Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwszy krok

Zdrowszy tryb życia i utrata kilogramów od 1 stycznia

Polecane posty

Gość Pierwszy krok

Witajcie! Nowy Rok to idealny czas na to żeby zmienić coś w swoim życiu. Wiele z Was na pewno postanowiło zacząć żyć zdrowiej, zrzucić parę kilo... Wiele z nas się wykruszy, za kilka tygodni prawdopodobnie wiele z nas się podda, wyprze z pamięci to postanowienie noworoczne ;) Ale spróbujmy! Słowem kluczem w tym temacie ma być ZDROWO - chudnięcie jest tu niejako skutkiem ubocznym :) Diety 1000-1200 nie są tu mile widziane :) Choć oczywiście wyrzucić Was stąd nie mogę, ani wykłócać się nie będę. Po prostu będę ignorować ;) Mam zamiar ćwiczyć, mam zamiar zastanawiać się nad tym co wkładam do buzi (^^). Chętnie pozbędę się przy okazji kilku kilogramów ale wiem, że tak super łatwo to nie będzie ;) W końcu nie chcę drastycznie ciąć kalorii a nie mam nadwagi :) Dołączy ktoś?

Gość gość
sama sie ignoruj i pisz sobie sama

Gość marta q
pisz , pisz

Gość gość
a mozna sie przylaczyc nie majac nadwagi ale chca wreszcie zdrowo sie odzywiac?

Oczywiście! Zapraszam! :) Ja też nadwagi nie mam :P Ale jakby mi tam z 4-5kg zeszło do lata to byłabym wniebowzięta (albo raczej jakby wymiary spadły) :D

Gość gość
ja tez nie mam nadwagi ale oponke na brzuchu :)

jestem na niku , dziekuje za zaproszenie , zaczne od jutra dzis takie mz i wz :) troszke

mnie w pasie cm jakby zlecialy to byloby super wszystkiego najlepszego w nowym roku :)

Ja właśnie od kilku dni wertuje książki i postawiłam pierwszy krok w kierunku zostania konsumentem świadomym ;) Jutro jadę na zakupy by wykorzystać nową wiedzę i będę mogła ruszać z tym nowym, zdrowym trybem życia.

Mogę się dołączyć do was? Jestem osobą bardzo szczupłą, ale mam wystającą oponkę i bardzo niezdrowo się odżywiam. Chce to zmienić, i właśnie od dzisiaj zaczęłam.

Gość gość
dziewczyny jesteście?

Wiktoria witaj ;) Oponka powinna dosyć szybko zejść, ponoć często jest właśnie skutkiem ubocznym niezdrowego jedzenia :) Więc jak jesteś szczupła to pewnie szybko zgubisz i tę oponkę ;)

No właśnie nie wiem jak to będzie z moją oponką. Kiedyś się odchudzałam. Wszystko ładnie, pięknie tylko brzuch został.

Dziewczyny, proszę o wsparcie. Wczoraj zjadłam tylko malutki kawałek tortu- a jak na mnie to ogromny krok do przodu, ale za to dzisiaj masakra. Boje się, że znowu zjem tone słodyczy, a miałam postanowienie, że dzisiaj nie ruszę nic słodkiego.

Wiktoria ja właśnie niegdyś czytałam, że oponka powstaje od niezdrowego jedzenia i stosunkowo łatwo ją wyeliminować zmieniając nawyki żywieniowe ;) Trzymaj się z tymi słodyczami! Proponuję zrobić sobie taki deser - wziąć kilka winogron, kawałek banana, kiwi itp pokropić to w kawałki i wymieszać z jogurtem naturalnym ;) Zaspokaja chęć na słodkie a jest znacznie zdrowsze ;) Albo napić się latte bez cukru za to z cynamonem na piance (cynamon też oszukuje nasz mózg bo ma słodki zapach ;))

I jak Wam idzie? :) Ja zrezygnowałam już ze słodkiego (w tym roku nie skorzystałam nawet z cukru do kawy :P), nie tknęłam żadnych słodzonych napojów ani słonych przekąsek ;) No i zamiast wozić tyłek tramwajami to staram się maszerować. Chyba, że gdzieś dalej się wybieram.

Gość Zosiaciekawa
Nie czytałam wszystkich postów, ale jeśli chodzi o mnie to nie polecam Wam żadnej diety, tylko po prostu przejść na ZDRWOY TRYB ZYCIA. Nie wiem mi takie coś pomaga w sensie psychicznie nie wywołuje jakiechkolwiek presji, a słowo dieta nie działa na mnie mobilizująco, a wrecz odwrotnie. A co robiłam, żeby schudnąć? Mniej żarłam ogólnie, o pieczywie pszennym zapomniałam, jedynie moją słabością są precle piwne, które jak juz jem to 1x na 2 tyg. Brak słodyczy, dużo wody, produkty pełnoziarniste. Codziennie po sniadaniu 2 kubki zielonej herbaty i bratek herbatka. Oczyści Was to ze wszystkich toksyn + poprawa cery, I najważniejsze - codzinnie (chyba, że juz schudnę tyle ile chcę, to dopiero potem to sobie urozmaicam innym śniadaniem) - OWSIANKA NA ŚNIADANIE ./ zalewana wieczorem lub bezpośrednio gotowana na mleku. Ok. 6-7 łyzek płatków i na oko mleka. z Owocami lub bez (w zime suszone dodaję)Dzięki temu chudłam szybciej i nie odczuwałam wielkiego głodu w trakcie dnia - bo pamiętajcie, że dla osób, które są na redukcji masy ciała śniadanie jest najwazniejsze! i to ono napędza Wasz metabolizm bo kilkugodzinowym odpoczynku w trakcie snu. Im wczesniej i bardziej go rozkręcicie tym lepiej, więcej i SZYBCIEJ spala kcal w ciągu dnia. Śniadanie zjedz jak król, Obiad jak książe, a kolacje jak żebrak! 3mam za Was kciuki i zycze powodzenia i upragnionych efektów.

Ja wczoraj dałam rade, nie ruszyłam słodkiego, same zdrowe posiłki. Dzisiaj małe ciasteczko(mało słodkie). A teraz jem jabłko.

Gość gość
no tak jest sa takie diety ale czy to prowokacja czy naprawde tak jest bo nie wiem juz 👄 www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Super ;) Gratuluję, że wczoraj wytrwałaś! mam nadzieję, że dzisiaj też tylko to ciasteczko! ;> Ja zaspokoiłam swój głód na słodkie jogurtem naturalnym z owocami. Nawet mój facet-łasuch nie dosłodził (mam w nim wsparcie bo też chce schudnąć i nie kusi!) Sporo cukru wiadomo, że w tym jest ale dlatego staram się jeść takie rzeczy w pierwszej połowie dnia ;) Łącznie w takim deserku (mały jogurt naturalny, 3 liczi, pół banana, pół kiwi) wychodzi jakieś 250 kcal ;)

Ja zaczynam od dzisiaj, ale mam swój sposób, który pozwolił mi i mojej mamie zrzucić sporo :) Mamie dokładnie 20kg, które przybrała jak zachorowała i rzuciła palenie, a mi około 10 z wagi 65 do 55 :) Śniadanie: ­ - szklanka zielonej herbaty lub kawy z chudym mlekiem albo sojowym (jest moim zdaniem dużo lepsza, chociaż często zamiast zwykłej kawy wypijam inke z błonnikiem) ­- 2 kromki pieczywa razowego z chudym twarogiem, chudym serkiem lub szynka drobiowa ­ - warzywa (ale tylko te: botwinka, seler, bakłażany, rzeżucha, brokuły, dynia, kabaczki, cebula, kapusta, kalafior, pieczarki, cykoria, szparagi, szpinak, sałata, brukiew, kalarepa, ogórki, papryka, rzodkiew, grzyby, pomidory, cukinia, pietruszka, rzepa, szczypiorek, jarmuż) 2. śniadanie: ­ - jogurt odtłuszczony lub kefir lub maślanka - ­ naturalny sok owocowy lub 1­-2 owoce (jeśli chodzi o owoce, to mniej więcej takie proporcje i te są najskuteczniejsze moim zdaniem: 1 miseczka czereśni, wiśni, 3 śliwki, 1 kubek truskawek, 1 granat, 2 mandarynki, 1 jabłko, 1 szklanka jagód, malin, jeżyn, agrestu, porzeczek, poziomek, 1 brzoskwinia, 1 nektarynka, 2 morele, 2 plastry melona lub arbuza, 2 krążki ananasa naturalnego, 2 kiwi, 1 pomarańcza, 1 papaja, 1 gruszka, 1 grejpfrut, 1 mango) Obiad: ­ - warzywa gotowane lub pieczone (bez frytek i ziemniaków) lub sałatka (bez majonezu i śmietany) ­ - chuda ryba lub mięso *tylko NIE wołowe* (ok. 200 g ­ wielkość pięści) lub owoce morza Podwieczorek (podobnie jak drugie śniadanie): ­ - jogurt odtłuszczony lub kefir lub maślanka - ­ naturalny sok owocowy lub 1­2 owoce Kolacja: -­ warzywa gotowane lub pieczone (bez frytek i ziemniaków) lub sałatka (bez majonezu i śmietany) ­- chuda ryba lub mięso (ok. 200 g ­ wielkość pięści) lub owoce morza Dodam, że świetnie odchudza ananas i herbata z pokrzywy. Ważne żeby posiłki jeść co 2,5-3,5h, na początku będzie ciężko, więc warto nastawiać jakiś alarm w telefonie, ale później sami już czujemy głód. To jest zdrowe odchudzania i naprawdę skuteczne. Ale nie ma sensu ważyć się codziennie. Raz w tygodniu będzie ok i będziecie widziały efekty:) Jeśli macie jakieś pytania, to śmiało :)

Dzisiaj skończyło się tylko na tym małym ciastku. Pierwszy krok- napisz ile masz wzrostu i ile ważysz oraz swój wiek. Ile jesz dziennie posiłków, w jakich odstępach czasu i co się na nie składa? Fajnie, że twój chłopak cie wspiera, razem łatwiej.

Mam 24 lata, 168cm wzrostu i ważę obecnie jakieś 65 kg :) Dziennie staram się jeść 4-5 posiłków... Jak piszę menu to wywala mi spam ;/

Ja dzisiaj zero słodyczy, wypiłam kawę bez cukru. Gorzej z posiłkami. Jak zawsze w soboty mam problem z regularnym jedzeniem.

Wybaczcie - weekend mine wciągnął :D Na szczęście bez wpadek - nawet zaczęłam ćwiczyć! :D Ha! I nawet na pizzę się nie skusiłam choć znajomi wcinali na mych oczach i namawiali! Jest moc!

Gość gość
12 owocow na noc? hmmmmmmmmmmm

To już tydzień! :) Powiem Wam, że nie wiem czy schudłam czy nie (bo się nie ważę) ale czuję się dużo lżejsza i mam więcej energii :) Wstaję z uśmiechem na ustach, oddaję się jedynemu mojemu nałogowi (wypijam kubek kawy z mlekiem), jem śniadanie i mogę góry przenosić! Cudowne uczucie.