Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gościóweczka123456

Imię Emma co myślicie

Polecane posty

Gość Gościóweczka123456

spodziewamy sie córeczki, rozwiązanie już albo dopiero w kwietniu i myśleliśmy o pięknym imieniu Emma jak wam się podoba??

Gość gość
ladne jak linda czy waneska. ale np olivery na ulicy entuzjamu nie budza co?

Mnie się kojarzy z wiktoriańską Anglią, bardzo "starociowe" romantyczne imię - dla poetyckiej duszy :) do Waneski czy Lindy bym tego pięknego imienia nie przyrównała raczej :(

Gość gość
Mnie się Emma od zawsze kojarzy z teatralną myszą z książki "Lato muminków" :D

Gość gość
Zawsze uważałam że jest piękne tak jak Ella. Ale do polskich nazwisk za cholerę nie pasuje.

Gość gość
I jeszcze Emma Bovary, puszczalska szmata

Jedna jęczy, że "puszczalska szmata", druga, że do polskich nazwisk nie pasuje.... Najlepiej jak dasz AMELKA, JULKA, NIKOLA albo OLIWIA wtedy kwoki nic nie powiedzą ale czy chcesz wpisać dziecko ten owczy, bezmyślny pęd? W przedszkolach przez te "modne" imiona to niedługo trzeba będzie dzieci numerować hahaha bo wszystkie tak samo mają na imię :P

Gość ale badziew
A imię Emma to niby nie pogoń za modą? Dla mnie brzmi jak desperacka chęć zwrócenia uwagi na siebie. Szkoda tylko dziecka.

Gość gość
serio to jest chęć zwrócenia na siebie uwagi ...

aha czyli "zwrócenie uwagi"... lepiej nie wystawiać łba przed szereg, bo to zbrodnia w szarym Polandzie i dać JULKA (jak wszystkie dziewczynki na ulicy) aby ktoś nie pomyślał, że chcę "zwrócić uwagę"..... Już się pokajałam i zbiczowałam po plecach :P

Gość gość
Emma to chyba też imię córki jakiejś polskiej gwiazdeczki jeśli dobrze kojarzę... Dla mnie to samo co Julia lub Nikola.

Gość gość
mnie się kojarzy tylko z reklamy papieru toaletowego .. emmaaaa - no ale jak dziecko dorośnie to pewnie reklamy już nie bedzie

Gość gość
dla patalow z kafe bedzie zle,tak siak.Dla uciechy bab co czekaj na zasilek nazwij-Nicola,Nicola i jeszcze raz Nicola.Najlepsze imie,zaraz po Nadi,Lenie,Oliwii i oczywiscie Roksanie noo aha i jeszcze Wiki wchodzi w gre co nie kafetryjne kwoki z patologii tak najlepiej nazywac dzieci:-D

Gość gość
yyy

Gość gość
jak to rozwiązanie już albo w kwietniu ?

Gość gość
tez mnie to zastanawia, z tym rozwiazaniem? Imie samo w sobie ok, mi sie jednak nie podoba nadawanie zagranicznych imion polskim dzieciom, no chyba,ze mieszkacie zagranica i nie wracacie do pl, to ok, Uwazam, ze jest tyle pieknych polskich imiom, niekiedy zapomnianych, ze warto sie jeszcze zastanowic, ale to tylko moje zdanie. decyduja rodzice

Gość gość
nigdy nie wiadomo czy ro dziecko nie wyjedzie za granice jako osoba dorosła..