Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy gdybyscie wygraly 2 miliony w lotto to przestalybyscie pracowac

Polecane posty

Gość gość

?? co byscie zrobily wtedy z zyciem?

Gość gość
A co, nie wiesz na co wydać?

Gość gość
znajomy wygral teraz 20 mln w lotka, baborów

Gość Przestac pracować a co to są
2 miliony? 10 lat przywoitego zycia, 20 mocno przecietnego mojej rodziny, a co potem? I to przy założeniu, że pieniądze 'przejemy', nie zmieniając mieszkania, samochodu

Gość gość
oczywiście, że nie :) chodziłabym do pracy, żeby wszystkich w******ć :) :) :)

Gość gość
Połowę odłożyłabym na lokatę, drugą połowę zainwestowałabym w jakąś nieruchomość przynoszącą pasywny dochód, a resztę przeznaczyłabym albo na własną firmę albo na nauczenie się nowego fachu. Myślę, że to mogłoby przyśpieszyć moją emeryturę tak o 10 lat :)

Gość gość
lubię swoją pracę, nie wyobrażam sobie życia bez pracy, więc wygrana w tej kwestii nic by nie zmieniła :)

Gość gość
ty wyzej, ciekawy podział na połowy stosujesz:D

Gość gość
Ja przestałabym. Po co użerać się z nienormalną szefową? Po czasie, gdybym już nieco odpoczęła (głównie psychicznie) i odwiedziła kilka wymarzonych miejsc, to zaczęłabym pracować - ale na swoim :)

Gość gość
prosze o wiecej opinii kobietki

Gość gość
Ja bym dalej pracowała, bo uwielbiam swoją pracę. Ale nas pewno nie bralabym dodatkowych godzin :-)

Gość gość
Gdybym wygrał 20 mln tak jak ten w wigilię to przestałbym pracować w celach zarobkowych. Pracowałbym tylko nad budową swojego wymarzonego domu, gdzieś na odludziu, nad swoim podwórkiem, ogrodem i zwierzakami które bym hodował :)

Gość gość
ja nie po to jestem prezesem żeby mnie podnieciło 2 miliony złotych.

Gość gość
te osoby które mówią o kontynuacji pracy po wygraniu tylu milionów zwyczajnie kłamią i bredzą, większość natychmiast rzuciłoby pracę na rzecz leniuchowania

Gość dwa liczi
Nie, nie przestałabym pracować. Może tylko wynajęłabym większe biuro i zatrudniła trochę osób. Trochę pieniędzy bym zainwestowała w swój biznes, jakieś 100 tys dałabym rodzicom. Sporą część odłożyłabym na ciężkie czasy a częścią bym obracała.

Gość dwa liczi
Ale co to są 2 miliony? Mega szybko by się to rozeszło tak naprawdę ;) Warto to zainwestować, część odłożyć i tyle ;) Tylko fakt - ja mam świetną pracę, która daje satysfakcję ;)

Gość gość
tak, na pewno rzuciłabym pracę i przeprowadziłabym się do jakiegoś ciepłego kraju. poszłabym na studia.

Gość gość
zalozylabym firme

Gość gość
ja bym chętnie popracowała na pół etatu, żeby nie zdziczeć :) poza tym lepiej postaw nas w sytuacji większej wygranej, powiedzmy 12 milionów, bo dwa mogą się szybko rozpuścić na auta i nieruchomości

Gość gość
nie każdy kłamie- niektórzy lubią swoją pracę- ja akurat do takich nie należę, ale znam sporo takich osób. a 2 mln, to nie takie wielkie pieniądze- jak ktoś zarabia 1500 to się tak wydaje, ale prawda o ludzkich potrzebach jest taka, że są one nieskończone.

Gość gość
założyłabym jakąś firmę, bo ja nigdy nie pracowałam (tylko staże...)

Gość gość
ja bym sobie rozsądnie to dozowała, nie chciałabym przehulać paru lat, a potem obudzić się znowu "biedna" i to bez doświadczenia zawodowego, dlatego praca na pół etatu albo własna firma to dobre opcje

Gość gość
ludzie 2 bani duzo i nie duzo dom mych rodzicow wartw stolicu jest ok 1, 5 bani wiec sam do prawie wszystko szosztuje alee mozna na lokate jakies dawa male mieszkanka i dochod jest ale napewno nie pracowla bym za 2 tys czy nawet 3 no nie zartujmy szkoda strsu i nerwow lepiej sie wyspac pojezdzic gdziesm cialo doprowadzic do ladu siebie, zadabac o wszystko

Gość gość
"Ale co to są 2 miliony? Mega szybko by się to rozeszło tak naprawdę" No dokładnie! Fajne mieszkanie w Krakowie i już nie ma miliona. A co do pracy to ja też swoją lubię - ale nie znoszę szefowej. Dlatego odpuściłabym bankowo pracę na etacie i w tym konkretnym miejscu. Zorganizowałabym sobie natomiast swoje własne miejsce pracy, w tej branży co dotychczas. Zatrudniłabym ludzi, a sama doglądała biznesu.

Gość gość
tyranie z a marne grodz e dla jakiegos wyzyskiwacza to koszmar -dlatego po wygraniu lub odziedzieczeniu duzej kasy wieksozsc tych ludzi rzuca dotyzczasowa prace

Gość gość
tak, ale pieniądze włożyłabym na lokatę i żyła za odsetki

Gość gość
ja bym s e kupila dom na odludziu i zerwala kontakt z ludzmi poza najblizszymi osobami