Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fotelik besafie izi combi wasze opinie

Polecane posty

Gość gość

Planuję kupić czy naprawdę jest tak dobry?

Gość gość
Przeszedł Plus Test, jest montowany tyłem. Myślę, że to bardzo dobry wybór! :) Gwarancja bezpieczeństwa. Też bym kupiła, ale 1500zł to dużo.. więc wybiorę montowany tyłem, również taki, który przeszedł Plus Test, ale o ok 400-500zł tańszy,

Gość gość
a jaki to fotelik? zaoszczędziłabym kilka złotych

Gość cleo5
Według mnie jest rewelacyjny. Materiał jest naprawdę super, nie taki "sztuczny" jak w innych fotelach. Tapicerka jest miękka i oddychająca. magnesy po boku są też wygodne przy wykładaniu dziecka, nie plączą się. fotelik jest wysoko, wszystko widać w tylnej i bocznej szybie. No i dla mnie najważniejszy argument, jak dziecko będzie starsze można zamontować przodem do kierunku jazdy. Montaż w samochodzie też jest prosty.

Gość gość
Akurat ja zamierzam wozić dziecko tylko tyłem, ale dzięki za opinię :)

Gość pisałam o inflanckiej
zaczyna sie znów

Gość cleo5
Miałam na myśli starsze - 3-4 lata :) jak masz jakieś konkretne pytania to pisz :)

Gość gość
Cleo chciałabym dziecko wozić tyłem maksymalnie długo nawet no 4 lat. Jest to możliwe?

Gość gość
Pewnie że jest to możliwe. tak są skonstruowane te foteliki aby starczyć do jakiś 4 lat. Ja wolę mieć tą furtkę otwartą aby w razie czego móc przestawić fotelik przodem do kierunku jazdy (np. choroba lokomocyjna). Też chcę wozić jak najdłużej tyłem. Jest nowy fotelik Besafe izi Plus. Jest podobno trochę większy i szerszy, przedział wagowy 9-25 kg. Powinien w teorii starczyć nawet do 6 lat. Ale w praktyce wiele rodziców z foteli 9-18 przesiada dzieci do foteli 15-36, bo niby już się nie mieszczą. Więc może ten do 25 kg starczy do 4-5 lat.

Gość cleo5
gość wyżej to ja :)

Gość gość
To znowu wy? dajcie sobie spokój. taka reklama jest żałosna Od razu widać!

Gość gość
A myślisz, że warto kupić ten izi plus? Też się nad nim zastanawiałam, ale już nie wiem sama teraz.

Gość cloe5
Jak masz kupować combi to już chyba bym dopłaciła te 200 zł do plusa. Chociaż musiałabym porównać. Czy faktycznie jest większy? Jeżeli tak to jak dużo? Czy faktycznie starczy na dłużej. Jeżeli tak to pewnie bym wzięła plusa.

Gość gość
Na pewno jest większy widać od razu po zdjęciach, są różnice w montażu, widziałam, że plus ma nogę wspomagającą. Przeszedł szwedzkie plus testy, niestety nie brał nadal udziału w adac.

Gość gość
jak przeszedł test plus to adac może się schować :P

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
Odpowiadam na pytanie: jaki to fotelik. Britax (romer) Max Way, montowany tylko tyłem 9-25kg. On kosztuje około tysiąca na allegro i w necie, a w sklepach zwykłych drożej, bo ok 1200-1300.