Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Esperal wszywka antyalkoholowa Blagam o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Jesli wie ktos cos na temat tych tabletek to prosze powiedzcie mi . Jestem przerazona bo moj tato jedzie to wszyc w nastepnym tygodniu. . Chce mi sie plakac . Boje sie ze umrze . Ma ktos to wszyte ?!

Gość Izi_123
Esperal jest już rzadko kiedy stosowany. Ja bym zawsze polecała raczej terapię uzależnień, a nie tego typu leczenie. Musicie pamiętać, że esperal nie leczy, tylko straszy, tzn. osoba uzależniona chce pić, ale się boi. Nie robi niczego, żeby zrozumieć swój problem, nie uczy się walczyć z nałogiem, tylko przeczekuje aż esperal przestanie działać. Niestety, ale często alkoholicy po upływie terminu działania esperalu wpadają w okropne ciągi. Moja rada jest taka, żebyście całą rodziną porozmawiali z tatą i przekonali go do terapii, najlepiej zamkniętej. Życzę powodzenia, a Twojemu tacie dużo iły i wytrwałości w walce z nałogiem.

Gość gość
Izi123 masz rację. Mój ojciec miał wszywany 4 razy i niepomgło. Zachlał się na amen. Nie ma złotych lekarstw, nic raczej niezastąpi silnej woli i chęci walki z nałogiem. Chyba że zakład zamknięty połączony z terapią? jeżeli ojciec by się zgodził?

Gość Izi_123
Jeżeli chcesz, powiedz skąd jesteście, a dam Twojemu tacie namiary na ośrodki leczenia uzależnień i inne formy pomocy.

Gość gość
Taki osrodek.niestety nie wchodzi w gre . Moj tato to.jedyna.osoba zarabiajaca na.nas. Wyjezdza za granice a przyjezdza zaledwie na dwa tygodnie.co.dwa miesiace . Mysle ze moze dlatego ma takie zmiany w psychice . Bo nie ma nas przy nim . Pozatym moj tato nie ma tak ze jak nie wypije to soe trzesie i dostaje malpiego rozumu bo on potrafi nie pic . Ale jesli juz zaczyna , napije sie z kims 1 drinka to nie ma hamulca . A wtedy staje sie bardzo agresywny . To dobry czlowiek gdy jest trzezwy i bardzo boi sie smierci i cierpienia . Dlatego wiem ze ta tabletka.mu pomoze . Jest juz umowiony z chirurgiem . Chcialam sie po.prostu dowiedziec czy nie ma tutaj zagrozenia zycia przez ten esperal

Gość gość
moj kolega to mial wszyte ze 3 razy i bylo ok,nic mu sie nie dzialo,ale po kazdej tabletce to mial takie ciagi ze szok.

Gość Izi_123
Niestety tak już jest, że czasami cudowny człowiek po wypiciu zmienia się w kogoś innego. Szkoda, że nie ma możliwośc***odjęcia terapii, ale może Twój tato sprobowałby chociażby spotkań AA? Takie spotkania są wszędzie, w każdym kraju, często są też spotkania polskojęzyczne za granicą. Ale do tego potrzebne są Jego chęci. Jeżeli chodzi o esperal, to ryzyko jest zawsze. Mam nadzieję, że Twój tato wie co Mu grozi, jeśli wypije. Musicie też przygotować się na to, że jak wszywka się skończy, to może być koszmar. Takie ciągi poesperalowe są naprawdę okropne. Ale powiem Ci też tak - znam 3 osoby, które były zaszyte. Jedna osoba "wyskrobała" sobie wszywkę, bo nie mogła wytrzymać bez picia. Druga osoba wszywa sobie esperal za każdym razem, kiedy się kończy Jest to młody facet, który też pracuje za granicą i zarabia na rodzinę. Trzyma się tak już kilka lat. Trzecia osoba jest zaszyta od kilku miesięcy i też nie narzeka - pracuje, zarabia, jego rodzina odpoczywa od pijackich ciągów. Nie wiadomo co będzie w przyszłości, ale na razie jest dobrze. Jeśli picie taty jest dla Ciebie problemem, zgłoś się na terapię dla dzieci alkoholików, Twoja mama może się zgłosić na terapię dla współuzależnionych. To naprawdę pomaga.

Gość gość
esperal działa działa w taki sposób,że najzwyczajniej odchodzi ochota na picie.Jak ktoś ma wszytą witaminę C, to może stwierdzić ,że ją przepił.

Gość gość
Nie odchodzi ochota na picie tylko ma się bat nad d**ą i czuje się strach przed piciem.

Gość gość
Ja jakoś nie czuję srachu,ale odrazę do picia.Esperal mam już rok.Trzykrotnie przechodziłem odwyk,terapię,miałem wsparcie rodziny...nie pomogło...skończyłem na ulicy.Esperal był ostatną deską ratunku i ostatnią.Dziś normalnie żyję.

Gość Kazek34

O wszystkim pacjenci są informowani. Ja miałem wszyty esperal i to była najlepsza decyzja w moim życiu. Dzięki temu udało mi się wygrać walkę z alkoholizmem, która przed zabiegiem trwała ponad 3 lata. Polecam specjalistów z Nowowiejskiej 10.  Bardzo kompetentni ludzie. Jeśli na takich traficie, to opowiedzą wam o wszelkich przeciwwskazaniach i powikłaniach. Każdy wie, że po esperalu nie można pić alko, bo wiąże się to z zagrożeniem zdrowia/życia.