Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Urszulka93

Kochanie się po okresie

Polecane posty

Gość Urszulka93

Hej Kochałam się z chłopakiem 1-2 dni po okresie bez zabezpieczenia i niestety skończył we mnie... Teraz panikuje przed cią żą :( Okres mam nieregularny zazwyczaj opóźniony ostatnio miałam 23.10.13, 26.11.13, 27.12.13 trwa on zazwyczaj 4-5dni. Wiem że przy nieregularnym okresie ciężko jest obliczyć dni płodne... Mam się czego obawiać?

Gość gość
ja od kilkunastu lat kocham sie z mezem bez zabezpieczenia 1-2 dni po okresie, to dni niepłodne bez szans na ciaze ;)

Gość gość
no to zależy jak się długo ma okres jak 2 dni, to na pewno niepłodne, ale jak ktoś ma okres 6 dni to zaraz po miesiączce ma dni płodne, plemniki żeńskie są wytrzymałe i mogą dotrwać do owulacji

Gość gość
oj do czasu u co niektórych, ja też przy w miarę regularnych cyklach (25 dni) kochałam się z mężem drugiego dnia po miesiączce i teraz nasz drugi berbeć niedługo 5 lat kończy:) owszem - planowany ... ale na później:p dobrze się stało jak się stało, bez stresu i łez, jak przy pierwszym dziecku (długo się nie udawało). Także bierzcie poprawkę na wybryki organizmu i że akurat w danym cyklu coś może się przestawić:p

Gość gość
a miesiączki miałam 4 dni, że tak tylko dodam:) przy regularnych cyklach zatem i ogólnej wiedzy, te płodne dni powinnam mieć (z marginesem) od ok. 8 dnia cyklu. Cóż, materiał genetyczny przetrwał jak widać i jest chłopak:)

Gość gość
jeśli chodzi o dni płodne, to powinno się je wyznaczac a nie obliczać. owulacja może się przesunąć i trzeba sobie zdawać z tego sprawę. Zacznij wyznaczac sobie fazy cyklu na bieżąco. Kup sobie np tester owulacyjny na ślinę. jest niedrogi i wielokrotnego użytku. Powinien Ci bardzo pomóc

Gość gość
Ruchanie obojętnie kiedy powoduje ciąże.O tym wiedzą gimnazjalistki.Popytaj mamy jak to jest kiedy swędzi cipa i wymaga drapania przez chłopaka.

Gość gość
do gościa z 18:04: Nie wiem jakie masz problemy i zaburzenia, ale warto się zgłosić do psychiatry. popytaj mamy jak to jest jak się siedzi w psychiatryku i jeszcze się rodzi psychiczne dziecko!!!!!

Gość hkcijvfrio
a w drugi dzien okresu mozna zajsc w ciaze ??

Gość gość
nie raczej. chyba, ze masz miesiączke dwa dni, a cały cykl trwa jakieś18 dni

Gość hkcijvfrio
miesiaczke mam 5 dni co 28 dni troche sie balam ale maz miał chcice ja tez wiec trudno byłoby trzecie ;)

Gość gość
luzik :) w takim wypadku powinno być ok, tzn. ze nie bedziesz w ciąży