Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kinga Pieniawska

Było o sprzedawcach a teraz cos o klientach

Polecane posty

Drodzy moi, odwiedzając liczne fora często spotykam się z różnymi komentarzami ( głównie negatywnymi ) na temat sklepów i ich obsługi. Niektóre wypowiedzi klientów są porostu żenujące i chamskie. Dlaczego klienci mają prawo obrażać i narzekać na sprzedawców ? Sama pracowałam w dużym sklepie przez 5 lat i wiem ze nic tak nie męczy jak praca z klientem. Przewijają sie różni ale tych naprawdę normalnych jest niewiele.. Ponarzekajmy troszkę na nich :)

przyklady? ,,klient nasz PAN" a Panie w sklepie sa jak dupa od srania i za darmo tam nie siedza.Moze mam jeszcze przepraszac ze przyszlam i podziekowac za obsluge szanownej Pani :Oto ich praca i tyle w temacie

Gość gość
Rubinowa ma racje. Dlatego nie każdy nadaje się do pracy w handlu. Ja też miałam swój epizod w handlu i skończyłam z tym. Teraz pracuje w urzędzie i nie mam kontaktu z interesantami.

Wedlug was jesli ktos pracuje w handlu to co ?? nie zasługuje na szacunek ? Bo tak to zrozumiałam. Trzeba było sie uczyć.... ? Przepraszam ale gdy zaczynałam prace w handlu to byłam po studiach , nie mogłam zanleść pracy w zawodzie a życ za coś terzeba, co wiecej wszyscy ktorzy tam pracowali mieli wyższe wykształcenie. A wedlug waszego toku rozumowania w sklepach robią tylko idioci bez wykształcenia ? co za brednie. A jesli nawet co oni załugują tylko na to zeby sie na nich wyżywać ? Ludzie są okropni, naprawdę aż sama sie dziwie jak mozna być tak podłym

zmieniłam prace, nie pracuje już w sklepie ale czego tam doświadczyłam to naprawdę woła pomstę do nieba. Pełno chamstwa i bydła... a winien jest oczywiście sprzedawca. Bo przecież klient ma zawsze racje nawet gdy jej nie ma...

zasluguje na szacunek ale to zawsze dziala w obie strony.Ludzie sa rozni i idac do pracy gdzie przewija sie multum ludzi trzeba miec to na uwadze.Jeszcze raz powtóe ze taka praca i jesli sie ludzi nie lubi to do fabryki

ale to nie chodzi o lubienie czy nie lubienie. Gdy zaczynałam prace to naprawdę ją lubiłam , lubiłam obsługiwać klientów , doradzać itd.. i do samego końca samą prace lubiłam i sprawiała mi radość. Tylko nie rozumiem zachowań klientów, czałowiek po tysiąc razy układa jedne i te same rzeczy a przyjdzie ktos i powie Ci zebysmy sobie zrobili porządek na sklepie bo straszny syf, a sam ten syf zrobił !!! Pomijając fakt porozlewanych soków na parkiecie i papierków z jedzenia w pudełkach z butami !! Nie mówiąc juz o kłotniach o koniecznosc**przyjęcia zwrotu przez sklep bo przeciez klient ma do tego prawo !!! a prawda jest całkowicie inna tylko jak to wytłumaczyc gdy ktos na ciebie drze ryja.. ?

Gość gość
a ja kocham prace za lada,czuje sie jak ryba w wodzie,niestety teraz podcieram tylki w de,ale kocham ta prace,gdyby byly wyzsze zarobki,ale kasjerka np.w markecie zarabia najmniej i niema calego etatu,lubie kontakt z klijentem,nieraz zdarzylo mi sie byc upominana ze niby wolno wolno kasuje towar,ale opadly im szczeki kiedy dostalam nagrode za najszybsze kasowanie,komputer nie klamal do tej pracy trzeba miec serce i anielaska cierpliwosc,ale bede szczera gdyby cos sie zmienilo w pl,to wracam i robie to co lubie i kocham,i nie wierzcie w premie od wysokosci sprzedazy to ma byc motywacja ale roznie to wyglada ; )

Tylko nie rozumiem zachowań klientów, czałowiek po tysiąc razy układa jedne i te same rzeczy a przyjdzie ktos i powie Ci zebysmy sobie zrobili porządek na sklepie bo straszny syf, a sam ten syf zrobil No teraz mnie rozwalilas,przepraszam bardzo ale ty tam od tego jestes zeby ukladac po 10000000 razy,pokazywac i itp.za to dostajesz kase i na tym polega w wiekszosc**praca sprzedawcy

Otóż moja kochana praca w sklepie to nie tylko układanie i obsługa klientów ( jak wiekszość zapewne myśli ). Może faktycznie w małych sklepach mają tylko tyle do roboty, resztę dnia spedzają na przeglądaniu gazet.. może tak jest nie wnikam. Jednak w przypadku dużych sklepów to sie nie sprawdza. Sama byłam sprzątaczką, kasjerką, doradcą klienta, pracownikiem ochrony bo straty duże a złodziei pełno ( bo Polak potrafi ), pracownikiem ds obsługi reklamacji, pracownikiem inwentaryzacyjnym, osobą przyjmującą towar ( po 20 kartonów dziennie ) a w międzyczasie to wszytko trzeba wystawiać na sklep , układać działy robić promocje i odpowiadać na głupie pytania klientów !! i jeszcze o dbierać telefony :) Tak to wygląda.... cieszę sie ze juz tam nie pracuje ale wiem ze to ciezki kawałek chleba i teraz żygać mi sie chce jak mam iść na zakupy