Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co teraz jest modne na weselach

Polecane posty

Gość gość
A czy skromne przyjęcia zamiast hucznego wesela, bez zabaw? Tak max. do północy? Ujdzie czy wiocha? Gości 50.

Gość gość
oczepiny robi się zawsze, tylko niektórzy nie życzą sobie zabaw przy tej okazji i tylko rzucają bukietem/welonem/muszką/krawatem XX Zawsze? Przeciez oczepiny to wiejski zwyczaj, nie kazdy ma wiejskie pochodzenie po co mu oczepiny? Niczego takiego nie mialam.

oczepiny są nieodłącznym punktem wesela nie spotkałam się, żeby ktoś z nich zrezygnował no ale, jak kto woli, z niczym nie ma przymusu

Gość gość
bo wiele osób ze wsi myli zabawy oczepinowe z zabawami weselnymi,zabawa oczepinowa moze być tylko jedna i wiąże się z rzucaniem welonu czy bukietu

Gość gość
Hmm... u nas oczepin nie było i nikt nie miał z tym problemów. A nie było dla tego, że nie miałby kto łapać. Narzeczony najmłodszy i u niego już kuzynostwo i rodzeństwo dawno żonate i dzieciate, ja jedynaczka, mój jedyny kuzyn miał wtedy 2 lata więc go nawet na weselu nie było, bo mieszka 400 km ode mnie i mój wujek stwierdził, że nie chce mu się taki kawał drogi dziecka wieźć.

Gość gość
Wiejski stół na poprawiny.

Gość gość
oczepiny to dotyczy pary młodej,czy są czy ich nie ma to tylko problem młodych i tyle,a wiejski stół to rzeczywiście tylko na poprawinach się sprawdza,byłam na weselu to wiejski stół był tylko na poprawinach,na gorąco flaczki,bigos,barszczyk i było wzięcie

Gość gość
Ostatnio modne jest chamstwo!! i głupota niektórych półgłówków, którym się wydaje,że pozjadali rozumy, mam rózne doświadczenia w tej branży

Gość kelner36
Wiejski stół jest prawie na kazdym dobrym weselu. Zazwyczaj wyjeżdzamy z nim, przed północą i takie smakołyki wiejskie sa najlepsze i znikają w mig, kartacze,kiszka, golonka.......Polecam!