Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście że dziś już dzieci w podstawówce stroją się

Polecane posty

Gość gość

niektóre dziewczynki są ubrane lepiej niż niejedna dorosła kobieta, zaczynają nosić obcasy a niektóre nawet makijaż? nie sądzicie że takie coś to wynik wczesnej seksualizacji dzieci i to jest po prostu zagrożenie? a gender chce jeszcze edukować 2 latki w tym kierunku.. matko

Gość gość
a potem pedofilia sie szerzy

Gość gość
coś w tym jest... a gimnazjalistki nie raz wyglada jak 30stki

Gość Chupakabra
Jacy rodzice takie dzieci, lans dziećmi jest oznaką statusu społecznego.

Gość gość
04.01.14 no niekoniecznie.. mam taką dziewczynkę na osiedlu, rodzice raczej biedni, ale ona ubrana świetnie (nie wiem moze dlatego że takie ciuchy dla dzieci można taniej znaleźć), ma 10 lat.. na rozpoczęcie roku pomykała w obcasach których ja w gimnazjum bym nie założyła.

Gość gość
12:34 moze mała ma sponsora :classic_cool:

Gość Chupakabra
Może kupują w lumpeksie. Tak czy siak chcą się poczuć lepiej skoro pozwalają jej tak chodzić do szkoły. Rozumiem, że dzieci lubią się przebierać za dorosłych, ale bez przeginania.

Gość gość
Jak sobie pooglądałam zdjęcia z podstawówki to się łezka w oku kręci. Wczesne lata 90-te, wszystkie dzięki w jakiś kolorowych bluzach, dziewczynki w kolorowych getrach, chłopcy w dresach albo śmiesznych dżinsach. To były czasy

Gość Chupakabra
I te oczojebne ortalionowe kurtki od ruskich :p

Gość gość
masakra... ja pierwszy raz obcasy ubrałam mając 16 lat (i to takie z 6 cm, a nie jakies mega szpile), a mam 22 lata.

Gość gość
Lata 90te to był chyba szczyt tandety jeśli chodzi o ubiór. Wystarczy poppatrzeć jak choćby politycy się wtedy ubierali. Ale było fajnie. A dziś w większych miastach dzieci w podstawówce ubrane w sieciówkaxh, buty nieraz za 300-400 zł.

Gość gość
04.01.14 ja jak miałam 15 lat, ale to były jakieś 4 cm, w 1 LO nosiłam już nawet po 8-9 cm, ale rzadziej i takie z kokardkami słodkie nie jakieś d****arskie.. teraz mam 21, a obcasy noszę rzadziej niż kiedyś:)

Gość gość
pamietam jak w lo ubrałam 10cetymetrowe obcasy raz, to pozniej wracalam na bosaka :D

Gość gość
ja z rocznika 1992 jestem i patrze jakie ciuchy mielismy w podstawowce, a jakie maja teraz dzieci to..roznica kolosalna

Gość gość
04.01.14 ale szpile? :) ja szpilek nigdy nie miałam na nogach :D tylko słupki/koturny ale nawet niedawno założyłam trochę cieńsze słupki, i będąc po 2 piwach szłam uwieszona kolegi bo źle się szło

Gość gość
04.01.14 to nie był szpile, miały 10-centymetrowy obcas, ale taki bardziej słupkowaty, cos w tym rodzaju, tylko czarne i niebłyszczące: https://www.google.pl/search?q=obcas+s%C5%82upek&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sPXHUvPUE5S3hAe9v4HQDA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=922#facrc=_&imgdii=_&imgrc=LMYFkjZfRw5ZBM%3A%3BuuXnKXkgCaksRM%3Bhttp%253A%252F%252Fs3.pasart.pl%252Fimages%252Fthumbnails%252Fproduct%252F48%252F37%252F16%252F483716-obcas-slupek-block-heels-czolenka_500_375.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.pasart.pl%252Fobcas-slupek-block-heels-czolenka%252Cp%252C269147.html%3B500%3B375

Gość gość
(skopiuj sobie adres tamtego linka, żeby sie dobrze wyświetlał)

Gość gość
up

Gość gość K
Nie wiem gdzie się wychowałyście. Ja pierwsze 'obcasiki' dostałam na komunię. Od tamtej pory płaskie to miałam tylko adidasy. Nawet zimowe były na obcasie lub koturnie. Od 12 r.ż. tylko 6-10 cm. i tak mi zostało do dzisiaj. Ww płaskich mi niewygodnie.

Gość gość
do osoby powyzej : obcasiki 3-5 cm to i owszem , ale 10 cm w tym wieku? mialas jakis kompleks niskiego wzrostu czy cos?

Gość gość
No to właśnie ja słupki takie też noszę :) są wygodniejsze 2014-01-04 13:07:04 kochana ale tutaj chodzi o to co z siebie robią te dzieci. Stroją się ogólnie jak 18 latki, gadają o seksie, i w ogóle

Gość gość K
Absolutnie nie miałam i nie mam żadnych kompleksów, po prostu tak lubiłam i tak było mi wygodnie.

Gość gość
ale czego im zalujecie? zal wam d**e sciska bo same z wiochy wyszlyscie? typowe polactwo, ja mialem zle, to niech inni maja jeszcze gorzej. Polskie bachory sa zazwyczaj tragicznie ubrane, jakies pedalskie falbany, fredzle, obrazki na ciuchach, jezu. pretensjonalne kolory.

Gość gość
04.01.14 jak zwykle kolejny człowiek który nie widzi zagrożenia i tego co się dzieje z polskimi dziećmi i nastolatkami.. nie tylko polskimi, każdymi zresztą. Jasne, seksualizujmy małe 10 letnie dziewczynki, niech noszą wysokie obcasy i się stroją i uczą że tylko tym mogą przyciągnąć facetów i tylko to jest WARTOŚCIĄ rzeczywiście to tylko nasz ból d**y i głupie polactwo, jedyny argument niemyślących ludzi 'zazdrościcie'...

Gość gość
Ja też to zauważyłam, albo dziewczyny mają takie fryzury lansowane w TV - wygolona jedna strona głowy, z drugiej długie. Miałam staż w szkole i dziewczynka chyba jeszcze z SP przyszła w butach na obcasach na dyskotekę szkolną, a inna miała bluzkę z dużymi wycięciami pod pachami i było jej widać stanik. Kiedyś nauczyciele tak nie pozwalali, w gimnazjum kazali wyjść i się umyć dziewczynie jeśli była umalowana, to samo z wyzywającym ubraniem!

Gość gość
dzisiejsze nastolatki wyglądają doroślej niż nie jedna 20 paro latka. Ja mam 24 lata, w obcasach chodzę rzadko, tylko na specjalne okazje. Na codzien pomykam w adidasach, trampkach, a w zimie traperkach. Lubię luźny styl, szerokie koszule, obcisłe dżinsy, delikatny makijaż ;) z kolei moja 16 siostra chodzi w butach a obcasie, kótkich spódniczkach, obcisłych kurteczkach i pełnym makijażu. Jak idzie obok mnie, to wygląda jakby to ona byla starsza ode mnie

Gość gość
Oby nie przyszła do nas moda na wybory małej miss, to jest dopiero porażka, oglądam czasem zagraniczne programy o tym.

Gość gość K
Nie wiem w czym problem. Fakt, że niektóre przesadzają z makijażem, ubiorem i biużutem, ale jak sobie przypomnę to też się ''stroiłam'', z resztą jak większość moich koleżanek w latach 90tych., szczególnie w II połowie.

Gość gość
04.01.14 dokładnie, podpisuję się pod tym obie rękami!

Gość gość
Uwazam, ze przesadzacie. Sama mam siostre w wieku 13 lat. Robi sobieekki makijaz kosmetykami ktore kupilysmy po poradzie u kosmetyczki i Pani konsultantki w Sephorze. Przez to wyglada duzo lepiej, bo z mama wytlumaczylysmy jej jakich bledow nie powinna popelniac. Jesli chodzi o stroj to chyba normalne, ze kazdy chce wygladac dobrze. Czesto chodze z mama i siostra na zakupy i dlugo zastanawiamy sie w czym jest nam najlepiej. Uwazam, ze 13 latka jest juz dojrzala osoba wiec czemu mialaby na sile nosic brzydkiedresy itd. Ubiera sie kobieco. Skorzane rozkloszowane spodnicki do tego koszulki w nwutralnych kolorach. Dba o siebie bardzo ale moi rodzice to pochwalaja. Przy tym uczy sie bardzo do rze i mozna z nia o wszystkim porozmawiac. Nie dramatyzujcie.