Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozterki za granica i mysli o powrocie do Polski

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy wybrzydzam ale od pewnego czasu mam dosc swojej sytacji.Pracuje za granica(Austria), jako pomoc pielegniarska w opiece paliawtywnej, praca jejst na zmiany, chorzy nie sa latwi, praca ta nie polega na trzymaniu za raczke .Pracuje w systemie dwu zmianowym po 9 godzin dziennie, co drugi tydzien 6 dni w tygodniu w nastepny tydzien mam tzy dni wolnego ale nie sa to dni wolne w kupie, tylko np sroda i pitek, sobota ,najczesciej przed kazdym dniem wolnym mam druga zmiane i po dniu wolnym pierwsza, dojazdy w ta i spowrotem zajmuja mi ponad 2 godziny dziennie. Sama nie wiem czy wybrzydzam i powinnam sie cieszyc ze mam prace za w miare godne pieniadze ale jestem wyczerpana psychicznie takim zyciem ktore kreci sie tylko wokol pracy na zycie prywatne pozostaja ochlapy czasu. Sama sie zastanawiam czy poprostu mi odbija i w dzisiejszych czasach kazdy tak ma czy jednak mam prawo byc zmeczona. Mam ochote wrocic do Polski tylko zastanawiam sie co potem?Moze komus sie udalo wrocic do kraju i jest szczesliwy mimo mniejszych pieniedzy.

Gość ja olewam swoja bratowa
za duzo pracujemy, bo musimy zarabiac na podatki. Obejrzyj sobie Cejrowskiego, jak odwiedza osady afrykanskie, oni pracuja jakies 3, 4 godz dziennie, reszte odpoczywaja, przeznaczaja na przyjemnosci. Tylko ludzie w krajach rozwinietych przeznaczaja wieksza czesc swojego zycia na robote :/ ja jestem za granica, ale udalo mi sie i nie robie za duzo...mam mnostwo czasu dla siebie :)