Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do przeciwniczek aborcji

Polecane posty

Super teza autorki... Aaaa! czyli jakby aborcja była na legalu dostępna, na luzie i na NFZ to nie byłoby zakatowanych dzieci.... większych debilizmów nie słyszałam

Gość gość
Ludzkość upada zachowujemy się coraz gorzej od zwierząt

Gość Kasiahdhdd
Jestem za aborcja, trzeba najpierw miec na dziecko pieniadze i mieszkanie zeby mu ząpewmic byt, a nie u innych w kieszeni siedzieć

Gość gość
to najpierw zarób a nie dajesz d**y na prawo i lewo bez zabezpieczenia

Gość Kasiahdhdd
Kazda kobieta powinna miec prawo wyboru czy chce urodzić, nie jestem za tym zeby taki zabieg finansował nfz, ale nie powinno być zakazu wykonywania zabiegu za odplatnoscia

Gość gość
a prawa ojca dziecka? Same sobie go nie zrobiły!

Gość Kasiahdhdd
Kwestia finansów jest najważniejsza bo miłością dzieci sie nie karmi, natomiast jeszcze pozostaje wola kobiety, i nawet jesli kogos stać ma dziecko to powinna miec zawsze wybór czy chce urodzić czy nie

Gość gość
mnie nie interesuje kobieta tylko biologiczny ojciec dziecka! On też powinien wyrazić zgodę na taki zabieg. W końcu jest ojcem!

Gość Kasiahdhdd
To znaczy ze jak matka nie chce karmic piersia to ojciec moze ja zmusić bo to jego dziecko? Wybracz ale nie bo to kobieta swoim ciałem rozporządza,co do aborcji to jaki ojciec dziecka? Skoro jeszcze nie ma dziecka i nie wiadomo kto byłby tym ojcem w ogole

Gość gość
po prostu chcecie się puszczać i nie brać odpowiedzialności dlatego facec***owinni mieć prawo porzucać kobiety z dzieckiem

Gość Kasiahdhdd
Słownictwo masz ze śmietnika, wybacz ale chamstwem nas nie przekonasz - zwolenników aborcji , a ojcowie dzieci i bez aborcji odchodzą i to nie nowość ,

będzie aborcja - nie będzie katowanych dzieci ALLELUJA! niech żyje autorka tematu i jej głupota!

Gość gość
Dawniej aborcja była legalna, a dzieci i tak były katowane. I CO WY NA TO?????? Aborcja jako "lek" na patologiczne rodziny??? Śmiechu warte! I żałosne.

Jestem przeciw bo nie my powinniśmy decydować kto będzie żył a kto nie. Powinien być zakaz zabijania kogokolwiek bez potrzeby. Rybki, biedronki i zarodka. Serce mi pęka jak pomyślę ilu dobrych i utalentowanych osób zabito zanim zaczęli tak naprawdę żyć :( Rozumiem aborcje kiedy dziecko jest chore, ciąża z g****u itp. Także nasze prawo jest bardzo odpowiednie pod tym względem. Ale skoro ktoś uprawia seks to musi się liczyć z ciążą. Oczywiście czym innym jest tabletka "po" jakby ktoś miał pecha czy tabletka wczesnoporonna ale tylko wtedy gdy zawiodła antykoncepcja. Jak ktoś się ***** bez opamiętania to ma problem. A potem uczy się dzieci że można usunąć zarodek to skoro zarodek to czemu nie zdeptać owada, ślimaka albo nie zabić psa? Aborcja to społeczne przyzwolenie na znieczulicę. Co innego gdy naprawdę ktoś ma pecha i "wpadnie" mimo zabezpieczeń a co innego jak ktoś nie liczy się z konsekwencjami.

Gość gość
Taaa.... kobieta powinna mieć prawo wyboru. Ale jakiego? Czy zamordować swoje dziecko, czy nie?????? Fajny wybór!!!!

Gość Kasiahdhdd
Znajdź w ciąże z facetem i niech sie okaże ze on cie zdradza rodz mu dzieci

Gość gość
Ja dzieci urodzilas dla siebie I meza a nie dla samego meza. Jak facet zacznie cie zdradzac jak bedziesz w 7 m-cu ciazy tez usuniesz bo dla takiego faceta nie warto rodzic? Jaki popieprzony tok myslenia niektorzy maja. Aborcja lekiem na patologiczne zachowania, aborcja kara dla faceta za zle zacjowanie...

Gość gość
aborcja jest dozwolona w wiekszosci cywilizowanych krajach swiata. Czy uwazacie,za sa to kraje mordercow, a tylko Polska ma monopol na etyczne postepowanie? gdyby tak bylo, w naszym kraju zyloby sie o wiele uczciwiej. O dopuszczalosci aborcji w swiecie stanowili tamtejsi lekarze, etycy, prawnicy , na pewno po glebokicH przemysleniach tematu. Troche pokory z nasza nieomylnoscią.

Gość gość
gość z 10:33 do 5 tygodnia to zazwyczaj jeszcze nie wiadomo o ciąży. Bez bicia serca to też już jest nowe życie, które rozwija się już od początku. A dlaczego przeciwniczki aborcji mają Ci wyjaśniać dlaczego Rodzicie katują swoje dzieci ? Często takie osoby w trakcie ciąży nie myślą o aborcji. Żeby nie było nie wylewam jadu na osoby mające inne zdanie, ich sumienie ich sprawa. Każdy sam decyduje o sobie.

Gość gość
Gościu z 12.44 - "Trochę pokory z nieomylnością??????" Z nieomylnością wobec czego? Wobec zabijania?????? Trochę pokory wobec życia!!!!!!!!

Gość gość
Zgadzam die z gosciem z 12:44 Jakims cudem tylko Polska wie co wlasciwe I moralne Nawet kosciol nie uznaje kilkutygodniowych zarodkow za ludzi (patrz: sw Augustyn) przeciez nie ma pogrzebow poronionych plodow A Mimi to uprawia taka nagonke na aborcje to juz szczyt hipokryzji

Gość gość
I nie jest prawda,ze wkrajach gdzie aborcja jest legalna, traktuje die ja jak antykoncepcje. W kraju gdzie mieszkam aborcja jest slegalna. Zabiegow jest bardzo, bardzo malo. antykoncepcja dostepna dla wszystkich, pigulka po dostepna w aptekach po krotkim wywiadzie z klientka , bez recepty, za normalne pieniadze. jesli jest aborcja, to legalna i w normalnych warunkach, z udzialem lekarzy, psychologa. Kobieta nie jest zastraszona, przerazona sytuacja, pokazuje jej sie inne mozliwosci wyjscia z sytuacji, wiec czesto zmienia zdanie i decyduje sie urodzic.normalna polityka wspierajaca swiadomosc I dostep do antykoncepcji to jest sposob na obnizenie liczby przypadkow aborcji, a nice histeryczne jej zakazywanie I straszenie wiezieniem

Gość gość
Im bardziej nielegalna, tym wiecej podziemia, proste. Kto chce usunac ciaze, zrobi to. Szkoda tylko ze potajemnie, w strachu I za wielkie pieniadze. Durny kraj..

Gość gość
Ja od zawsze uważałam że to kobieta powinna decydować o tym czy chce urodzić dziecko czy nie. I to ona przy pomocy lekarza, psychologa i rodziny powinna podejmować decyzję o aborcji. Jednym słowem uważam że aborcja powinna być legalna i dostępna. Nie zmienia to jednak faktu że aborcja jest złem. Nie tylko w sensie zakończenia ciąży i unicestwienia rozwijającego się życia. Jest również złem dla samej kobiety, czymś czego tak naprawdę nie powinna przechodzić. Najważniejsze to nie zakazywać aborcji ale jej zapobiegać! Edukacja seksualna, łatwo dostępne, tanie i powszechnie akceptowane środki antykoncepcyjne, edukacja i zmiana mentalności naszych polskich mężczyzn (kobieta ma prawo odmówić seksu!) i przede wszystkim - tak jak to jest a zachodzie - możliwość podwiązania jajowodów/nasieniowodów na żądanie. Najpewniejsza i najtańsza metoda ze wszystkich. W Irlandii można sobie np zażyczyć podwiązania jajowodów po cesarce. Zrobią to bez żadnych dodatkowych kosztów czy ceregieli.

Gość gość
I chociaż jestem za aborcją to sama mając już dzieci chyba bym jej nie dokonała. To znaczy dokonałabym ją w jednym przypadku. Gdybym wiedziała że upośledzenie mojego dziecka będzie w ogromnym stopniu wpływało na jakość jego życia (np. syndrom Edwardsa). Nie chciałabym mu fundować takiego cierpienia.

Gość gość
Kasiahdhdd a ojcowie dzieci i bez aborcji odchodzą i to nie nowość , x Lecicie na dupków to już wasza wina. Są mężczyźni porządni, nadający się na ojca ale takie jak ty takich nie chcą.

Gość gość
gość I chociaż jestem za aborcją to sama mając już dzieci chyba bym jej nie dokonała. To znaczy dokonałabym ją w jednym przypadku. Gdybym wiedziała że upośledzenie mojego dziecka będzie w ogromnym stopniu wpływało na jakość jego życia (np. syndrom Edwardsa). Nie chciałabym mu fundować takiego cierpienia. x To jest kierowanie się dobrem dziecka i to jest zrozumiałe ale autorka i jej podobne chce usuwać ciąże od tak bez powodu tak samo jak faceci robiący dziecko i dający "nogę".