Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszooona

escapelle czy pomoze

Polecane posty

Gość przestraszooona

Cześć, wzięłam tabletke po 21h, po tym jak podczas drugiego stosunku partner wykonał parę ruchów we mnie bez prezerwatywy. Dzisiaj czyli 4 dni po zażyciu tabletki i 5 dni po stosunku dostrzeglam na papierze sluz z niteczkami krwi... Czy to normalne? Czy to mozliwe, ze moglo to byc plamienie implantacyjne?

Gość gość
to normalne, zazylas tabletke z bardzo duza iloscia hormonow, takie cos moze sie zdarzyc bo i ja tak mialam. oprocz tego m ialam ogromne bole glowy przez jakies 3 dni po zazyciu, ale potem wszystko wrocilo do normy, okres przyszedl o terminie i byl normalny jak zwykle.

Gość przestraszooona
Kamień spadł mi z serca :) A orientujesz się może czy alkohol wpływa na działanie tabletki?

Gość gość
nie jestem pewna, ale zdaje sie ze nie. jak rozmawialam z ginekologiem na temat antykoncepcyjnych to mowil, ze raczej zmiany pogodowe, przeziebienia i antybiotyki, inne leki, ale nie wspominal nic o alkoholu. a antykoncepcyjne to tez hormony. przeczytaj dokladnie ulotke, powinno byc tam napisane :)

Gość przestraszooona
No wlasnie nie ma zadnej informacji o tym, wiec pewnie nie ma znaczenia. Mam nadzieje, że tabletka będzie skuteczna...

Gość gość
w moim przypadku poskutkowala. mysle, ze wzielas ją w miare wczesnie wiec tez powinno zadzialac. bralam tez kiedys tabletki, ktore dzialaja do 5 dni po, bylam sceptyczna, ale zadzialaly. bedzie ok ;)

Gość przestraszooona
A po ilu godzinach zażyłaś ją?

Gość gość
w obu przypadkach nie pamietam dokladnie, bo to bylo jakis czas temu, ale na pewno nie zdazylo sie to od razu. zanim pojechalam do lekarza itd minelo przynajmniej 24 godziny

Gość przestraszooona
Bardzo mnie uspokoiłaś :) Tym bardzije chyba nie powinnam się martwić, bo partner przed drugim stosunkiem umył członek, no i to było tylko kilka ruchów we mnie bez zabezpieczenia. + ta tabletka...

Gość przestraszooona
Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenie z tą tabletką to zachęcam do wypowaidania się :)

Gość przestraszooona
gościu mogłabyś mi powiedzieć jakiego koloru było to plamienie?

Gość gość
ciemno brązowe, dość gęsty śluz

Gość gość12229990
Hej, ja brałam escapelle. Okres przyszedł o 4-5 dni za wcześnie i w pierwszym dniu był słabiutki a później bardzo, bardzo obfity - trwał 4 dni. Także jeden wielki misz masz :) Ale ogółem nic mi nie było. To prawda- jak zaznaczyły wyżej koleżanki, że tabletka zawiera bardzo duże ilości hormonu, także wszystkie dziwne i niecodzienne objawy są w tym przypadku na porządku dziennym. Tabletka zażyta do 72 godzin daje niemal 99% skuteczności. Mój ginekolog - starszy Pan koło 80 - powiedział, że ile żyje tyle nie zna przypadku żeby ktoś był w ciąży mimo escapelle. Teraz pewnie zlecą się wszystkie kobiety, które miały w tym 1% pech żeby Cie nastraszyć xD ale myślę, że nie ma sensu się podniecać i ich słuchać :)

Gość gość12229990
aha, dodam że ja zażyłam tabletkę po 39 godzinach od 'wypadku' w łóżku :) Od razu poprosiłam o przepisanie mi plastrów - zakładasz je 1 dnia cyklu i w tym samym dniu zyskujesz ochronę hormonalną :) powiedziałam, że już nie będę się tak bać! A tabletek zawsze zapominałam brać ;/

Gość gość12229990
aaa jeszcze znalazłam, że pytałaś o alkohol Więc sprawa wygląda tak, że przez pierwsze kilka godzin od połknięcia tabletki lepiej nie spożywać alkoholu - chodzi tutaj o to, aby tabletka się dobrze wchłonęła. Następnego dnia jedna możesz pić do woli, bo to już nie będzie miało żadnego znaczenia na błonę śluzową macicy.

Gość przestraooooszna
Moja plamienie ma kolor raczej jasnoczerwony. Nie wiem czy to w ogole ma znaczenie? Może pozniej się zmieni jego barwa...

Gość przestraooooszna
właśnie spradziłam i kolor sciemnial, taki kolor zywo czerwony, okresowy...

Gość przestraooooszna
Krwawienie teraz przypomina pierwszy dzien okresu, jest pelno skrzpow.. to normalne?

Gość gość
to ile teraz kosztuje ludzkie rzycie :) pozdrawiam diabełek

Gość gość
tak to normalne :) zreszta....po tym co napisalas to uwazam ze mialas zerowe szanse na zajscie w ciaze ;)

Gość przestraooooszna
Mam nadzieję, że tak bedzie :) A o krwawienie nie powinnam liczyc jako okres tak? Tylko czekac jeszcze dwa tygodnie na normalny?