Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

peknieta prezerwatywa kilka dni przed okresem a ryzyko ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam, podczas gdy kochalismy sie z dziewczyna, pekla nam prezerwatywa, ani ja ani ona niepoczulismy tego i "dojechalismy" do konca, ostatni okres miala 7 grudnia a jej cykl to jakies 30-31 dni, wiec kieruje sie z pytaniem jakie moze byc ryzyko ciazy, piersi zaczely bolec ja juz w tamtym tygodniu, co ponoc swiadczy o czasie po owulacji, minelo dopiero niecale 12 godzin, niewiem jakie moze byc ryzyko, jezeli duze zdecydujemy sie na tabletke 72h po, prosze o odpowiedzi.

Gość gość
Zawsze gdy dochodzi do wytrysku w pochwie jest ryzyko. Powiedziałbym że 50%.

Gość gość
no tak teoretycznie, to po owulacji nie ma za bardzo szans na zapłodnienie, więc jeżeli miała owulację w zeszłym tygodniu, a to przydarzyło się wam wczoraj, to powinno być spoko :)

Gość gość
Pomocy ,mam 16 lat i wczoraj pierwszy raz kochałam się z moim chłopakiem.Mam nieregularne miesiączki.Gdy uprawialiśmy seks prezerwatywa zsunęła się trochę ,ale wytrysku nie było. Co mam robić ? Nie chce iść do ginekologa. Czy możliwe ,że jestem w ciąży ?

Gość gość
2014-01-01 14:47:13 pozostaje Ci wierzyć, że nie

Gość gość
mi przy 30dniwym cyklu zdarza sie owulacja 25dc mozliwe bo akurat bylam na kontroli u gin i mialam robione usg a objawy tez wydawalo mi sie ze mialam duzo wczesniej wiec...

Gość gość
co? bardzo dziwna sprawa. bo po owulacji jest stała faza lutealna która najmniej rzekomo może trwać 12 dni a najdłużej 16... Ale najwidoczniej fizjologia kobiety jest jeszcze nieodkryta

Gość gość
myslicie ze zakup tabletki bylby najlepszym rozwiazaniem?

Gość gość
szanse ciąży żadne, prawie żadne. Śpij spokojnie. Kobieta

Gość gość
Tabletką zrujnuje sobie organizm - bez powodu. Mówię , z tego ciąży nie będzie.

Gość gość
chcialbym jeszcze sie zapytac czy jest moze ktos kto staral sie o dziecko i czy to jest takie "proste" tak dla swietego spokoju bo caly czas mam niezbyt pozytywne mysli, niechce tez zadreczac mojej kobiety pytaniami, wiem ze dzis ma 26dc i na kalkulatorach internetowych pokazuje dni nieplodne mimo wszystko nieufam temu na 100%, pracuje w szpitalu wiec recepta na tabletke to dla mnie zaden problem, jednak jestem osoba mloda ijeszcze niemyslalem o potomstwie, a takie wypadki sie zdazaja, chociaz bylem przekonany co do marki durex.

Gość aga ssss
przy seksie w dzień owulacji, przy pełnym wytrysku jest jedynie 30 % szans na trafienie w pierwszym cyklu. W pozostały dni odpowiednio mniejsze szanse. Ja parę razy uprawiałam seks w dni płodne nawet bez zabezpieczenia i mimo braku problemów z płodnością z obu stron to w ciąży nie jestem i nie byłam. Tabletka "po" to powinna byc decyzja kobiety czy chce ją wziąć. ja osobiście nie uznaje tej metody bo jest bardzo inwazyjna dla organizmu i później może nie tylko rozwalić gospodarkę hormonalną na jakiś czas ale spowodować jeszcze większe stresy i niepewność.

Gość gość
Szybko rezerwuj termin ślubu jak chciałeś z*******.