Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

detektyve

Wkurza mnie moja katolicka rodzina

Polecane posty

Jestem z katolickiej rodziny, ale już jakiś czas temu zdałam sobie sprawę, że ja nie będę powielać błędów mojej rodziny!!! Zostalam ochrzczona, ale nie miałam na to wpływu, pierwszą komunię przyjęłam, do bierzmowania też przystąpiłam. I na tym się kończy moja kariera w kościele. Ksiądz tylko zbiera kasę, na co on ją wydaje? Teraz jak będzie chodził po kolędzie to zbierze tyle szmalu, co na czy nigdy nie wiedziałam. I co on z tym zrobi? K****, na każdej mszy świętej tylko oczka mu się świecą jak z tacą chodzi, kto da więcej tylko to się liczy! A potem tylko przelicza i śmieje się pogardliwie i ciągle chce więcej!!! Żyje jak Lord! Tyle się nasłuchałam o księżach już!! Jak można tak żyć?! D***** na boku, zakłamanie, syf i malaria!! Moja rodzina nie lepsza!!! Chodzą do kościoła na zwiady. To co potem słyszę to mi się w głowie kręci! same plotki! Nie chcę mieć nic wspolnego z kosciołem katolickim! Nie wezmę tam ślubu, ani nie ochrzczę dzieci! Nie wierzę w nic! Wierzę tylko w Boga.

no i bardzo dobrze :D ja nie wzięłam ślubu kościelnego, dziecka też nie ochrzciłam.. pieprz/yć kler i czarnych sukienkowców.

Rodzina nigdy sie z tym nie pogodzi, ale mam to gdzieś!! Nie bede ślepo w to brnąć tak jak oni! Bogobojni sie znaleźli