Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaa123

pracodawca nie chce mi zaplacic bo nie mam NINu

Polecane posty

Gość zalamanaaa123

Niedawno przyjechalam do Londynu.Znalazlam tylko prace part time 15 godzin tygodniowo w kawiarni.Pracowalam tam miesiac kątem mieszkajac u przyjaciół.Bez umowy ani niczego (cieszylam sie ze w ogole dostalam prace)pieniedzy nie dostawalamNiestety pod koniec grudnia pracodawca powiedzial ze mnie zwalnia bo

Gość gość
jak jesteś głupia to będziesz zawsze padać ofiarą naciągaczy i oszustów!

Gość zalamanaaa123
szukal tylko temporary pracownika na okres busy.Na interview nie obiecywal stałej pracy.Nie wyzywajcie od glupich tylko wczujcie sie w sytuacje kobiety samej na emigracji w desperacji poszukującej JAKIEJKOLWIEK pracy.Teraz pracodawca mowi ze poki nie dostane NINU nie zaplaci mi bo musi zrobic deductions for the tax itp.. Sciemnia zeby mnie splawić? Na spotkaniu o NIN bylam na poczatku grudnia i do tej pory NINU nie dostalam.Co robic?

Gość zalamanaaa123
Czy ktos mial taka sama sytuacje i czy to mozliwe ze jak ktos nie ma NIN jeszcze to nie mogą mu wypłacić pieniedzy?

Gość gość
Jak przyjechałam do uk też go nie miałam a zaczęłam prace na drugi dzień. już nie pamiętam jak to dokładnie było ale początkowe wypłaty były z tymczasowy. Przeczytaj sobie to http://www.get-uk-jobs.com/national-insurance-number.html a zwłaszcza akapit How To Create A Temporary NI Number i niech twój pracodawca nie ściemnia. Jeśli bedzie ci robił problem i potrzebujesz porady prawnej to darmową otrzymasz w citizen advice bureau, które zapewne jest w twojej miejscowośc****owodzenia i nie daj się zwieść oszustowi

Gość zalamanaaa123
A gdzie znajdę to citizen advice bureau? telefon jakiś? kurcze lada dzien powinnam chyba dostać ten numer,moze po prostu poczekam na niego eh

Gość gość
nie jestem z Londynu ale wpisz w g00gle a na pewno znajdziesz adres telefon itd.

Gość gość
15 godz tyg , o matko, za to nie da sie przeciez zyc :(:(:(

Gość gość
Nie no kobieto dostałaś informacje o tymczasowym NiNie na tacy a ty dalej swoje. Stwórz ten numer i daj pracodawcy proste? Jak będziesz miała problem z odzyskaniem kasy to do prawnika nie zaczynaj od d00py strony