Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ehhhhh

Prezerwatywy córki

Polecane posty

Gość Ehhhhh

Wczoraj, gdy moja córka poszła do łazienki przeszukałam jej torbę. Nie jestem z siebie dumna, że to zrobiłam, ale ostatnio sprawia duże problemy: czuć od Niej czasem papierosy, kilka razy przychodziła też pijana do domu. Nie jestesmy patologiczną rodziną, jak pewnie po tym opisie można, by pomyśleć. Oboje z mężem pracujemy, ale zawsze po około 16 jestesmy już w domu i zawsze znajdziemy czas dla dzieci (mam jeszcze syna 22l aktualnie studiuje i nie sprawiał takich problemów)W Jej torbie spodziewałam się papierosów czy czegoś ale nie! Zobaczyłam żółte durexy. Najgorsze że to było opakowanie początkowo zawierające 3 prezerwatywy a w środku były 2 co znaczy, że już użyła jednego. Wiem, że z jednej strony to dobrze, że się zabezpiecza, ale z drugiej strony 16 lat to nie wiek na takie rzeczy!!! Alkohol, papierosy teraz seks. Ona nie wie, że to widziałam, bo byłam w szoku i nie wiedziałam co powiedziec więc odłożyłam prezerwatywy na miejsce, ale wiem że musze cos zrobic

Gość gość
być może dmucha baloniki na sylwestra

Gość gość
teraz to juz nic nie zrobisz, za pozno sie obudziłas z wychowywaniem córki

Gość gość
Oj mamuska nie przesadzaj

Gość gość
Dobrze ze jest odpowiedzialna. A w UK 16 to age of consent, od którego seks jest legalny, więc wszystko w normie. Ze ci się to nie podoba, to inna sprawa. Ja bym się bardziej martwiła o papierosy i alkohol, bo to wpływa negatywnie na jej zdrowie.

Gość gość
16 lat to wystarczajaco na sex mamy XXI wiek niestety dzieci szybko dorastaja... ja na twoim miejscu bym porozmawiala z nia o alkoholu i papierosach czyli co ci sie nie podoba oraz dyskretnie dopytala czy ma chlopaka i powoli na strone sexu zejsc... nawet jak nic nie powie to daj jej do zrozumienia ze nie oceniasz jej postepowania tylko martwisz sie zeby jakiegos glupstwa nie popelnila zeby wiedzila ze w razie czego moze na ciebie liczyc

Gość Ehhhhh
wiedziałam że na tym forum pełnym zboczeńców i rozwydrzonych d z i w e k nie ma co szukac podpaprcia :(

Gość gość
powiedz jej zupełnie szczerze, co zrobiłaś i dlaczego, nie unoś się, powiedz, ze się martwisz, a drugiej strony nie masz wyjścia , musisz zaakceptować tą sytuację. Niestety, masz jużprawie dorosłą córkę, i trzeba się z tym pogodzić . Najpierw postaraj się postawić w jej sytuacji i w czasach , w których ona żyje, a te są inne od tych w jakich ty żyłaś .

Gość gość
nikt ci zle nie radzi pogodz sie z mysla ze corka zakonnica nie zostanie... takie czasy co jej zrobisz zabronisz?! juz nie czeka sie z tym do slubu a dobrze zeby corka miala w tobie oparcie a nie wroga...

Gość Ehhhhh
2 to podszyw

Gość gość
Gdyby nie to pod spódnicą, byłabym zakonnicą.

Gość gość
wytłumacz jej, że antykoncepcja zawodzi, nie daje 100% pewności, nastrasz ją trochę i poświęcaj jej więcej czasu, bez krzyków i wiecznej krytyki, doceniaj ją i chwal za dobre rzeczy

Gość gość
tez mam corke,ma teraz 18 lat,zaczela wspolzyc w wieku 16 lat,nie mialam na to wplywu jak i ty nie masz.lepiej sie z tym pogodzic,swiata nie zmienisz,ja z moja poszlam do lekarza i bierze pigulki,lepiej dmuchac na zimne zeby sobie zycia nie zmarnowala,ja tez mam starszego syna -tylko jezeli chodzi o chlopcow to nie jestesmy takie wyczulone,nie przyznawaj sie ze grzebalas bo ci nie zaufa,tylko naprowadzaj dyskretnie temat,ja sie o mojej dowiedzialam przez dziewczyne mojego syna a ona z fejsbuka,niestety takie mamy czasy

Gość gość
To trzeba bylo isc do ksiedza po porade,wstretny babofonie.

Gość gość
tez mam corke,ma teraz 18 lat,zaczela wspolzyc w wieku 16 lat,nie mialam na to wplywu jak i ty nie masz.lepiej sie z tym pogodzic,swiata nie zmienisz,ja z moja poszlam do lekarza i bierze pigulki,lepiej dmuchac na zimne zeby sobie zycia nie zmarnowala,ja tez mam starszego syna -tylko jezeli chodzi o chlopcow to nie jestesmy takie wyczulone,nie przyznawaj sie ze grzebalas bo ci nie zaufa,tylko naprowadzaj dyskretnie temat,ja sie o mojej dowiedzialam przez dziewczyne mojego syna a ona z fejsbuka,niestety takie mamy czasy

Gość Irminka22
No bez przesady, mnóstwo dziewczyn współżyje w wieku 16 lat. Wyluzuj, to już nie dziecko, bardzo dobrze, że się zabezpiecza :) Niech korzysta z życia i prześpi się z paroma facetami, lepiej, żeby zaczęła kochać się w wieku 20 lat, wyszła za mąż i miała tylko 1 partnera seksualnego na koncie?

Gość gość
16lat to juz powazny wiek zwazajac na to ze wg starego systemu to pewnie juz srednia szkola. teraz jeszcze mlodsze zaczynaja wspolzycie. ja na twoim miejscu bym pogadala z corka. cos w stylu...

Gość gość
wiesz masz 16lat to i moze kogos kogo kochasz. wiadomo ze predzej albo pozniej bedziecie ccieli rozpoczac wspolzycie. a zeby uchronic sie przed ciaza moze busmy poszly po tabletki do ginekologa cos w tym stylu zagadac odnosnie jak do dxiecka o seksie potem o zabezpieczeniu....

Gość gość
zabrakło wody i w jednej wodę przyniosła a ty zaraz srasz ze strachu

Gość gość
sperma nie woda majtki nie pokrzywy.

Gość gość
i potem będzie cierpieć bo grzech zawsze sprowadza cierpienie

Gość gość
Kurcze to normalne , moja mama nie musiala nic szukac w wieku 16 lat sa,a poszlam do niej i jej powiedzialam , i co? Moja mama mnie przytulila powiedziala w porzadku jestes mloda tylko uwazaj na siebie:-) . + taki ze zapytala tylko z kim i czy mam zabezpieczenia bo jak nie to zeby szybko je zorganizowac obylo sie bez krzykow , i ucieszylam sie ze moge mamie mowic o czyms takim a ons mnie wesprze:-)