Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydzę się sobą ratunku

Polecane posty

Gość gość

Gdy byłam dzieckiem moi rodzice znęcali się nade mną na wiele różnych sposobów.Dzięki pomocy psychologa,psychiatry na jakiś czas o wszystkim zapomniałam,żyłam jak normalna dziewczyna..A teraz wspomnienia wróciły i nie wiem dlaczego..jakiś miesiąc temu obudziłam się rano i pomyślałam "Boże,przecież ja jestem nikim"...brzydzę się sobą bo mam wiele "rzeczy" po moich rodzicach,których nienawidzę... kolor oczu,włosów,imię,nazwisko,wspomnienia mam to wszystko po nich to obrzydliwe.. Pomocy..

Gość gość
to przejdzie;) każde cierpienie kiedyś się kończy.

Gość Kinky Jung
Twoi rodzice są nikim. Byli nikim traktując własne dziecko w taki sposób. Na wygląd nie mamy wpływu, oczywiście że fizycznie przypominamy naszych dawców genów. Ale to naturalne, nie mamy na to wpływ. Na to jak nas traktowali w dzieciństwie, też nie... Więc bezsensem jest obwinianie sie za błedy naszych rodziców. Oni ukształtowali twoją osobowość, ale ona sie zmienia z wiekiem, z doświadczeniem. Poznałaś jak smakuje życie bez demonów przeszłości, lecz one czasami sie pojawiają i nas dręczą. Ale ty nie jesteś nimi, swoimi rodzicami, jesteś sobą. Z pewnością gdybyś zmieniła imię i nazwisko, pomogło by to stworzyć w sposób wyraźny, bardzo wyraźny, fizyczną barierę. I psychicznie na poziomie podświadomym odseparować Cie od przeszłości. Możesz dowolnie wybrać sobie nową tożsamość, "narodzić sie na nowo" :) Jakie lubisz imie ? Ile masz lat ?

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz,mam 19 lat ten pomysł ze zmianą imienia podoba mi się;) Lubię to które mam z bierzmowania.

Gość Kinky Jung
Teraz jeszcze wystrzałowe nazwisko i gotowe, powodzenia. Masz postanowienie noworoczne :) Nowe narodziny. Jakieś fajne zagraniczne nazwisko sobie możesz wybrać.

Gość gość
zmianę nazwiska trzeba uzasadnić składając wniosek u urzędzie miasta/gminy, tak aby zaczęło funkcjonować oficjalnie w dokumentach ocena uzasadnienia i ostateczna decyzja o zmianie należy do urzędnika ale uważam, że chęć pozbycia się pamięci o rodzicach-oprawcach to wystarczający powód powodzenia 🖐️

Gość gość
Dziękuje za pomoc;)