Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie jest gotowa na nocnik czy mi sie wydaje

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 2 lata i od 4 dni chodzi bez pieluchy bo zdecydowalam ze sprobujemy odpieluchowac. Sama biega na nocnik ja jej nie przypominam ale raz dziennie ma wpadke, czy to normalne?

Gość gość
pewnie, że tak ma prawo nie zawsze zdążyć. Najpierw coś ćwiczysz a dopiero umiesz bezbłędnie.

Gość gość
Dzieki bardzo za odpowiedz juz sie martwilam ze nie potrzebnie ja mecze. to moje pierwsze dziecko wiec nie mam doswiadczenia:-)

Gość gość
No to jak nie gotowa, przecież już połowa sukcesu za tobą. Biega bez pieluchy i nie sika tak jak stoi czyli jest jak najbardziej OK. Ile chcesz czekać? Ja odpieluchowałam 2 córeczki, jedna 20 m-cy, druga 21 i u nas najpierw było dokładne tłumaczenie, pokazywanie że nikt nie sika w majtki ani w pieluszkę i nocnik kiedy to zrozumiały.Podstawa to dobre wytłumaczenie dziecku co i jak. Aha i jeśli zakładasz pieluchę na noc to też dziecku mieszasz w głowie, ona nie zrozumie że to tylko na noc, dziecko przestaje łapać o co chodzi jeśli mama raz zakłada pieluszkę a raz każe na nocnik. Kup prześcieradło i przez kilka dni będziesz miała częściej pranie, ale dwulatki już nie sikają w nocy tak często. Moje przez większość nocy tuż przez odpieluchowaniem miały rano suche pieluszki, dlatego się zdecydowałam zacząć.

Gość gość
Moja siusia przed spaniem i rano odrazu biegnie na nocnik. ale mimo tego w ciagu nocy ma zsiusiana pieluszke. ona ma okropne zabkowanie i wlasnie wychodza jej ostatnie piatki. jak wyjda to zdecyduje sie zdjac pieluche z nocy. zabkowanie ma takie ze jej sie infekcje robia i ropa sie jej zbiera w dziaslach. jest przemeczona wiec nie bede jej jeszcze stresowac sciaganiem pieluchy w nocy.

Gość gość
jasne że 2 latek może popuszczać ;) Mojego syna odpieluchowałam gdy miał 1,5 roku,poszło w 3 dni i potem nawet nie popuszczał,a że dużo pił z powodu swojej choroby przez którą wiecznie był odwodniony to na noc miał zakładaną pieluchę,z nocnych pieluch oduczyliśmy gdzieś rok później gdy dopiero postawiono diagnozę i zaczęto leczenie

Gość gość
przy wpadce należy dziecko przebrać i przypomnieć że jednak ten nocnik jest lepszy ;) bo sucho i że następnym razem się udać,tzn trzeba motywować :) i nie nagradzaą czekoladą czy cukierkami tak jak inne głupie matki to robią hehe

Gość gość
zamiast pampersa na noc proponuje pieluchomajtki, tłumacząc, że to takie majteczki na noc. i że w dzień nosimy inne ;)

Gość mama_wyczekiwanego_synka
Do gościa z 23:27 Jak poszło zabranie pieluch ok 18 miesięcznemu dziecku??? Synek zaraz kończy roczek.. właśnie go oswajam z nocnikiem, tzn. kiedy zaczyna robić kupę, to szybko sadzam go na nocnik od kilku dni. Czasem kupa jest tylko w pieluszce , a na nocniku tylko posiedzi, często trochę kupy w pieluszce i trochę w nocniku.. różnie.. Na razie zależy mi tylko na tym, by dziecko nie uciekało z nocnika, by się go nie bało.. i myślę, że sukces już jest. co prawda często musi mieć książeczkę w rączce, albo się bawić jakąś muzyczną zabawką, ale nocnik jest pewnym przedmiotem , z którego się korzysta :) wiadomo.., ze niedługo wiosna i lato.. mam działkę (po drugiej stronie ulicy), więc jak tylko pogoda dopisze, to będę z nim sporo czasu tam spędzała.. i chciałabym spróbować z tymi pieluchami.. Dziecko za tydzień kończy roczek.. czy między czerwcem-wrześniem, będzie na to jakaś szansa? Jak to zrobić? Puszczać go na działce tylko w majtkach bez pieluchy? Sadzać na poranne siku zaraz po przebudzeniu:? Jak to zrobić?