Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolące sutki

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie odnośnie piersi a konkretnie sutków. Dzisiaj zauważyłam, że są nabrzmiałe i trochę bolą. Zażywam tabletki antykoncepcyjne od około roku, niedawno lekarz przepisał mi inne, gdyż po poprzednich dostawałam plamienia. Blister kończy mi się za trzy dni, i czy możliwe, ze sutki bolą przed zbliżajacym się krwawieniem? Dodam, że wcześniej nigdy mnie nie bolały (no, może zanim zaczęłam brać tabletki), dlatego trochę się niepokoję, czy wszystko jest w porządku... Proszę o poważne odpowiedzi!

Gość gość
Skutki tabletek.Cycki są twarde i gotowe do pieszczenia.

Gość gość
wypowie się ktoś jeszcze?

Gość gość
widac ze ostatni post napisal jakis samiec zalosne, bol piersi to pewnie skutek przyjmowania lekow, jesli bylabys w ciazy bolaly by cie piersi cale, byly by twarde i tkliwe w dotyku, czy masz jeszcze jakies inne objawy oprocz piersi ( sutkow)

Gość gość
chcialas odpowiedzi a nie odpowiadasz? dziwne?

Gość gość
obudzisz sie spiaca krolewno, wrrrrrr

Gość gość
Dodatkowo mam od kilku dni niestrawność, ale myślę, że to wynik nieprawidłowego odżywiania. Tabletki przyjmuję sumiennie, zawsze o tej samej porze, ostatnio miałam jednorazowe rozwolnienie, ale przyjęłam (dla własnego spokoju) jeszcze jedną tabletkę. Więc już nie wiem skąd takie objawy, może miała któraś podobnie, przy przyjmowaniu tabletek anty?

Gość gość
proponuje zrobic test ciazowy, bo jesli niestrawnosc to objawy typu nudnosci czy wymioty, biegunke mozesz miec po lekach

Gość gość
Wizytę u ginekologa mam w tą środę, bo dostałam tylko jedno opakowanie tych tabletek "na próbę" jak zareaguje mój organizm. Współżycie ostatnio było w niedziele, do tego z prezerwatywą więc już nie wiem co o tym myśleć. Nie mam żadnych nudności czy właśnie wymiotów, jedynie wzdęcia (które zdarzały mi się wcześniej) no i ostatnio rozwolnienie, ale był to raczej efekt nieświeżego jedzenia :/

Gość gość
aha rozumiem, jesli masz niestrawnosc to po prostu sie zapewne sie podtrulas tym nieswiezym jedzonkiem, ale wzdecia wystepuja rowniez z wciazy, ale jesli kochalas sie w prezerwatywie i nic tam sie nie wydarzylo typu prezerwatywa nie pekla itp, to nie musi oznaczac ciazy, bole sutkow zapewne sa po lekach

Gość gość
aha zapytam sie jeszcze w jakim jestes wieku?

Gość gość
No właśnie, zdążyłam już poczytać o "objawach ciąży" i mnie to właśnie zaniepokoiło, no ale z drugiej strony pilnuję się z tabletkami, no i ostatnio była prezerwatywa, z którą nie było żadnych przygód, a na pewno nie była peknięta. Raczej staramy sie być ostrożni w tych kwestiach, właściwie nie mam przerw z tabletkami, czy to możliwe, zeby ewentualnie były nieskutecznie, nie działały itd?

Gość gość
22 lata, jeżeli w czymś to pomoże ;)

Gość gość
chyba to jednak malo prawdopodobne abys byla w ciazy, jesli stosujesz tabletki i dodatkowo prezerwatywe pytajac o wiek pomyslalam ze jestes moze zbyt mloda i boisz sie ciazy ale skoro jestes pelnoletnia i po 20 rż to spoko akurat dobry wiek na ciaze, ale chyba skoro stosujesz tabletki i przezerw to nie mozesz byc w ciazy, pozdrawiam

Gość gość
Oj, nie każda jest gotowa na macierzyństwo w wieku 22 lat ;) Ja po prostu nie mam możliwości i warunków, by mieć teraz dziecko, a chciałabym (chyba jak każda matka) zapewnić jak najlepszy start dla swojego dziecka :) Dziękluję za odpowiedzi, pozdrawiam również! :)