Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pozytywny test ciazowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciała bym sie dowiedziec czy po poronieniu mozna od razu zajsc w ciaze. Poronilam w 7/8 tygodniu ciazy robilam test po 2 tygodniach po zakonczeniu krwawienia byl juz ujemny.... lecz po 4 tygodniach test pokazal wynik pozytywny (delikatna druga kreska) teraz mija 5 tygodni i kreska druga robi sie bardzo wyrazna.... Czy to mogą być jeszcze hormony po poprzedniej ciąży...?? Jeżeli ktoś się spotkał z podobna sytuacja prosze o pomoc.

Gość gość
A to Ty nie byłaś u ginekologa po tym poronieniu? Trzeba było zapytać. Nie wiem ile utrzymywać się może hormon (betaHCG) po ciąży, ale raczej powinien cyklicznie maleć... Co do ciąży, kiedy można. Ja nie wiem (lekarza zapytaj), bo nie miałam takiej sytuacji. Ale moja koleżanka jak poroniła (8-9 tydz ciąży), to lekarz to powiedział, żeby przez pół roku nie starali się o dziecko, tzn. zeby nie zaszła przez ten czas (ok 6 m-cy) w ciąże...

Gość gość
nie ze by nie mogła zajść w ciąże, ale najwidoczniej organizm powinien odpocząć, Może tak od razu jak się zachodzi to jest wieksze prawdopodobieństwo ponownego poronienia. Ja nie wiem. tak sobie tylko myśle. W Twoim wypadku polecam sprawdzanie poziomu bety (co 2 dni), jeżeli będzie wzrastał to to ponowna ciąża. Ale lekarza nic i nikt Ci nie zastąpi, lepiej od niego wiedzę otrzymac