Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko sie zaniosło

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko wczoraj miało drugą szczepionke i wieczorem byla bardzo marudna i bardzo plakala, w pewnym momencie zaniosła sie tak bardzo ze przestała oddychac naszczescie tylko chwilke to trwalo. Czy spotkaliscie sie z czyms takim?czy to normalne?co robic w takich sytuacjach?

Gość gość
oczywiście że tak ,bardzo wiele dzieci ma tak że się zanosi i przestaje oddychać ,sa takie też co tracą na chwilą przytomność ,co robić dmuchanie dziecku w twarz, spryskanie dziecku twarzy zimną wodą, zmienienie pozycji dziecka, potrząśnięcie dziecka,odwrócenie do góry nogami

Gość gość
Dużo dzieci tak ma ok roczku. trzeba dmuchnąć w buzię. Zawsze pomaga

Gość gość
pomaga też klaps na pupę albo uderzenie w twarz w sytuacjach naprawdę groźnych, z tym, że uderzenie musi być mocne, dziecko musi się jakby "odetkać" i dlatego musi poczuć ból, zimno wody na twarzy itp. A o dmuchaniu w twarz to nie słyszałam.

Gość gość
jak wyżej, bodźca musi dostać jakiegoś żeby znów zaczęło oddychać :D

Gość gość
no ja tez tak miałam, mały ma 3 miesiące a juz ze 4-5 razy, raz to najadłam się tak pietra ze naprawde nim poszarpałam;/myslalam ze się zapłaczę, całe szczęscie teraz juz sie tak nie dzieje

Gość gość
trzeba dmuchnąć nie tyle co w samą twarz ale w otwarte usta dziecka. zawsze pomaga.

Gość gość
To sie nazywa bezdech i niby jest normalne, ale powinno sie odwiedzic kardiologa zeby sie upewnic ze wszystko jest ok.

Gość gość
Dzięki dziewczyny,troche sie uspokoiłam:) pozdrawiam