Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinkaaaaaaaaaa

POMOZCIE

Polecane posty

Gość karolinkaaaaaaaaaa

Hej dziewczyny. Sytuacja u mnie wygląda tak, że od zawsze mam nieregularną miesiączkę. Zanim zaczełam brac tab antykoncepcyjne, dostalam luteine od gina, na wywolanie miesiaczki. W pierwszy dzien (ponad miesiac temu) zaczelam brac tabletki. Problem w tym, ze trwa do dzisiaj, ale nie jest to takie nieustanne krwawienie.Od ponad tygodnia jestem ciagle zmeczona, senna, mam podwyzszona temperature ciala i klucia w dole brzucha, moj chlopak tez to zauwazyl. W dodatku czasem, gdy kocham sie z moim chlopakiem, strasznie mnie boli, z prawej strony w srodku, jakby o cos ocierał. Zrobiłam dzis test ciazowy, wyszedl negatywny, ale naczytalam sie ze testy wykrywajace 6-dniowa ciaze to sciema. Mam juz ustalona wizyte do gina, ale dopiero za 2 tyg, a nie daje mi to spokoju. Pewnie jest was troche z podobnymi przygodami, pomozcie! usmiech.gif

Gość gość
masz anemię i najprawdopodobniej źle dobrane tabletki lecz się zamiast migdalić z facetem

Gość karolinkaaaaaaaaaa
nie powiedzialabym ze mam anemie, z apetytem wszystko ok, a tabletki dobierala mi gin

Gość ile masz lat dziewczyno
Zanim gin podał tabletki to zrobił badanie poziomu hormonów, morfologię, ASO, bilirubinę? Jak nie to odstaw tabletki i zmień ginekologa.

Gość karolinkaaaaaaaaaa
jasne, mialam robione wszystkie potrzebne badania, dostalam cerazette

ASO również? Dlaczego dostałaś cerazette? ile masz lat?

Gość karolinkaaaaaaaaaa
Mozliwe, ze tego o czym mowisz nie. Mam 18 lat, gin powiedziala ze pale, wiec te musze brac i ograniczyc, a co z nimi nie tak?

To są tabletki dla kobiet KARMIĄCYCH LUB PO 35 ROKU ŻYCIA. One posiadają tylko jeden hormon w składzie i "oszukują" organizm. Przysadka mózgowa dostaje taką progestagenu, że wstrzymuje owulację, bo "myśli" że jesteś w ciązy. Stąd przy braniu tego typu tabletek ważenie, że jest się w ciąży. Ale tak długie krwawienie nie jest normalne, choć przy tych tabletkach często występuje. Na ogól lekarz poleca odstawienie.

Gość karolinkaaaaaaaaaa
właśnie sie troche naczytalam, ze przy tych tab wystepuje ciagle krwawienie, dodatkowe kilogramy i libido mocno w dol. Mam ustalone badanie po 3 opakowaniu, poki co kontynuuje 2 ale czuje ze zrezygnuje przy nastepnej wizycie.

Gość gość
W dodatku czasem, gdy kocham sie z moim chlopakiem, strasznie mnie boli, z prawej strony w srodku, jakby o cos ocierał. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a moze masz jakiś nowotwór?

Gość karolinkaaaaaaaaaa
Niedawno robiłam cytologie, wszystko ok, tylko nadzerka niewielka, no ale tak jak mowie ten dyskomfort jest od niedawna, moze z 2-3 tyg.

Owszem dla palaczy zaleca się jednoskładnikową antykoncepcję, ale ja spotkałam się z zaleceniami iniekcji, a nie przepisywaniem cerazette. oczywiście wiadomo - kasa. W takim razie lepiej chyba stosować gumki plus środki plemnikobójcze. A jeśli idzie o cerazette to wzięcie tabletki nawet 3 godziny pozniej może zmniejszyć ochronę. Dlatego dobra jest dla mniej płodnych kobiet...

Gość karolinkaaaaaaaaaa
Jesli chodzi o mniej plodne kobiety, to mysle ze raczej do takich nalezę:) gumki odpadają, sama nie znoszę tego, a środki plemnikobojcze co to takiego, nie słyszalam o tym nigdy.

a skąd możesz wiedzieć czy jesteś mniej czy bardziej płodna? Zakłada się że mniej płodne są kobiety karmiące piersią i te które są po 35rż. Do żadnej z grup nie należysz. Lepiej zrezygnuj z sexu bo widać nie jesteś na to gotowa.

Gość karolinkaaaaaaaaaa
tak mysle, bo wiele razy kochalam sie bez zabezpieczenia i bez tragicznych skutkow. A czy uwazasz ze gotowosc na seks to osiagniecie jakiegos wieku czy co? Fikcją jest to co mowisz, zrezygnowanie z seksu to nie jest rozwiazanie problemu, jak na to wpadlas:)