Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a Nina

Polecane posty

Gość gość

Mi sie bardzo podoba,, a wam?

Gość gość
Nie

Gość gość
takie słodkopierdzące , tak samo jak Blanka, Kaja, Lenka...... nie mój gust

Gość gość
własnie mi sie wydawalo ze nie brzmi jak lena tylko bardziej retro.. jak Roma. Roma zreszta tez mi sie podoba.. ale pełne jest Romualda a to juz nie brzmi za dobrze.

Gość gość
Moje ulubione - jeśli kiedyś będę miała dziewczynkę, to właśnie Ninkę. Zwłaszcza, że mój luby ma nazwisko na "N" i bardzo ładnie to brzmi ;)

Gość gość
Od tego roku weszedl taki przepis ze nie musisz dawac np Romualda tylko mozesz normalnie Roma. Tylko czy dzieci nie beda na nia mowily rana

Miałam prababcię Ninę. Przed wojną ścigała się na motorze, brała udział w różnych zawodach, śmigała też konno i prowadziła samochód. Była lekarzem, propagowała rzucanie palenia po wojnie gdy pracowała w sanatorium, a sama paliła jak smok hehe. Lubiła potańczyć, popić i zapalić czasem cygaro - ogólnie rozrabiara na całego! Taką ją też pamiętam. Miała więcej luzu i dystansu do świata niż większość pozerów dziś. PIĘKNE IMIĘ!

Gość gość
hehe.. ja własnie mialam babcię Romualdę - też była lekarzem. Zmarła na raka pluc - od papierowsów oczywiscie. A moze wlasnie Nina Roma.. fajnie - bedzie nawiazanie do babci a uniknę Romualdy... tylko jeszcze w ciąze musze zajśc... ale wizualizowac juz mogę skoro imię wybrane :)

Gość gość
tego to chyba nikt nie wie. Ale dodam że mi się Nina podoba pomimo że tak miała na imie jedna z wielkich niespelnionych miłosci mojego męża. Tylko tak teraz mysle... czy jak dam imię po niezyjącj***abci to obecna żona dziadka nie bedzie troche smutna? Mam z nia duzo lepszy kontakt niz miałam z prawdziwa babcią. Ale ona ma na imię Janina Malgorzata - jak dla mnie oba odpadaja.

jak dbasz tak masz - no nie wiem, nie umiem się teraz już obiektywnie wypowiedzieć ale myślę, że w większości imiona nam się kojarzą z kimś kogo znamy i lubimy bądź nie (krewny, znana postać, postać z filmu, książki, głupi sąsiad, fajny sąsiad) i tym też się kierujemy nadając imię swojemu dziecku - skojarzenia. Rzadko jest tak, że imię jest "zerowo" nacechowane. Dodam jeszcze, że kiedyś podobało mi się imię Edward jak Nożycoręki - fantazja Tima Burtona, kultowa postać ale odkąd weszła Saga Zmierzch odwidziało mi się totalnie :( słodko-pierdzący mydłek z literatury w stylu ple, ple, ple o niczym. No tak to już jest :P

Gość gość
Nina super imię znam jedną Ninke. bardzo ogarnieta inteligentna dziewczyna bardzo koleżeńska tażE bardzo dobrze mi się kojarzy. Za dwa lata planuje ciążę i będzie to Ninka

Gość gość
Daga - dokładnie tak jest! Pamiętam jak gówniarą będąc wpisywałam w pele-mele odpowiedź na pytanie: "Jak będzie mieć na imię twoje dziecko?" - OKTAWIA. Szalenie podobało mi się to imię. Dzisiaj pusty śmiech mnie ogarnia, jak pomyślę, że miałabym tak dać córce na imię! Na drugie od razu mogłabym jej dać "Skoda" :D :D :D

Gość gość
Ładne.

Gość gość
Ja nazywam się Nina i mi się nie podoba jako imię :)

Gość gość
śliczne :)

Gość gość
Moje oba chłopaki miały być Ninami:) ale mam Wiktora i Aleksandra:)

Gość gość
Nina-może być skrót od Janiny-i babcia się nie obrazi:)

Gość gość
ja tak mam na imię i bardzo mi się podoba, przyznam też że nie jest dość popularne i uwielbiam miny jak komuś się przedstawiam :) oczywiście zazwyczaj muszę powtarzać je drugi raz :)

Gość gość
a ja mam corke nine 6 latke w calej jej szkole tylko ona ma tak na imie jest ladna wesola wszyscy ja lubia wogole ma swietny charakter uwielbiam jej imie wszyscy ktorzy sie z nia zetkneli pamietaja jej imie