Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna kawa bez mleka

od kiedy rozstepy w ciazy

Polecane posty

Gość Czarna kawa bez mleka

jestem w 23 tygodniu ciazy, dziewczyny od kiedy pojawily Wam się rozstepy na brzuchu? Czy stosowalyście coś profilaktycznie przeciwko rozstępom? Co konkretnie? Czy pomogło? Ile przytyłyście łącznie w ciąży?

Gość gość
Ale dlaczego zakładasz że będziesz je miała? Ja po ciąży nie mam ani jednego rozstępu od wagi na pierwszej wizycie do porodu przybyło mi 10 kg.

Gość gość
Ja nie miałam rozstępów całą ciążę..dopiero w 39 tyg , gdy brzuch mi spadł to się pojawiły...a przytyłam tylko 6 kilo

Gość gość
Ja przytyłam 19 kg bo całą ciążę leżałam i mam tylko 2 małe rozstępy...

Gość gość
Kończę 32 tydzień i właśnie zauważyłam po dwa małe rozstępy po bokach brzucha. Do tej pory przytyłam 11kg. Stosowałam najpierw oliwkę, później balsamy nawilżające, jak widać nic to nie dało.. Domyślałam się, że w tym miejscu pojawią mi się rozstępy, ponieważ od dłuższego czasu to właśnie tam skóra i mięśnie były najbardziej napięte.. Pojawienie się rozstępów w ciąży czy tuz po niej to kwestia indywidualna.

Gość gość
W pierwszej ciazy dopiero po ciazy mi sie pojawily i to na boczkach:/ teraz jestem w 36i jeszcze nie mam i mam nadzieje ze tym razem ich unikne

Gość gość
Przytulam 16 kilo, zero rozstępów, smarowalam oliwka bambino

Gość gość
Ja 24 tydzień - na brzuchu i piersiach na razie rozstępów brak:) przytyłam jakieś 7 kg (z 50,5 na 57,5kg) przy 160 cm wzrostu. W pozostałych miejscach (pupa, uda, boczki) zrobiło mi się dużo na etapie dojrzewania wiele lat temu - i trudno mi teraz mieć pewność czy wszystkie są stare czy może jakieś pojawiły ostatnio - natomiast póki co nie stwierdzam występowania wielkich wiśniowych pasków. Też mi się wydaje, że geny mają wielkie znaczenie - mi np za młodu się zrobiły, mimo że miałam cały czas ok 48-52 kg praktycznie od końca podstawówki. Moja mama też je ma i, co ciekawe, moi bracia nawet:P

Gość gość
aha;) - dodam, że się smaruje głównie mustellą - ale jak nie mma pod ręką to jakimkolwiek innym balsamem - 1-2 razy dziennie. No i ćwiczę/chodzę na basen od jakiegoś czasu

Gość gość
ja to jestem dopiero szczęściarą w ciąży prawie +20 kg a rozstępów zero:) ale do znudzenia smarowałam się kremami i uzależniłam się od oliwki:) miałam krem z gerbera za ok 20 zł a oliwki z johnsonsona . rozstęp mam tylko na piersi bo dostałam strasznego nawału pokarmu 2 dni po porodzie

Gość rusałkowana
zgadzam się, że lieriac jest dobry, gdyby nie on mój brzuch wyglądałby starsznie, bo rozstępy mi się zrobiły ogromne, ja kupowałam tutaj: http://www.apteka-zdrowie.eu/category/83,lierac - jest nieco taniej niż w stacjonarnych i na czas ciaży i połogu się opłaca

Gość miiilk
ja nie mam rozstepow jestem w 38tc, smarowałam sie jakimkolwiek tłustym kremem lub masłem do ciała i to nieregularnie.

Gość gość
w pierwszej ciąży około 9-10 kg żadnego rozstępu ogólna tendencja do ich pojawiania, teraz 35 tydzień 12,5kg duuuzy brzuch bo mam wielowodzie - na razie tfu tfu żadnego skórę mam maksymalnie naciągniętą i napiętą smaruje się nałogowo oliwką :) -