Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ole9ka0

Sluz podobny do plodnego przed okresem

Polecane posty

Gość Ole9ka0

Witam was wszystkie. Na wstepie napisze ze mialam owulacje. Byl monitoring u ginekologa. Plyn w zatoce douglasa. Ogolem gin stwierdzil ze owulacja byla. Byly tez male starania bo chcemy miec dziecko. Jest 9-10 dni po owulacji i stosunku. Przed okresem mialam albo sucho albo odrobine bialawego mlecznego sluzu. Natomiast tak od wczoraj poludnia obserwowalam bardzo duza ilosc sluzu wewnatrz i co jakis czas wyplywa. Z poczatku wodnisty taki jakby z bialymi grudkami. Teraz jest rozciagliwy przezroczyty jak w dni plodne od czasu do czasu z dodatkiem bialego. Miala tak ktoras z was? Czy to normalne przed @ tylko nigdy mi sie nie zdarzalo czy moge miec mala nadzieje ze sie udalo?

Gość Ole9ka0
Dodam jeszcze ze badam tak od 2-3 cykli (wiec nie jestem zabardzo doswiadczona) szyjke i przed @ i po owu opadala na dol a teraz poszla do gory w tym samym czasie co pojawil sie sluz. Pozatym nic mi nie dolega od czasu do czasu lekko zakulo dzis podbrzusze

Gość Ole9ka0
Podpowiedzcie cos prosze;)

Gość gość
tez jestem ciekawa czy ktos wie cos na ten temat bo mam podobnie

Gość gość
ja szyjki nie badam to nie wiem, czy sie podnoisła, ale mam podobnie z tym śluzem i nie wiem co to znaczy

Gość Ole9ka0
Doswiadczone kobitki i mamusie wypowiedzcie sie.

Gość gość
kilka razy zdarzyło mi się 2-3 dni przed okresem mieć śluz podobny do płodnego. poczytałam i wiem, że tak bywa. nie jest to więc wskaźnik ciąży, ale z uporem powtarzam, każda kobieta jest inna i może akurat u ciebie to ciąża. 3mam kciuki

Gość Ole9ka0
Dzieki za jakakolwiek odpowiedz ;) Pewnie wkoncu kilku dni przekonam sie co i jak,,

Gość gość
autorko jakie ty masz cisnienie na ciaże: monitoring, badanie szyjki, badanie śluzu... wez wyluzuj, bo tak to nigdy w ciąży nie będziesz

Gość gość z 19  25
daj znac co i jak za te kilka dni

Gość Ole9ka0
Nie mam cisnienia ;) I nie prosilam o durne odpowiedzi. Monitoring byl calkiem przypadkiem bylam na wizycie i lekarz mi powiedzial ze powinnam miec lada dzien owulacje. Wiec sobie poszlam na kontrole zeby sprawdzic czy owulacja faktycznie u mnie jest. Proste? Proste.. A swoja droga badanie szyjki i sluzu to jakies cisnienie? Jak mam sie inaczej dowiedziec kiedy mam dni plodne? Niedouczonym i kpiacym z innych juz dziekujemy!

Gość agusi lll
ja też często przed okresem mam śluz o takiej konsystencji jak płodny. czytałam że jak progesteron ustępuje to tak właśnie jest.

Gość Ole9ka0
Mam nadzieje tylko ze to nic z hormonami u mnie.

Gość gość
Niedouczonym? a w czym niby ten ktoś jest niedouczony? a tak swoja droga, to ty jestes taka douczona? jak tak, to po co tu piszesz? tu wszyscy są "niedouczeni" bo nie są lekarzami

Gość gość
to raczej nic z hormonami. albo to ciaza, albo poprostu teraz masz "inny" cykl, śluz itp. niż zawsze

Gość agusi lll
Spróbuj brać magnez. Nie zaszkodzi a może poprawić hormony i jakość śluzu.

Gość gość
miałam tak samo i byłam w ciąży wiec jest duża szansa, że u Ciebie będzie podobnie;)

Gość Ole9ka0
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Fajnie by bylo gdyby to byla ciaza;) A badalyscie sobie szyjke? Nie jestem douczona ale nikt mi nie bedzie pisal ze sie nakrecam i robie wszystko. Nie wiem co ten sluz moze oznaczac i tyle. Gdybym nie wiedziala ze owulacja juz byla pewnie by mi ktos napisal ze to owulacja. A kiedy wiem ze ja mialam to tez zle bo sie nakrecam. A ja korzystam tylko z obserwacji sluzu i szyjki zeby znac swoj cykl..

Gość agusi lll
ja kiedyś badałam szyjkę ale nigdy nie wiedziałam jak ją rozróżniać, poprzestałam na obserwacji śluzu i temperatury. Nie staram się o dziecko tylko obserwuję. Przypomniałam sobie że na początku jak zaczynałam się obserwować to miałam tak że pojawiał się śluz który wyglądał jak płodny w tej fazie lutealnej. Właśnie wtedy zaczęłam brać magnez i to ustąpiło po paru cyklach.

Gość Ole9ka0
Jesli dostane okres w nowym tygodniu to zaczne tez brac. Ale wole jednak ta druga opcje z ciaza

Gość Ole9ka0
Sluz dalej sie utrzymuje raz jest go mniej a raz wiecej. Ale przez niego czesciej odwiedzam wc i sprawdzam czy to nie okres szybciej przyszedl. Nad ranem doszedl bol jajnikow. Zwlaszcza prawego. Nie skreca mnie nie wiadomo jak no ale go czuje. I od wczoraj mam stan podgoraczkowy

Gość Ole9ka0
To znowu ja. To co pisalam wczesniej w dalszym ciagu nie minelo. Teraz to juz gdybam ale nie wyszly mi pryszcze jak co miesiac na tydzien przed bylam wysypana a do okresu zostay 4 dni. I nie jem jak zwykle przed @ na tydzien przed lub max 5 dni chodzilam ciagle glodna i co chwile podjadalam. A teraz nic. Wrecz odwrotnie nie chce mi sie za specjalnie jesc i mam stan podgoraczkowy od wczoraj.

Gość gość
jak dla mnie to Ci sie nie chce jesc z nerwów (też tak miałam, jak czekałam na okres, a w głowie wciąż krążyły mi myśli o ciąży). Takie rzeczy nie zawsze są wyznacznikami. bo często (niestety) wpadamy w taki stan, ze az w ciąże urojoną zachodzimy ;) poczekaj do dnia miesiaczki i zrób test, bo takie obserwacje bywają dość zawodne.

Gość Ole9ka0
Masz racje czekam do dnia miesiaczki i zobaczymy. Co do jedzenia i pryszczy to juz domysly ale cala reszta nie. ;)

Gość gość
Ja miałam taki śluz "typowo płodny" (dużo i rooozciągliwy) ok 5-7 dni przed okresem. Z tym że to była moja pierwsza miesiączka po porodzie.

Gość Ole9ka0
Juz sie takich roznosci naczytalam na forach ze glowa mala;/

Gość Ole9ka0
Klucie jajnika minelo. Sluzu dalej duzo z tym ze wydaje mi sie byc w kolorze bardziej mlecznego ale wodnistego..