Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy on jest zdolny aby uderzyć

Polecane posty

Gość gość

facet, który obraża kobietę podczas kłótni jest w stanie ją w przyszłości uderzyć? Nie chodzi tu o moją sytuację, pytam ogólnie. Precyzując- kłótnia nie dotyczyłaby zdrady ani nic w tym rodzaju. Zwykła sprzeczka spowodowana złym zachowaniem faceta i próby obrony przez kobietę.

Gość MamusiaPysia2012
kazdy absolutnie kazdy czlowiek jest zdolny do czynow ktorych powinien sie wstydzic 🖐️

Gość gość field 9
jak zacznie rzucać przedmiotami, to jest już blisko (piszę ci to jako facet pochodzący z takiej rodziny). Uciekaj od takiego JAK NAJDALEJ !, zyebie ci życie :)

Gość gość
moja koleżanka tak ma.. na razie się nie odzywa do drania i mam nadzieje że nie ma zamiaru po tym jak ją obraził.. przedmiotami nie rzucał, kłócili się przez telefon.

Gość gość
czemu z góry zakładasz, że facet jest tym całkowicie złym?

Gość gość
pytam bo czuję się winna, ja sprowokowałam ją do kłótni. Powiedziałam, żeby mu wreszcie powiedziała, że ma dość jego chamskiego zachowania wobec niej. A on zareagował agresywnie bo zaczął ją wyzywać. Chciałabym teraz wyjść "z twarzą" z tego no i przede wszystkim jej pomóż i poradzić.

Gość gość
widać, że kobiety nie chcą normalnych facetów eh wolicie te ciągłe kłótnie z draniami?

Gość gość field 9
wiesz moim zdaniem facet, który wyzywa ją od najgorszych, i wgl tak się zachowuje, zawsze będzie traktował tę osobę przedmiotowo. nie mówię, że nie jest w stanie się zmienić (lecz nie w stosunku do tej osoby), ale raz już polizał i poliże drugi raz 🖐️

Gość gość
pewno, że wolimy normalnych ale ciężko o takich. Co ja mam jej radzić? Wiem, że zarzekał się że jej nie skrzywdzi itd. I nie wyszło..

Gość gość
ona mu nic winna nie była, znamy się od przedszkola- wiem, że nie byłaby w stanie mu zrobić krzywdy a on tak do niej.. A do innej myślisz że będzie inny?

a może to ona nie ma racji i facet się wścieka?. Powiem tak. W konkretnych przypadkach tylko c i o ta nie uderzy

Każdy człowiek jest w stanie zostać wyprowadzony z równowagi do takiego stopnia, że uderzy. Różnica polega na tym gdzie jest ta granica. Jednych trzeba sprowokować fizycznym atakiem (i jest to samoobrona), a innych do takiego wrzenia doprowadza zwykła sprzeczka. Jeżeli ktoś reaguje agresją nieproporcjonalną do sytuacji to już widać, że z panowaniem nad sobą ma problemy i użycie siły fizycznej przyjcie mu z łatwością.

Gość gość
wiesz obawiam się że to jednak ona ma rację i to grubą a ten cały jej "facet" to zwykła karykatura ale to moje zdanie. I reszty naszych znajomych też.

Gość gość field 9
arecki, ty to piszesz w odniesieniu do swojej żony? :D

Gość gość field 9
moorland, tylko osoba słaba i z ZABURZENIAMI OSOBOWOŚCI jest w stanie skrzywdzić w ten sposób powiernika swoich sekretów :D

Gość gość
faktem, że moja koleżanka sprowokowała kłótnię i ona zaczęła go trochę "prostować" ale myślę że nie wytrzymała a moje namawiania do zerwania z nim tylko ją utwierdziły że powinna reagować. On ją już wcześniej próbował obrazić za nic. Który facet bez powodu powie kobiecie że jest tępą dzidą? Kłamał na dodatek, nie spełniał obietnic, zostawił ją na lodzie przed studniówką mówiąc że jednak nie ma czasu aby iść? Chyba każdy miałby prawo się zdenerwować i próbować jakoś reagować.

Gość gość
czy to jak tak myslisz nie swiadczy o twojej intuicji i ze znasz dobrze odpowiedz i w ogole 👄 www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość laleczki kropeczki
Tak to jest jak sie ktos wpieprza w czyjs zwiazek a teraz chcesz wyjsc z twarza. Po cholere sie wtracasz nie twoj cyrk nie twoje malpy ! Po pierwsze jezeli kolezanka od samego poczatku pozwala soba szastac jak szmata to znaczy ze sama nie ma do siebie szacunku. ,nie jak by facet caly czas wyzywal to 5 minut bym z nim nie siedziala,

gość field - a mało jest takich ludzi? I niekoniecznie z zaburzeniami osobowości, to trochę inna kategoria. W każdym razie niezależnie od klasyfikacji - najlepiej spieprzać jak najdalej jak widać, że ktoś jest furiatem :D

Gość gość
ja myślę, ze jeśli człowiek, spokojny do tej pory i opanowany, ma myśli aby komuś przyłożyć, to powinien pomyśleć o rozstaniu. Ode mnie mój mąż dostał w twarz, kiedy zaczął do mnie wyskakiwać z łapami - musiałam go otrzeźwić. Zrobiłam to wtedy I raz w życiu. I wtedy podjęłam decyzje o definitywnym rozstaniu, bo uznałam, że nie mam ochoty na takie akcje

Gość gość
ona siebie szanuje ale myślę, że ciężko było jej odejść bo zdążyła się zakochać zanim ukazał nam swoje "ja". Na początku ja tez myślałam, że jest porządny itd. Teraz pewno nie wróci do niego. Nie oceniajcie nas jeśli nas nie znacie. Każdy ma prawo do błędów, myślę że teraz będzie wiedzieć że nie ma co takim wybaczać i czekać na kolejne wyzwiska. Nie wiem tylko jak teraz jej pomóc.

Gość gość
nie wiem czemu kobiety lecą na takich

Gość Sprzedany przez pasierba
zasadniczo istnieje wiele kobiet ktore powinny byc bite z uwagi na ich zwierzeca osobowosc, z mozgiem zmielonym przez popkulturowy tygiel i toksycznych rodzicieli dyskutowac, to jak dyskutowac z psem uwiazanym przy bramie, no ale rozsadny czlowiek ktory zdaje sobie z tego sprawe, zwykle jest na tyle wrazliwy ze brzydzi sie przemoca i bycia zwierzecym tresem, wiec przechodzi dalej... swoja droga te zezwierzecone kobiety zwykle miluja sie w roznego typu zwyrodnialcach, wiec mozna mowic o jakiejs sprawiedliwosci na tym swiecie;]

Czyli stary model, facet doskonale się ukrywał, potem pokazał swoją prawdziwą twarz, a ona naiwnie sądzi, że to przejściowe. Ty jej nie pomożesz, sama musi się zorientować, że facet w którym się zakochała nie istnieje.

ale autorko nie nakręcaj się. Pytałaś czy facet może uderzyć, więc ci odpowiadamy. A koleżanka się nie zakochała,tylko zauroczyła. Z czasem to mija. Wolniej niż sraczka,ale mija.

Gość gość
nie sądzi chyba że to przejściowe. Bardziej rozpacza że dla iej tylko jest taki a swoją byłą kochał i szanował.

Gość gość
widziałam że była wstrząśnięta jego zachowaniem a ona jest temperamentna i trochę zawzięta więc myślę że mu nie odpuści.