Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melaz

Dlaczego i jak dlugo moze się spóźniać miesiączka

Polecane posty

Gość melaz

Otóż 2 tygodnie temu (28 dni- czyli mniej więcej tyle) powinnam dostać miesiączke,niestety nie pojawiła się do dziś. Tydzień temu zaczęły mnie boleć piersi, na twarzy wyskoczyły wypryski no i mam lekkie pobolewanie brzucha. Dodam, ze kochałam się z moim partnerem, zawsze z zabezpieczeniem, prezerwatywa nigdy się nie zsunęła ani nie pękła. Miesiączke mam nieregularną, bo raz dostaję po 28-30 dniach a innym razem po 33-35. Stres? wiadomo nauka, w domu tez sie pojawiały sprzeczki, ale nie wydaje mi sie ze stres moze AŻ tak wpłynąć na miesiączke.. Jakie jest wasze zdanie? Czekam na szybkie odpowiedzi, bo w końcu do dostanę nerwicy :)

Gość gość
Moze masz problemy z hormonami powinnasc isc do ginekologa

Gość melaz
Nie powinnam się stresować ciążą?

Gość aga ssss
Zabezpieczenie czasem zawodzi i po pierwsze dla pewności zrób test przynajmniej 2 tygodnie po stosunku. te długości cyklu które przedstawiłaś to są cykle w miarę regularne, ale czasami zdarzają się właśnie sytuacje że np jajeczko dojrzewa a nie dochodzi do owulacji i zamiast 2 tygodnie później mieć okres, to w tym czasie dojrzewa kolejne jajeczko. Dopiero jak nastąpi owulacja to po 2 tygodniach jest okres. Takie zjawisko ma prawo się zdarzyć i nie musi oznaczać od razu problemów hormonalnych. dopiero jak się zdarza częściej to jest powód do niepokoju.

Gość aga ssss
dodam jeszcze że problemy z hormonami mogą się zacząć od zwykłego przemęczenia i niedoborów w witaminach, nie koniecznie z przyczyn takich jak stres czy choroba. Czasami wystarczy tylko bardziej zadbać o siebie.

Gość gość
Okres może spóźnić się do dwóch tygodni. Jeśli w tym czasie się nie pojawi, należy udać się do Ginekologa.

Gość melaz
Dziękuje za odpowiedź :) Z testem poczekam jeszcze kilka dni, cały czas czuje że okres gdzieś tam idzie ale chyba trafić nie może