide dopiero 10ego i nie wiem czy przyspieszyc wizyte czy moze nie ma powodow do obaw ?

Gość gość
Myślę, że nic się nie dzieje, też tak miałam.Urodziłam w styczniu a mniej więcej od października miałam coś takiego.Przy czym mnie wydawało się , że zaczęło się od potrawy ciężkostrawnej.Zachciało mi się sosu pieczarkowego.Od tego momentu miałam tak ciągle.Nic się nie dziło, ginekolog twierdził, że jest ok.

Gość gość
Też takie miałam i to chyba od 20 tygodnia już,mój lekarz stwierdził że jeśli nie ma ich więcej niż jeden na godzinę,nie są bolesne to się nie ma czym martwić,jeśli dojdą do tego jakieś inne objawy to idż do lekarza ale jeśli odczuwasz je sporadycznie to myślę że to całkiem normalne

Gość gość
ja poszłam z twardnieniem brzucha do lekarz i kazał brac luteine, nospe i magnez 3x dziennie. mam tez nakaz leżenia mimo że szyjka zamknięta i nie skraca się to jednak takie skurcze są niebezpieczne tylko ze mi zaczął twardniec brzuch w 16 tyg

Gość gość
Ok czyli spokojnie moge poczekać do wizyty :)

Gość gość
Mg ci nie zaszkodzi. Ja mialam podobno bardzo silne te skurcze a nawet i ch nie czulam i gdyby mi nie powiedzial o nich gin to nie wiedzialabym ze je mam.

Gość gość
Taki normalny magnez moge sobie kupić w aptece ?

Gość gość
Ktoś jeszcze ma takie twardnienia brzucha na tym etapie i wszystko ok ?

Gość gość
A np jak jest twardy brzuch caly czas?