Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam zrobic kolacje dla nich

Polecane posty

Gość gość

Dzis ok.15 przywiezli dziadkowie wnuczke. Maja ok.2h jazdy samochodem. Zrobilam tylko rosolek- zjedli. wypili kawe i poszlismy na dlugi 2 h spacer. ok.18 wrocilismy do domu.zrobilam cos do picia cieplego no i podalam ciasto. tak mysle maja przed soba ok.2 h jazdy samochodem.Czy powinnam zrobic do jedzenia kolacje zanim pojada? w sumie jakies 30 minut pojechali.A chce wiedziec wasze zdanie na przyszlosc?

Gość gość
Zdecydowanie powinnaś. szczególnie jak jeszcze całkiem długa droga przed nimi. Na 100% sa głodni

Gość gość
a obiad jedlismy ok.16.

Gość gość
a tesciu bardzo juz chcial jechac do domu. dluga droga przed nimi.

Gość gość
Ja bym robiła, zdecydowanie jakąś lepszą kolację czy coś na ciepło, i ze względu na drogę i po prostu żeby ich ładnie przyjąć, w końcu zajęli się małą i jeszcze ją odwozili sami (ps- pożycz ich ;) )

Gość gość
ja bym zrobiła

Gość gość
a dlaczego nie zapytałas ich czy sa głodni i czy zrobic kolacje??? lepiej na forum pytac niż bezpośrednio ich?!

Gość gość
ja bym nie pytala czy chca bo by powiedzieli ze nie ;) Ale podac bym podala-chocby ladne kanapki,zapiekanke makaronowa,pulpeciki,cokolwiek...

Gość gość
Powinnaś się spytać czy zrobić jakąś kolację. Na obiad był rosół a to w sumie żaden porządny posiłek . Mam na myśli że nie syci. Ja bym zaproponowała coś do zjedzenia oprócz ciasta

Gość gość
no nie wiem, jeśli obiad był o 16 a potem jeszcze ciasto i kawa, to byłoby mi ciężko jeszcze coś zjeść tyle ze jeśli całym obiadem był rosół to mogli być głodni jesli chcesz podawać TYLKO obiad i słodkie to zrób jakiś konkret, syty - najlepiej drugie danie a nie rosołek :/

Gość gość
a i jeszcze dziadek 100zł dal dla wnuczki. a zle mi z tym ze nie podalam kolacji i pojechali glodni. nastepnym razem przygotuje jakos kolacje. tzn. cos robie jakas salatke zeby cos bylo. a w sumie w lodowce pusto. kilka plasterkow wedliny , ser zolty i jajka.

Gość gość
mialam zrobic 2 danie , karkowke z ziemniakami ale przyjechali wczesniej wiec tylko rosol zdarzylam ugotowac.

Kolację bym zrobiła, ja to nawet zrobiłam jak wstąpili do nas po spacerze, a mieszkają 500m dalej, bo się zasiedzieli dość długo, to co? tak mieliśmy przy serniku i herbacie siedzieć. Nic wielkiego jajka z majonezem i pietruszką, frankfurterki na ciepło, pomidor, ogórek i chleb tadaaaaa :P

Gość gość
kolejnym razem przygotuje sie na wszystko zrobie normalnie 2 daniowy obiad- kawa ciasto i kolacje. ja tak naprawde nie przyjmuje gosci. dopiero jak zaczeli rodzice meza do nas przyjezdzac powoli ucze sie tego. z kazdym razem jest coraz lepiej.

Gość gość
tez tak moglam zrobic, jajka ugotac, wedlinke ser zolty i finito. ale mowi sie trudno.

Gość gość
beda u nas w marcu na urodziny corki takze wtedy przygotuje wszystko jak trzeba.

Gość gość
nawet by wypadało. rosołem chłop sobie nie poje. w każdym bądź razie po tych paru godzinach na pewno był głodny.

Gość fsfdsfsd
Żarcie, żarcie, jeszcze raz żarcie. W Pl nie można do kogoś wstąpić, choćby na moment, żeby nie być atakowanym żarciem, najlepiej o każdej porze i na ciepło. To chore. Dałaś rosół, na podwieczorek ciasto. Kiedy mieli jeszcze znaleźć czas na kolacje i gdzie ją zmieścić?? A teraz najważniejsze: człowiek przejedzony, po ciepłej, sutej kolacji to człowiek ociężały i senny. Miał się starszy pan wpakować na drzewo czy w inny samochód?

Gość gość
od 15 tej są na samym rosołku?

Gość do fsfdsfsd
ciekawa jestem ile sama dzis wtrąbiłaś :p a poza tym polski zwyczaj nakarmić głodnego jest akurat bardzo miły. Ty pewnie gośc**przyjmujesz krakersami i paluszkami.

E tam nie panikuj, sama mówisz, że dopiero się uczysz podejmowania gości. Fajnie, że się pytasz i chcesz czegoś dowiedzieć. Świat się nie zawalił :)

Gość gość
Ja dziś "wtrąbiłam" herbate z ciastkiem na sniadanie i frytki z currywurst na obiad. Aha i do tego koktajl z banana i mango. Nie każdy żre tyle co oborna świnia.

Gość gość
w drzewo albo w inny samochód to się starszy pan mógł władował z powodu głodu i pustego żołądka i braku sił kretynko

Gość do fsfdsfsd
jak wpieprzyłaś frytki to nie dziwne, taka porcja ma tyle kalorii co schabowy z ziemniakami a dziadka rosołkiem byś uraczyła :p

Gość gość
Ty, co "wtrąbiłaś": sama się beznadziejnie odżywiasz i w dodatku za mało. Normalni ludzie jedzą koło 2000 kcal na dobę...:o

Gość gość
A jakie sniadanie: herbata z ciastkiem, buahahaha, nie dziwię się, ze na obiad musiałaś fryty i tłustego wursta wszamać. Porażka taka "dieta". A innych się czepia...:o

Gość fsfdsfsd
Głód po rosole na obiad i cieście wieczorem oraz osłabienie?? Może w przypadku rozwalonego żołądka, to owszem. Zdrowiej, bezpieczniej przed podróżą jest nie żreć bo tu na pewno nie o jedzeniu mowa, skoro zaraz po podwieczorku miałby być jeszcze jeden posiłek.

Gość gość
Nie zaraz po podwieczorku, tylko dwie godziny po, parówo. Rosół to jakieś 250 kcal, w dodatku średnio pożywny (zero warzyw, itp). Ciasto wiadomo - puste kalorie. Jak człowiek coś w ciągu dnia robi (a tu mamy podróż), to więcej spala. Jakieś kanapki czy sałatka nikogo by przed podróżą nie zabiły, a już na pewno nie parę godzin po talerzu zupy. No ale co o jedzeniu może wiedzieć osoba żywiąca się ciastkami na śniadanie i tłustą kiełbachą z frytkami na obiad :)

zejdźcie z dziewczyny.... jesuuuuu już się o nic nie można zapytać, bo zaraz się zbiegają hieny i szakale i ubliżają.