Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczytalna

Dlaczego jecie mięso

Polecane posty

Gość poczytalna

Tak się zastanawiam, czy to zwykła niewiedza? Nie chcę lecieć w ekowariatkę... Nie będę mówić o cierpieniu zwierząt (choć dziwne, że ludzie tak bardzo zobojętnieli) ani nawet jak bardzo g***o z ferm zalewa świat, gdzie nawóz już dawno przestał być nawozem a stał się ogromnym toksycznym odpadem, pogłębiającym dziurę ozonową, niszcząc też ziemię. Ale ok - nie o tym będę mówić. Jak możecie karmić dzieci i bliskie Wam osoby mięsem, które jest faszerowane antybiotykami uodparniając Was na działanie antybiotyków właśnie? Wiecie, że zwierzęta są faszerowane hormonami? Jecie (i dajecie dzieciom!) mięso napchane hormonami wzrostu i hormonami płciowymi! Mięso powoduje również mnóstwo alergii (to obecne, "piękne" mięso sklepowe).

Gość gość
ludzi jest za duzo o polowe. Poza tym ludzie nie wiedza co jedza ,o jakby zobaczyli na wlasne oczy te kury te antybiotyki , chemie to by przestali jesc. A tego sie nie pokazuje w tv

Gość gość
a marchewka jest pelna chemii... przestan pieprzyc, nawiedzona.

Gość gość
Jem bo lubię , bo mi smakuje a Wy zajmijcie się lepiej palaczami .

Gość gość
jakby codziennie puszczali te afery z antybiotykami jak reklamy parowek, to byscie nie byli tacy chetni do zarcia. I te warzywka gmo

Gość gość
a ciebie ktos zmusza do jedzenia miesa??? nie chcesz - nie jesz. Ktos je- co ciebie to obchodzi?

Gość gość
obchodzi bo zyjemy we wspólnym ekosystemie który żarłacze mięsa doprowadzają do ruiny!

Gość poczytalna
Bo mi się w głowie nie mieści, że bliskich można takim syfem karmić. Bezmyślnie. W*****a mnie właśnie bezmyślność. Nie boicie się o dzieci? Tak trudno poczytać? Znaleźć dostawcę zdrowego mięsa? Nie. Lepiej iść do marketu albo sklepu na rogu i kupić syf. Wiecie dlaczego to mięso jest "smaczne"? Bo po śmierci (albo niekoniecznie jak nie wyjdzie) zwierzę jest kąpane w takich substancjach smakowych. One wypełniają tr***ło. Od razu kupujecie mięcho z ulepszaczami smaku.

Gość poczytalna
No i tak jak gość napisał - mięsożercy, bezmyślni mięsożercy sprawiają, że nasza planeta umiera. Bardziej niż cały transport. Przemysł mięsny zabija ziemię.

Gość gość
reklama i milczenie na temat produkcji miesa. Ludzie zaczeliby sie burzyc i zadac zdrowszego jedzenia a takie jest za drogie w produkcji. Kogo byloby stac zeby dac 60 zl za kure.

Gość gość
To może się zajmij karmieniem głodnych dzieci w Trzecim Swiecie? A nie teoretyzuj nad przemyslem mięsnym, które zabija- podobno- planete Ziemie.

Gość gość
przeciez teraz kurczak w dwa miesiace puchnie do rozmiaru indyka az mu sie nogi wykrzywiaja heheh, dlatego jest taki tani.

Gość poczytalna
reklama i milczenie na temat produkcji miesa. Ludzie zaczeliby sie burzyc i zadac zdrowszego jedzenia a takie jest za drogie w produkcji. Kogo byloby stac zeby dac 60 zl za kure. *** Ciekawe kogo będzie stać na leki ;) Naprawdę codziennie trzeba jeść mięso? Kiedyś mięso jadło się raz/dwa w tygodniu i można było sobie pozwolić na mięso prawdziwe ;) A teraz każdy chce codziennie i je pseudomięso, bardzo niezdrowe - niezdrowe zarówno dla siebie jak i środowiska.

Gość poczytalna
Ty naprawdę nie rozumiesz, że to jest powiązane? Głód i marnowanie jedzenia? Ty myślisz, że przemysł mięsny chce karmić ludzi czy zarabiać na tym? WEŹ POCZYTAJ. Poważnie mówię - poczytaj. A potem się wypowiadaj bo pojęcia nie masz o czym mówisz.

Gość gość
pewnie ze zabija planete, przeciez gnojowica od krow ,swin zalewa ziemie. Setki tysiecy ton gowna wpada do rzek i wsiaka w ziemie, tworza sie toksyczne gazy.

Gość ale autorko z
warzywami i owocami jest identycznie, wiec nie rozumiem dlaczego sie miesa przyczepilas ?

Gość gość
Ja tam jem czyste mięso z własnoręcznie upolowanych dzikich kotów osiedlowych :classic_cool:

Gość gość
chory swiat, ludzie nie sa swiadomi tego skad sie wszystko bierze. Np buciki za 300zl ktore wytworzylo dziecko w bangladeszu za20 gr, zyjac w nedzy i pracujac w fabrykach hdzie czesto sa wypadki.

Gość gość
Wyobraz sobie, ze umiejetnosc czytania nie jest mi obca:-D Powiem więcej, na pewno mam więcej lat niż ty i już dawno wyrosłam z naiwności, która przebija przez twoje posty. Niestety- swiata nie zbawisz pisaniem na Kafe o miesie. Staraj się wokół siebie robic to co konieczne- kupuj jajka od wiejskiej gospodyni, zjadaj mieso z ubojni mniejszych, nie kupuj szajsu w stylu parowek za 5, 50 zl. Pewnych spraw nie zmienisz- zmien siebie.Nie jadasz miesa? Ok, przyczyniasz się - mylisz naiwnie- do polepszenia sytuacji zwierzat czy głodnych ludzi? Mylisz się, bo jesteśmy tylko pionkami, które maja niewielki wpływ na pewne rzeczy.

Gość gość
w ten sposob niewiele mozna zmienic

Gość WTF ja się pytam
Staraj się wokół siebie robic to co konieczne- kupuj jajka od wiejskiej gospodyni, zjadaj mieso z ubojni mniejszych, nie kupuj szajsu w stylu parowek za 5, 50 zl. **** Nie jem mięsa, a po sery, twarogi, jajka jeżdżę na wieś, do rolników ;) Warzywa niestety też są pełne toksyn ale staram się też brać je ze wsi a nie z marketu ;) Może nie są takie piękne ale wierzę, że trochę zdrowsze ;) Nie, ja się nie przyczyniam. Ale wierzę, że choć jedna osoba poczyta, dowie się jak to wygląda. Pod moim wpływem rodzice jedzą mięso rzadziej ale ze wsi, od rolnika. Siostra przestała. Znajomi zaczęli czytać, teraz z częścią mogę wymieniać się fajnymi wege-przepisami. Powoli, powoli :) Zawsze przynajmniej lepiej myśleć, że się człowiek aż tak nie przyczynia. A może ktoś kto się waha się zastanowi? :)

Gość gość
najbardziej w*******ą mnie hipokryci, moja była koleżanka wiecznie trąbiła ze ona nie je mięsa, na każdym kroku to podkreślałą jak jest wspaniałomyślna. A wiecie co, kupowała gotowe kanapki w pracy i przewaznie każda była z mięsem to je wyjmowała i wyrzucała, pomijam to że skorzanymi bucikami czy rękawiczkami nie pogardziła

Gość gość
I widzisz...jesteś jednak naiwna:-) Nie pisze tego zlosliwie, tylko z uśmiechem...sadzisz, ze rolnik wyhoduje marchewke bez chemii? Mylisz się. Ze ser, mleko czy jajka to sa ekoprodukty, bo bierzesz je ze wsi? Rolnik tez musi dodac sztuczna pasze pelna chemii, aby krowa mu dla powyższe "dodatki". Probowalas posadzic pomidory na działce i wyhodować z nich owoce, których nie zjedza robale?:-D

Gość gość
mnie wszystko rosnoe w ogrodku, pomidory az gnily na ziemi

Dlatego, że jest smaczne i zdrowe. Pewnie nie wiesz, ale to właśnie mięso jest największym źródłem witamin, minerałów i składników odżywczych. Jemu też zawdzięczamy sukces naszego gatunku! Ponieważ dzięki białkom z mięsnej diety rozwinął się ludzki mózg! Zauważ, ze inteligentne zwierzęta są mięsożerne.:)

Gość gość
Po miesie mam sile do roboty-niepierdze w stolek w biurz, a po pracy lubie z kobitkom pofiglowac , jkbym niepojadl miecha to albo w robocie albo na babie bym zech:-)

Gość Mateo_26
a ty myślisz, że warzywka i owoce nie są pryskane chemią ? żal żal żal tak sie składa, że pracowałem na farmie i wszystko pryskają raundapem, myślisz że wyrywają na polach chwasty ? nie pryskają i specjalnie sie nie przejmują czy też poleci na warzywka czy owocki pozatym pryskają też bezpośrednio na nie aby szybciej rosły :) trzeba być idiotą aby myśleć, że jedzenie mięsa wpływa na jakość naszego życia, wszystko zależy jak je przyrządzimy jak żremy tłusto to napewno nie jest to korzystne.

,,Jak możecie karmić dzieci i bliskie Wam osoby mięsem, które jest faszerowane antybiotykami uodparniając Was na działanie antybiotyków właśnie? Wiecie, że zwierzęta są faszerowane hormonami? Jecie (i dajecie dzieciom!) mięso napchane hormonami wzrostu i hormonami płciowymi!'' I tak jest zdrowsze, niż również faszerowane chemią rośliny, które- owszem, są świetnym uzupełnieniem miesnej diety.

Gość gość
Wege przepisami. :-) na marchewkę, która wyrosła na g****e psa?