Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autor

jaki fotelik samochodowy po nosidełku

Polecane posty

Gość gość autor

Mam dziecko niespełna roczne i chciałabym kupić już fotelik, gdyż w nosidełku nie jeździ mu się już dobrze. Wyrósł. Jaki fotelik możecie polecić , tak do 600 zł? Na co zwracać uwagę? Lepiej taki do 18 czy 36 kg? No i nie wiem czy wszystkie mają tą opcję, ale zależy mi żeby oparcie było zniżane, aby była możliwość snu w czasie jazdy.

Gość gość
także się zastanawiam, więc chętnie poczekam na odpowiedzi ;) Ja myślę, że taki do 36 kg starczy na dłużej więc możnaby kupić i dołożyć do niego ze 100 czy 200 zł

Gość gość autor
Twój link nie wchodzi, możesz przesłać jeszcze raz?

Gość cleo5
Dziewczyny, nie kupujcie fotelika 9-36 bo nie nadaje się on dla małego dziecka, po za tym nie można zmienić pozycji. Jest kiepsko wyprofilowany. Lepszy będzie taki do 18, dużo bezpieczniejszy. Najlepszym wyborem będzie fotelik tyłem do kierunku jazdy. Z najtańszych: maxi cosi opal maxi cosi mobi britax max way Było już tu kilka tematów na temat fotelików samochodowych i dlaczego bezpieczniej wozić tyłem.

Gość gość
Usun odstep w samochodowy

Gość gość
Jest on do 4 lat wiec mysle ze i tak dlugo posluzy

Gość gość
Koniecznie tyłem do kierunku jazdy

Gość gość autor
Jak dziecko jest większe to co z nóżkami jeśli tyłem do kierunku jazdy... stale podkurczone????

Gość cleo5
Dziecko nie ma podkurczonych nóżek w foteliku tyłem

Gość MamaKubusia2013
Ja posiadam fotelik 4baby 0-18kg. Dlaczego wybrałam ten: Cena nie grała roli, myśleliśmy o foteliku z bazą, mieliśmy odłożone ogólnie 1000 zł na fotelik. Samochód niedawno przed zmianą fotelika zakupiliśmy, trafił nam się bez isofixa, więc odpuściliśmy sobie fotelik z bazą. Testy-rozmawiałam ze sprzedawczynią, ten fotelik nie brał udziału w testach, bo od razu byłby droższy. Foteliki 9-36 nie mają opcji położenia w czasie jazdy, dlatego taki od razu odpadł. Proponuje o tym poczytać tutaj: http://parenting.pl/portal/jak-dostosowac-fotelik-do-wieku-i-wagi-dziecka Używamy już tego fotelika ok. 4-5 miesięcy, Młody naprawdę dużo jeździ, jesteśmy zadowoleni.

Gość gość
O rany.. i znów ktoś niedoinformowany pisze o podkurczonych nogach.. dziecko może: nogi mieć normalnie, na górze oparte o siedzenie, w siadzie skrzyżnym.. różnie, tak jak jest mu wygodnie. Nasz synek ma roczek, jeszcze dużo miejsca w Maxi Cosi Cabriofix, więc z zakupem następnego się wstrzymamy jeszcze jakiś czas. Chciałam kupić jakiś 9-18 (0-18) montowany tyłem, ale na pasach, ponieważ chcę by pasował do każdego auta (a takiego montowanego albo na pasy, albo na isofix nie ma).. ale nic w rozsądnej cenie nie ma :( _ Więc chyba zdecydujemy się na 9-25 Britax (romer) Max Way. _ Mnie to bez różnicy czy fotelik będzie do 18 czy do 25 (chociaz wolałabym ten mniejszy), ponieważ myślę, że dziecko będzie jeździło tyłem do ok 4 (maksymalnie5 roku życia), a patrząc na wagę mojego syna można zakładać (jeśli nie zacznie nagle jakoś sporo przybierać), że 18kg osiągnie ok 5 roku życia. A i tak jako 5 latek tyłem go wozić już nie będę. Ale ponieważ nie znalazłam fotelika tyłem do 18kg w rozsądnej cenie, to chyba postawię na MAX WAY. On przeszedł Plus Test, więc jest bardzo bezpiecznym fotelikiem :)

Gość MamaKubusia2013
gościu wyżej 4 baby ten o którym pisałam wyżej jest montowany tylko na pasy może być przodem lub tyłem do kierunku jazdy...

Gość gość
Serio piszę to do producenta i PR firmy BRITAX< Wasza daremna i żałosna kampania tak mnie zniechęciła do waszej firmy że NIGDY nic z niej nie kupię. NIGDY!

Gość cleo5
a to szkoda, bo romer i britax mają jedne z najlepszych fotelików w europie. Ja mam BeSafe izi Combi x3. A foteli rwf jest bardzo nie wiele. Maxi Cosi też ma fotele rwf: mc mobi, opal, milofix. Do nich też się zniechęciłas? Zresztą jak jesteś typową kafeterianką która wypowiadała się w tematach o fotelikach to i tak kupisz fotelik firmy krzak z biedronki czy inny badziew za 300 zł :) Pozdrawiam mamy wożące swoje dziecko tyłem do kierunku jazdy w foteliku z grupy 1 :)

Gość gość
Bez jaj mam wrazenie ze to jedna i ta sama osoba codziennie zaklada yen sam temat... robi sie to juz mdle

Gość cleo5
Jedna nie, ale może ze 3. Ja założyłam jeden temat, ale to dawno dawno temu - jakieś 2 tygodnie temu "Dlaczego nie przewozicie waszych dzieci tyłem do kierunku jazdy" czy coś takiego. Te nowe tematy to już nie ja, ale się w nich wypowiadam. Czasem pod nickiem, a czasem jako gość gdy zapomnę wpisać nicku.

Gość gość
Nie jestem od PR, mam wózek besafe tyłem do kierunku jazdy, britax i mc też mają takie.

Gość gość
Mama Kubusia: NIE KUPIĘ fotelika, który nie brał udziały w testach!!! Mowy nie ma.. A jaką kampanię ma Romer, Britax, co Cię zniechęciło? (to ta osoba, która pisze, że nie kupi nic ich firmy). Gdzie ta ich kampania? O co chodzi? Ja tam nie wiem.. szukam ostatnio, czytam o fotelikach.. Dzięki temu dowiedziałam się o Plus Teście. MC Milofix odpada, bo jest tylko na isofix, Opal odpada bo ma tylko 3 w testach Adac, Besafe jest za drogi. Więc chyba pozostaje mi tylko ten Max Way. Ponieważ jest montowany tyłem, na pasach. A uzyskanie kolory zielonego w Plus Teście (czyli tak zwane 8 gwiazdek) daje gwarancję bezpieczeństwa. Trochę drogi, no ale i tak chyba najtańszy z tych, które mnie interesują.

Gość MamaKubusia2013
Ja nie karzę nikomu nic kupować, mówiłaś, że szukasz czegoś w rozsądnej cenie, to polecam to co mam :) Nie patrzyłam na testy, ale to pisałam wyżej ;) A ja zapytam inaczej, koleżankę wyżej, która założyła temat, dlaczego nie wozimy dzieci tyłem do kierunku jazdy, to tak szczerze to ja sobie już nie wyobrażam mojego niespełna roczniaka wozić tyłem, teraz mu się jazda o wiele wiele bardziej podoba :)

Gość cleo5
no i to jest błędne rozumowanie. Tyłem jest bezpieczniej. Mamo Kubusia wozisz przodem bo nie wyobrażasz sobie wożenia tyłem i że przodem bardziej mu się podoba? Czyli według Twojego rozumowania ważniejsze jest twoje wyobrażenie i dziecka podobanie się niż bezpieczeństwo. Trochę bez sensu według mnie.

Gość gość
Mamo Kubusia bo niestety nie myslisz o bezpieczeństwie swojego dziecka.

Gość gość
Fotelik musisz przymierzyć do swojego samochodu! !!! My kupiliśmy römer king plus do 18kg za niecałe 700zł. Syn ma 9 miesięcy i jeździ mu się wygodnie :)

Gość gość
Dziecku jazda nie ma się podobać, tylko ma być bezpieczna. Sprzedawca w sklepie powiedział: moja córka ma 3 lata, jeździ tyłem.. innego sposobu nie zna, to jak może chcieć jeździć przodem, przecież nie wie, że to lepiej itp. I dobrze powiedział.. dzieci marudzą w fotelikach z różnych powodów (słońce razi, bluzka się podwinęła, chce im się pić, znudziła się jazda itp.).. a nie dlatego, że jadą tyłem..

Czy możecie pomóc mi w wyborze fotelika dla noworodka? Nie potrafię sobie z tym poradzić - zbyt duży wybór.

Gość cleo5
Emilia a ile chcesz przeznaczyć pieniędzy? Zależy Ci na samym foteliku czy z bazą isofix? A masz isofix w samochodzie?

Gość gość
Zaraz wpadnie ktoś z bloga 8 gwiazdek i poleci ci NAJLEPSZE foteliki firmy britax ktora ma płaci za kampanię reklamową tkz marketing szeptany. BTW mam drogi i bezpiecznyi wygodny fotelik wiec możesz się wypchać ze swoimi pomysłami:P

Gość cleo5
Skoro zależy Ci na bezpieczeństwie, to kup fotelik z bazą isofix. Będzie i wygodniej i bezpieczniej. Co do marki, to już tak naprawdę to co się Tobie podoba, szczegóły, które dla Ciebie będą mieć znaczenie. Ja np. miałam fotelik Cybex Aton 3. Bardzo wygodny miał zagłówek, zintegrowany z pasami, 8 pozycji i fotelik idealnie pasował i dla noworodka i gdy córka miała 8 miesięcy. Potem zrobił się za ciasny. Besafe Izi Sleep ma możliwość zmiany pozycji na płaską. Tak aby dziecko mogło spokojnie się zdrzemnąć, gdy np jesteście z fotelikiem na zakupach. Widziałam jeszcze fotelik Peg Perego - wydawał się większy i szerszy. W testach adac zdobył 5 punktów. A też ma zagłówek ruchomy. Może warto spojrzeć na niego? o maxi cosi słyszałam że mają kiepską tapicerkę. Dziecko się podobno bardzo poci, szczególnie w lecie.