Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firliii

Sny ze zmarlymi przepowiadajace ze cos sie stanie

Polecane posty

Gość firliii

Proszę Was o pomoc w zrozumieniu, dlaczego TAK mi się przytrafia. Kilka lat temu zmarł mój Ukochany Dziadek.Śnił mi się sporadycznie, raczej nie przywiązywałam do tych snów wagi (bo uważałam, że sny to tylko projekcja mojego mózgu), ale zaczęłam zauważać, że gdy śni się Dziadek za kilka dni coś się wydarza- a to dziecko zachoruje (na nic poważnego zwykłe przeziębienie), a to coś tam mi się nie uda. Co prawda dalej myślałam, że to przypadek, ale na wszelki wypadek poprosiłam Dziadka żeby mi się przestał śnić...bo zawsze w tyle głowy na cos czekałam. I przestał...do czasu. Przyśnił mi się pół roku temu- nic nie mówił tylko patrzył smutnymi oczami na mnie (oczy były smutne, ale sen nie wydawał mi sie przerażający)...kilka dni później otrzymaliśmy informację, że brat Dziadka zmarł (ja tego brata nigdy na oczy nie widziałam). Kilka miesiecy pozniej znowu mi się Dziadek przyśnił. Nie pamietam jak, ale wiedziałam, ze coś się wydarzy. I dwa dni później mój wujek trafił do szpitala w spiaczce. Tydzień temu Dziadek znowu mi sie przyśnił. Samego snu nie pamiętam, wiem, że był w nim Dziadek i obudziłam się z przeswiadczeniem, że coś sie wydarzy 31 grudnia i 1 stycznia. I 1 stycznia-po 00 zmarł mój wujek (chociaz jego stan od ponad miesiaca sie nie zmieniał) Boje się tych snów. Nie wiem czy to dobrze, że Dziadek mi sie śni. Gdyby ktos mi to opowiadał popukałabym się w głowe i powiedziała, że to niemożliwe.Ale mi się to naprawdę przydarza...Co to oznacza? Jak snią się zmarli to podobno proszą o modlitwę...ale w takim wypadku to o to chodzi? Nie sądzę, żeby Dziadek chciał mnie starszyc, bo naprawdę bardzo dobrze ze sobą żyliśmy. Dziadek otaczał mnie opieką i wydaje mi się, że u kresu Jego życia ja tez otoczyłam go opieką. Dodam, że jeste osobą wierzącą, chociaż ostatnio jakoś nie po drodze mi do kościoła...(kiedyś byłam bardziej praktykująca)

Gość gość
mojemu mezowi jak sie ojciec sni to ktos umiera w przeciagu 2tygodni albo ze strony ojca albo matki albo rodzenstwo poki co juz zostalo 4 z rodzenstwa plus on i matka

Gość firliii
a nie wiesz przypadkiem dlaczego tak sie dzieje? Maz moze sie tym interesowal? Mnie to zaczyna przerazac, doskwierac....

Gość firliii
A moze teraz ktos cos wie...

Gość gość
Dziadek śni ci się żeby cię ostrzec przed jakimś niepomyślnym wydarzeniem w twoim życiu i to nie dlatego żeby cię przestraszyć, ale wręcz przeciwnie, dlatego że byliście ze sobą mocno związani. Często tak się zdarza, że osoby z którymi za życia jesteśmy blisko, czuwają nad nami po śmierci. Dają z góry znak, że coś nam się przytrafi, ale nie można przewidzieć co dokładnie ani tego zmienić. Wiem, że to wcale nie jest dobre, rozumiem, bo sama miewam często prorocze sny i bardzo mnie to męczy, bo wtedy czekam z niepokojem co dokładnie i kiedy się wydarzy. Możesz próbować zablokować te sny np. modląc się za dziadka, prosząc aby to się zmieniło. Ja akurat jestem wierząca i modlitwa pomogła mi w życiu nie jeden raz, także jeśli chodzi o sny - chyba udało mi się troszkę nad tym zapanować.

Gość gość
ja tez miewa,m sny o zmarlych rodzicach. jak sni mi sie mama to zawsze znak ze cos zlego sie wydarzy. natomiast ojciec przynosi dobre wiesci. a w zyciu bylo odwrotnie.

Gość gość
A mi sie sni ze zmarli podchodza do mnie.Wiedza ze sie ich boje a oni mnie obejmuja i caluja nie chca mnie wypuscic z objec a ja malo co zawalu nie dostaje ze strachu nienawidze tych snow