Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a chce wiedziec tylko

Wlasny dom nie nowy

Polecane posty

Czy wy tez tak macie? Kupilismy niedawno dom. Wydawal sie w porzadku, taki od razu do wprowadzenia sie. I nie jest az tak zle, ale co jakis czas cos sie dzieje. A to drzwi wejsciowe sa jakies wyrobione, a to ogrodowe tandetne jakies, a to zle okna wstawione i woda wpada do srodka, a to cos tam innego. Nie wiem czy to drobiazgi czy nie, ale troche mnie to doluje. Wiem, ze w tym przedziale cenowym i w tej okolicy nie za bardzo bylo w czym wybierac, a ten dom wydawal sie najlepszy ze wszystkich

Gość gość
jeżeli czujesz się oszukana, to poradź się prawnika mieszkałam w stanach przez kilka lat i tam nieuczciwych sprzedawców od razu pozywają do sądu, a u nas rzadko kto o tym w ogóle myśli

nie jest az tak zle, ale nie sadze, ze moglabym pozwac poprzednich wlascicieli. przeciez mialam prawo zajrzec wszedzie, popytac, zrobilismy rozeznanie przez specjaliste (jak sie okazuje nawet nie zauwazyl okien)

Gość gość
jak to dom - trzeba stale coś naprawiać tak już będzie zawsze :) przyzwyczaj się

no wlasnie o to mi chodzi chyba. jak sie ma swoje to caly czas cos jest do poprawienia, naprawienia. troche mnie to doluje bo boje sie niezaplanowanych wydatkow

Gość gość
kupiłaś używany dom , który ileś lat już stoi i jesteś zdziwiona ze cos jest do naprawy ze cos nie jest idealne? no sorry ale czego ty oczekiwałaś ze wprowadzasz się do nowo postawionego budynku? a może sobie myślałaś ze w koło domu nic nie trzeba robić? przyzwyczaj się dom to skarbonka bez dna !!!!!!!!

o matko jedyna. potrafie czytac bez wykrzyknikow rowniez :) po prostu widze jacy niedoswiadczeni jestesmy. myslalam, ze nic nie trzeba bedzie robic przez najblizszy czas, same kosmetyczne rzeczy typu malowanie scian na moj kolor i tyle. jednak nie.

Gość gość
po 10 latach zaczynamy remonty w domu, który powstał z najlepszych materiałów już wymieniliśmy łazienkę, kabinę, płytki, ceramikę też mnie to przeraża, bo dom duży i kasa ucieka, a jeszcze kredyt nie spłacony a tu nowe wydatki

tak jak czasami buduja to i w nowym budownictwie niespodzianki potrafia wyjsc niedlugo po wprowadzce niestety