Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rumblers

czy odeszly mi wody

Polecane posty

Gość rumblers

Witam. Jutro zacznie mi sie 34 tydzien. Dziis okolo 10 rano nie wiem czy nie odeszly mi wody, wydaje mi sie ze za mala ilosc. To moja 4 ciaza i fakt nie wiem co robic bo nic wiecej sie nie dzieje. Jedynie polecialo mi po same kostki. Bez zapachowa ciecz?? Co robic???

Gość gość
A maluch sie rusza? Sączy się cos nadal? Bo skoro pękł pęcherz to powinno się saczyc, bo na raz wszystkie nie wyplyną. Ja bym się skontaktowała z lekarzem lub pojechala na izbę przyjęć.

Gość gość
Jedz do szpitala! Jesli to wody to nieciekawie i lepiej zebys byla pod opieka lekarza! Jesli to 34 tydz to jedz do szpitala gxzie maja dobry sprzęt. Trzymam kciuki

Gość gość
jedz na izbe i powiedz co tu napisalas to mogly byc wody mi przy drugiej ciazy polecialo wsio na raz tam cie zbadaja i bedzie wiadomo a i ty bedziesz spokojniejsza bo to co tu piszesz normalne nie jest

Gość gość
możliwe że zaczeły ci sie sączyć wody - napewno jepiej żeby lekarz ocenił ich ilośc, bo ja wypłynie za duzo a akcja porodowa sie nie zacznie to powinnas dostac przynamniej antybiotyk. Z drugiej strony, wiozłam kiedyś koleżanke do szpitala - tylko to było dawno i nic nie wiedziałm o sprawach ciązy wiec nie powiem dokładnie- ona była jakos 2 tyg przed terminem i poleciało jej w ciagu dni dwa razy tak, ze miała mokre spodnie - taka ilośc jak przy oddaniu moczu. W szpitalu ją zbadali i odesłali do domu. Z trzeciej strony :) - koleżanka rodziła w Anglii, odeszły jej wody ale akcja sie nie zaczeła. Zgłosiła sie na IP i jej powiedzieli żeby wróciła jak sie zacznie akcja albo jesli sie nie zacznie do 48h Mi jak odeszły wody to nie było watpliwości - chlupneło taką iloscią że byłam w szoku, chwile póxniej zaczeły sie skurcze - od razu co 7 minut.

Gość gość
ja tez jestem w czwartej ciazy,ale do porodu daleko mi.Pamietam ze w pierwszej ciąży wody wody mi sie sączyły zawsze rano,po tym jak wstałam z łóżka.Tak od około 37 tyg.Tez leciały mi po kostki.Nie zrobiłam z tym nic i dotrwałam do 40 tyg.