Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KingaDer

tampony po zabiegu

Polecane posty

Gość KingaDer

27 listopada na wizycie u ginekologa okazało się ze mój płód jest obumarły. 28 miałam czyszczenie macicy, przez ponad tydzień krwawiłam. Dzisiaj (31.12.2013r) dostałam okresu. Zostałam z mężem zaproszona na sylwestra do jego znajomych. Chciałabym się ubrać w sukienkę i nie wiem czy mogę używać tamponów. Nie mam ochoty za bardzo tam iść, a tym bardziej w podpaskach. Cały czas będę się bała że mi coś przecieknie, same wiecie jak to jest z podpaskami. Proszę pomóżcie, wiem ze teraz jeszcze będę się oczyszczała, ale coś się stanie jak przez tą noc będę używała tamponów

Gość KingaDer
Dodam jeszcze ze poroniłam w 9/10 tyg. Lekarz nie wiedzial z jakiego powodu, ja również

Gość gość
nie sadze zeby tampon mogl zaszkodzic tym bardziej ze dostalas normalnego okresu wiec organizm wrocil do normy napewno macica juz sie nie oczyszczcza sama napisalas ze po lyzeczkowaniu krwawilas przez tydzien i tyle wystarczylo

Gość gość
ja bym sie bała - miałam łyżeczkowanie i wiem jak to u mnie wygladało.. póki sie całkiem nie zagoisz to nie ryzykuj zakażenia. Krew to idealna pozywka dla bakterii a uzywajac tamponu masz ja cały czas w środku - w okolicy świeżej rany. Tampon to tez wyrob higieniczny - produkowany w czystości ale nie sterylny.

Gość gość
Mi po zabiegu lekarz mowil zeby kategorycznie nie uzywac tamponow przez pierwsze 3 miesiace, choc ja i tak ich nie uzywalam.

Gość gość
Myślę że na jedna noc nie zaszkodzi, tykko często wymieniaj

Gość KingaDer
Ktoś może używał tamponów przy pierwszym okresie po zabiegu?

Gość gość
Chcesz miec 100%pewnosci to nie szukaj na forum tylko zadzwon do ginekologa i spytaj tu ile osob tyle opinii