Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cielaczyna

Kto chce schudnąć bądź chciał i nie wyszło

Polecane posty

Gość cielaczyna

Ja byłam na diecie dobre 2 miesiące i schudłam 12 kg, ale już ze 3 kg mi przybyło:(. Kurcze dlaczego to jest takie trudne?

Gość Postanowienie
trzeba jesc nadal zdrowo po diecie. Nie jesc smieci troche sie ruszac

Gość gość
Ja schudłam 17 kg....iiii zaszłam w ciąże

Gość gość
Och ja ja! A co zrobiłaś, że schudłaś? Ja po ciąży nadal walczę, a niebawem pod okiem dietetyka, tylko skończę z karmieniem naturalnym. Niestety.

Gość gość
A tarczyce badalas w kierunku niedoczynności cży hormonalnie jest wszystko dobrze? Może nie i tu tkwi problem a jesił nie tu to kwestia braku silnej woli, byc może braku systematycznosci w ćwiczeniach i nie przestrzeganie diety. To trude ale tylko tak osiągniesz efekty

Gość gość
Ograniczyłam wiele niezdrowych nawyków, dużo ruchu, ćwiczenia na siłowni. I w 4 miesiące mi spadło tych 17kg. Później przez kolejne 4 miesiące waga stała w miejscu a później dowiedziałam się, że jestem w ciąży i zaczęłam tyć

Gość a mi szkoda
w trakcie chudnięcia zmienia się metabolizm i dlatego ludzie jak schudną, to potem często tyją jeszcze więcej, niż schudli; tzn. organizm w trakcie odchudzania przestawia się na tryb: ratunku! głód! i nastawia się na magazynowanie; dlatego po odchudzaniu bardzo szybko się tyje - szczególnie, jeśli szybko się chudło; dlatego najlepiej jest chudnąć bardzo powoli, a do tego - zmagać aktywność fizyczną, a nie tylko - ograniczać jedzenie; jak już te 3 kg przytyłaś, to teraz może warto byłoby sobie jakoś "podkręcić" metabolizm - np. właśnie przez większą aktywność fizyczną; jest też tak, że w trakcie chudnięcia (jeśli się nie ćwiczy przy tym) traci się nie tylko tłuszcz, ale i mięśnie (głodny organizm troszkę tak zjada sam siebie); a potem, po diecie utracone mięśnie same z siebie nie "odrosną", a tłuszcz - a i owszem...

Gość trenerka samej siebie
kolejny raz prostuję można karmić i uprawiać sport, jedno drugiego nie wyklucza. Wystarczy odżywiać się zdrowo, regularnie, nie podjadać miedzy posiłkami, nie jeść wieczorami, największy posiłek powinien być na śniadanie i po treningu i nie trenować zbyt intensywnie np. 1,5h aerobów codziennie. Efekt będzie powolny ale długotrwały.

Gość gość
za szybko schudłaś taką ilość kg, najlepiej chudnąć 0,5 -0,75 kg na tydzień w zależności od organizmu, jeśli chudnie się szybciej efekt jojo murowany, poza tym np. Gaca ma teorię, że należy schudnąć 2-3 kg więcej niż byśmy chcieli, bo podczas wyprowadzania z diety zawsze przybędzie tyle.