Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia_ns

Krostki

Polecane posty

Gość Gosia_ns

Witam. Jako dziecko miałam drobne krostki na kolanach i łydkach, mama smarowała mi je różnymi maściami i z upływem lat znikły z nóg, natomiast pojawiły się na nadgarstkach. Nie swędzą mnie , ani nie pieką, są one tylko zaczerwienione. Pani dermatolog przepisała mi maść, której nazwy niestety nie pamiętam. Stwierdziła, że to nie jest żadna alergia, tylko mam taką suchą skórę. Gdy smarowałam tą maścią nadgarstki, krostki zniknęły, lecz gdy maść się już skończyła problem powrócił. Miesiąc temu wybrałam się do innej Pani Dermatolog, która powiedziała, że ogólnie mam suchą skórę a to jest pokrzywka. Przepisała mi Advantan i Clatrę. Krostki się wybieliły, wygładziły, lecz gdy spojrzę na nadgarstki pod światło widać tą wysypkę, chociaż ręka jest gładka. Co to może być, jakie są przyczyny tej wysypki i czy są jakieś leki, które zlikwidują tą wysypkę tak, że nie będzie w ogóle widoczna?

Gość MC1952
moja kolezanka,ktora miala tradzikopodobne krosty na calym ciele,dowiedziala sie od pewnej starsze kobiety,ze oklady z moczu moga poprawic wyglad skory.i faktycznie,kolezanka z oporami to stosowala,ale po pol roku byly juz efekty.