Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynik beta hcg 3 99

Polecane posty

Gość gość

Czy WYNIK BETA HCG 3.99 oznacza ciążę ?? gdzie w laboratorium jednostka tylko do 2 jest poza okresem ciąży Miesiączkę mam dostać za 5 dni do tego bardzo bolą mnie piersi mam ucucie jak by były pełne i czasem wydziela się z nich bezbarwna wydzielina nigdy wcześniej tak nie miałam Czy jeśli jutro zgłoszę się do lekarza będzie można stwierdzić ślad ciąży w usg? również jestem rok po całkowitym usunięciu lewego jajnika wraz z jajowodem i czy jeśli robiłam dwa testy różne z apteki i wyszły negatywnie to czy beta może się mylić?

Gość gość
Powtórz betę, bo tą robiłaś za wcześnie. No i na wizytę u lekarza też jeszcze o wiele za wcześnie. Pierwsza powinna być ok.5-6 tygodnia.

Gość gość
Betę powtórz najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli wynik będzie rósł to do lekarza idź najwcześniej tydzień później, powinien już być widoczny pęcherzyk.

u mnie w labolatorium wynik powyzej 5 oznacza ciąże, wynik miedzy 0-5 albo zaburzenia hormonalne, albo raka "W stanach patologicznych HCG produkowana jest przez nowotwory trofoblastyczne lub wywodzące się z innych tkanek."

Gość gość
mi pierwsza beta pokazała 2.99 a to tylko dlatego, ze za szybko zrobiłam. po kilku dniach było już 28, za po kolejnym tygodniu 739, dla pewnośc***** pięciu dniach od ostatniego wyniku zrobiłam znów i był to dokładnie 7 tydzień od ostatniej miesiączki i było 3435 :) wczoraj byłam u lekarza i jest pęcherzyk, a widocznie owulacja była późno i dlatego jeszcze serduszka nie ma - powinno być za tydzień.. tak więc poczekaj parę dni i powtórz badanie :) 3mam kciuki (ps. my się 13 cykli staraliśmy o dzidziusia)

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedz Czyli mój wynik 3.99 nie musi oznaczać ciąży ? Bete zrobiłam tak wcześniej bo obolałe piersi mi dały do myślenia bo nigdy wcześniej takiego ucicia nie miałam nawet przed okresem. Oczywiście badanie powturze z nadzieją że to dzidzia :) Dodam iż Pani w laboratorium powiedziała że to może wskazywać na 2 tydzień bo u nich normy sa jakieś dziwne po niżej 2 nie ma ciąży

Gość gość
Wynik jest optymistyczny, ale jeszcze nie ciesz się za bardzo. Poczekaj do terminu miesiączki i powtórz test. Bardzo często organizm odrzuca tak wczesna ciążę, a kobiety nawet o tym nie wiedzą, bo przecież nie robi się tak szybko testów. Trzymam kciuki i życzę pięknego wyniku:) do lekarza tez nie chodź szybciej niż w 5-6 tygodniu, a najlepiej dopiero w 7, bo wtedy już na pewno będzie widać bijące serduszko.

Gość gosiek87nh
A taki wynik wskazuje faktycznie na 2 tydzień? Ostatnią miesiączkę miałam 15 grudnia z tym że w listopadzie miałam aż da krwawienia Rok wcześniej miałam strasznie zaburzone miesiączki i zdażało się nawet cały miesiąc krwawienia z kilku dniowymi przerwami a jeśli były ok to co 25 dni Co prawda mam dwójkę maluszków ale nie z obecnym mężem który tak chce swoje też i się smiejemy że zachodzić mogę tylko w grudniu i styczniu bo tak zaszłam kilka lat wcześniej a o 3 staramy się od ponad roku dlaa tego grudzień to dla nas taki czas z nadzieją :P